Duivensites.nl
 
Waar blijft het landelijke vliegprogramma?
Falco Ebben  27-9-2010
 

Het seizoen zit er nog niet op of de meeste afdelingen hebben alweer een concept-vliegprogramma 2011 op hun website staan. Ik meende toch dat we naar een landelijk vliegprogramma zouden gaan, daar is men althans toch al een jaar of vijf (!) mee bezig.

Vorig jaar werd niet ingestemd met de 'Vlucht naar de Toekomst', zogenaamd omdat de afdelingen meer tijd nodig hadden om de leden te raadplegen. Waarschijnlijk was het omdat ze dan zo snel mogelijk na het seizoen toch nog hun eigen zin door konden drijven in plaats van in het algemeen belang te denken.

Gisteren heb de deelname-eisen voor de Olympiade onder ogen gekregen. Hartstikke mooi als je daar een duif naartoe kunt sturen, maar ik verwacht niet dat er veel duiven uit Afdeling 8 meedoen. In andere afdelingen kun je op de jonge-duivenvluchten namelijk ook met oude duiven vliegen (en niet alleen invliegers zoals bij ons), in andere afdelingen heb je 13 jonge-duivenvluchten (en geen 9 zoals bij ons)... dat zorgt er natuurlijk voor dat de kansen voor liefhebbers uit afdeling 8 drastisch worden verkleind.

En dan te bedenken dat er in eigen afdeling nog een aantal mensen zijn die de jonge-duivenvluchten af willen schaffen en naar zeven gecombineerde vluchtjes in augustus willen voor oud en jong... Ik vind het belachelijk...

Waar blijft het landelijke vliegprogramma?

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.