Duivensites.nl
 
Kijk op de week (03-10-10)
Johan Hamstra  3-10-2010
 

Gisteren liep al vroeg in huize Hamstra de wekker af. We moesten namelijk naar de voetbal. Daar aangekomen bleek alles afgelast te zijn. Potver....., waarom stond het niet op de site denk ik dan eigenlijk als eerste. Hadden we nog even terug naar bed kunnen gaan. Maar goed, zo heb je wel wat aan je vrije zaterdag toch !!! Na de boodschappen en de koffie zijn we met Tim naar de dierentuin geweest en dat is zo nu en dan ook best leuk mag ik zeggen hoor. Dus voor deze week, geen praatje voetbal...... Of toch wel, einde van de middag gaan we namelijk met het gezinnetje naar Tim zijn voetbalclub toe. Een dochter van me neef moet daar spelen voor het Nederlandselftal voor meiden tot 17 jaar. Drie dagen aankomende week moet hier te Poortugaal het Nederlands elftal namelijk aan de bak. Altijd leuk om te kijken deze wedstrijden. Hadden ze een week of twee geleden hier vriendschappelijk gespeeld tegen Frankrijk, nu moeten ze echt aan de bak voor het EK!!! 

De boom bij de buren

Afgelopen week, ik kwam thuis uit me werk en ja hoor, eindelijk, hij is weg !!! Niet dat ik een hekel aan bomen heb of zo, nee, in tegendeel zelfs. Maar echt, als je pal naast je hokje een boom heb die boven de dakgoot van het huis uitkomt, en zo breed dat hij bijna van de halve tuin het zicht ontneemt ja, als liefhebber denk je dan wel eens van ..... En inderdaad, eindelijk is hij dan ook weg. En weet je, wat een uitzicht heb je dan plots zeg. Jaren aan een stuk heb ik geregeld hele stukken eraf gehaald als de buren van huis waren. En nu, ja, eindelijk hij is weg. Monique kan hierdoor weer normaal lekker ook in de zon zitten want echt, buiten het zicht als liefhebber nam de boom precies voor bij ons in de tuin ook de nodige zon weg. Nu maar hopen dat ze er niets meer voor terug in de plaatst planten want dan...

Stand van zaken

De huidige stand van zaken is nu zo dat ik qua selecteren rond ben. Nu zullen er enkel en alleen nog uit gaan die qua gezondheid het niet redden. Nu doe ik dit al jaren en mijn eigen inziens is dan ook, dat je hier niet streng genoeg in kunt zijn. Nee, niet denken is een zus van een broer van .... , of het is een kleinkind van een broer, van een nicht van ...... Nee, niet gezond, weg er mee. Ik zal zeker niet kijken naar een vuil neusje of een nat oogje, want in deze periode van het jaar komt dat zeker wel eens voor. Althans, hier op het hok wel hoor. Zeker als je een ploegje laatjes heb zitten kan dit gebeuren. Zo heb ik afgelopen week nog een laatje geruimd die al een enkele dag niet lekker zat. Tevens heb ik nog een jaarling genekt die al enkele keren door de handen was geweest en toch telkens weer de dans ontliep. Maar toch, hij stak er geregeld met kop en schouder bovenuit dat ik dacht van ...... Nou, toen heb ik hem gelijk gepakt en weg gedaan. Zonde, nee, in tegendeel zelfs want ik blijf er bij, er zijn maar zo weinig goeie!!! En trouwens, wat een goeie is is voor ons allen geheel verschillend!!! Maar geloof me, de "echte", er zijn er maar zo weinig van.

De oude duiven

Na de laatste weken zo nu en dan nog eens losgevlogen te hebben zijn ze nu definitief bij de duiven in het lage hok met de ren geplaatst. Dit betekend dat het voor de oude duiven afgelopen is voor wat het rondvliegen betreft. Nu zullen ze zeker tot aan maart op dit hok verblijven en daarna gescheiden gaan worden. Raar, als ik het terug lees wat ik hiervoor zomaar op schrijf dan betekend dat dat het tegen die periode alweer voorjaar is........

Nog 20 dagen

Zo, nog 20 dagen en dan zal de door mij georganiseerde verkoop t.b.v. Samenloop voor Hoop Hoogvliet gaan sluiten. Tot nog toe staan de bonnen op een € 5.000 maar kijkend naar de kwaliteit van de bonnen zal daar best nog wel wat bij mogen. Dus mensen, kijk nog eens goed in die ouwe sok en schroef het eindbedrag nog eens wat op!!!

Inzenden Supercup 2010

Zoals de meesten onder ons al gelezen hebben op Toppigeons kunnen de uitslagen weer ingestuurd. Dit insturen moet wel gebeuren voor 20 november en de papieren moeten gestuurd worden naar;

Secreatariaat Supercup:
Piet de Vogel
Neptunuslaan 1
3255 TP Oude Tonge
e-mail: info@toppigeons.nl 

Naam :
Adres:
Postcode
Plaats
Lidnr
Land
Voor buitenland IBAN
Bankrekening no.

Eventuele inzenders, vergeet niet, het gaat om de prijzen die Internationaal verdiend zijn!!! Wie weet, tot de 17e december op de feestavond van de Supercup.

Planning voor vandaag

Zoals het er nu naar uitziet zal ik dadelijk de oudste jongen (20 stuks) weer pakken en weer even weg gaan brengen. Ook de latere jongen zullen er met de weken aan moeten geloven en daar ik ze dit jaar toch de gehele winter, mits het weer het toelaat dagelijks wil laten vliegen komen er hopelijk genoeg dagen dat ze weggebracht kunnen worden. Aansluitend komen er vandaag enkele Belgen op hokbezoek (wat een stoere praat eigenlijk hé !!) en ja, dan is de dag weer voorbij en gaan we zoals vermeld in het voorgaande met het gezin naar de voetbal !!!

Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.