Duivensites.nl
 
Kijk op de week (17-10-10)
Johan Hamstra  17-10-2010
 

Zo, daar zijn we weer. Soms weet ik van gekkigheid niet meer hoe ik nou eens me wekelijkse verhaaltje zou moeten beginnen. "Het is nog vroeg deze .....", "Na de hond uitgelaten te hebben .....", "Terwijl de koffie doorloopt .....". Echt, soms denk ik wel eens.......... Maar goed, iedere komt er wel weer een verhaalte voor me op het scherm. Zo ook deze keer weer !!! 

Voetbal

Het voetballen van de kleine man was afgelast, dus daar kan ik weinig verder over zeggen. Wel dat we met zijn elftal, de E6 van VV Oude Maas en enkele ouders naar Feyenoord - Twente zijn geweest. We hadden met zijn allen afgesproken bij de metro en zo zijn we gezamelijk naar De Kuip gegaan. Als we daar uitstappen komen we eigenlijk in een verkeerd groepje Hooligans van een paar honderd man terecht en staan we plots oog in oog met de Me. Geloof me, zelf ben ik niet of nauwelijks bang uitgevallen hoor maar als je daar dan zo staat met enkele moeders en een elftal kleine kereltjes, ja, dan wordt ook ik bevangen door een gevoel van "kijk uit en wegwezen". En zo geschiede dat we gelukkig door de beveiliging van De Kuip naar binnen konden en netjes naar ons vak werden gebracht. Echt, als ik toch de leiding had gedad over de manschappen van de ME, geloof me, er zouden er na een avondje nog maar weinig zelfstandig De Kuip of welk stadion dan ook kunnen bereiken want ik had ze ..........

De wedstrijd

Voor mezelf had ik de einduitslag anders gezien voorafgaande gezien hoe beide elftallen draaien maar als je dan ook merk, en kan zien, want wij zaten achter het doel waar het allemaal gebeurden hoe mijn cluppie genaaid wordt. Twee keer een handsbal in de zestien, een keer hands net buiten de zestien en een grabbel bal op slag van rust die ons inziens over de achterlijn was. Ja, ook hier hebben de mannen, of beter gezegd de man met de fluit de einduitslag bepaald. Ik slaap er zelf niet minder om maar dat je genaaid ben en of wordt is zeker. Maar goed, genoeg geluld over het voetbal voor deze keer! 

Lekker melken

Vorige week zondag kregen wij bezoek. Een maatje uit duivenland kwam met zijn vrouw en kinderen op bezoek. Zelf heeft hij al jaren geen duiven meer, al zitten er sinds kort wel weer enkele sierduifjes achter in de tuin. Gelukkig blijft hij wel op de hoogte van de gehele duivensport en daarom is het ook mooi als we zo nu en dan eens gezamelijk bij mij in de tuin lekker aan het melken zijn over onze gezamelijke hobby, de duiven !!! Ja, dit zijn momenten die mijn maatje, die ik beter kan omschrijven als mijn "echte" vriend omschrijft als de kers op de taart. Echt, wat kan ik lekker melken met die gast zeg.

We laten vele duiven door de handen gaan en kunnen dan lekker op onze eigen manier een oordeel hier over geven. Gelukkig hebben wij qua aanpak en hoe we de sport en de duiven bekijken veel overeenkomsten. Ja, dit zijn zowel voor mij als hem meer dan waardevolle momenten. De vrouwen kunnen lekker binnen op hun eigenmanier wat bijkletsen, de kinderen zijn leuk met elkander bezig en wij, ja wij staan met een potje bier en een sigaartje lekker in de tuin wat te filosoferen over onze gezamelijke passie, de duiven. Zalig toch!!! 

Ja, zelf zijn dit voor mij zaken die ik meer dan zal koesteren. Gewoon, momenten waar je trots op kan zijn en waar je geregeld eens op terug kan vallen. Machtig gewoon!

Verkoop Samenloop voor Hoop

Zo, nog zes dagen en dan is de georganiseerde verkoop ten einde. Zelf ben ik reuzenieuwsgierig of er nog bonnen op het laatste moment door gaan schieten. Volgende week zullen we het weten maar nogmaals, en ik heb het al diverse keren aangegeven, het resultaat zoals het er nu voor staat ben ik al meer dan in mijn nopjes mee. Neem anders nog een een kijkje op de site van Top Pigeons bij de verkoop van "Samenloop voor Hoop Hoogvliet". De teller staat nu op bijna  €5.200 wat neer komt op een ruime  €190,- per schenking. Nou, mijn inziens een meer dan geslaagde verkoop.

Als dadelijk het geld uitgereikt zal worden in mei 2011 zal ik er i.s.m. Top Pigeons een verslag van maken zodat alles gecontroleerd kan worden voor hen die dit misschien met een schuin oog bekijken. Persoonlijk kijk ik er nu al naar uit om de organisatie te verblijden met deze eenmalige extra schenking uit Duivenland.

Lappen

Ondanks dat het nog vroeg in de morgen is maar de vooruitzichten voor vandaag goed waren zal als alles mee zit de jongen vandaag weer een stukje gelpat gaan worden. Ook enkele van de latere jongen zullen er dan vandaagvoor het eerst aan moeten geloven. Hoe het verloopt en of het doorgang zal vinden zal U in de volgende "Kijk op ...." kunnen lezen.

Oost, West, thuis op eigen hok....

Vorige week stond er in het stukje van Gea Veenstra, de vrouw van ...... een meer dan machtig mooie uitspraak die ik zeker mee wil nemen in deze.

Een optimist lacht om te vergeten,
terwijl een pessimist vergeet om te lachen.

U zal met me eens moeten zijn dat dit soort uitspraken toch zalig zijn om te lezen !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

Tot de volgende Kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.