Duivensites.nl
 
Alternatief schema Afdeling 8 (deel 2)
Falco Ebben  14-10-2010
 

Ondertussen hebben andere websites mijn nieuwsbericht van 10 oktober ook overgenomen. Ik had niet verwacht dat er zoveel reacties zouden komen op het vliegschema, dat ik op deze website heb geplaatst.

Naar aanleiding van de reacties heb ik het schema wat aangepast en verfijnd. Onder andere:

  • Marathonvluchten toegevoegd (deze zijn gelukkig wél bepaald door de NPO, drie ochtendlossingen, drie middaglossingen en een vrije lossing);
  • 1 africhtingsvlucht eraf;
  • jongen 1 week later starten (2 juli), dit omdat we anders in het vaarwater zitten met de eerste ochtendlossing die voor de kortste afstand waarschijnlijk 850 km bedraagt (kan problemen geven met inkorven vrijdagavond als die duiven arriveren);
  • Peronne van 6/8 op donderdag inkorven, zelfde reden als bovenstaande. Mogelijk vindt er op vrijdag een ochtendlossing plaats als zal dit waarschijnlijk wel een hele verre zijn. Om die reden heb ik de vitessevlucht van 16/7 wel laten staan, het zou dan slechts één keer voor enkele mensen problemen kunnen geven.
  • Natour toegevoegd. Het bleek dat veel mensen dit absoluut noodzakelijk vonden. Ook ideaal om 'echte' late jongen op te leren.
  • Afstanden dagfond toegevoegd conform de wensen van de deelnemers aan deze vluchten (zie VNDT).
  • Twee vitessevluchten erbij zodat de vitesse-midfondspelers niet persé dagfond hoeven te spelen om iedere week met duiven te kunnen spelen. Daarentegen is dagfond ook echt dagfond. Ieder zijn spel!

Het aangepaste schema vindt u hier.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.