Duivensites.nl
 
Gelezen voor de afdelingsbestuurders van Afdeling 8
Gert Krab  23-10-2010
 

Onlangs stond in het NPOrgaan een stukje over de spelregels van WHZB 2011. Ik wil hier graag een stukje uit citeren, speciaal voor het bestuur van Afdeling 8:

De spelregels blijven omgewijzigd en zijn gelijk aan 2010. Afdelingen kunnen zonodig in de komende vergaderingen met het vaststellen van hun vliegprogramma hier rekening mee houden. We wijzen de leden er met name op dat de periode van 9 april t/m 24 juli van groot belang is voor een drietal categoriĆ«n oude duiven. Enkele afdelingen hadden het afgelopen jaar in deze periode geen doorlopend program voor oude duiven en zetten daarmee hun leden op voorhand op achterstand.

In de huidige concepten van Afdeling 8 missen de leden dus al drie weekenden waarin geen oude duivenvlucht gepland staat voor programmaduiven. Maar ook is er voldoende kritiek op het voorgeschotelde jonge duivenprogramma: De eerste mogelijkheid om met jonge duiven te concoursen is in beide concepten 30-07! Er zijn afdelingen die dan al hun 6e jonge duivenvlucht op het programma hebben. Maar ook is deze startdatum niet bevordelijk voor het ruim kunnen opleren van 'natuurlijk' gehouden jonge duiven, tegen de tijd dat er enige afstand in het programma van totaal 7 (!) jonge duivenvluchten komt, zijn zulke duiven al ruim in de dekrui. Dus ook voor zowel liefhebbers van de jonge duivenvluchten als diegenen die hun jongen niet verduisteren/verlichten en alleen goed willen opleren een waardeloos programma.

Het is dan ook aan de kiesmannen van de verenigingen om domweg niet accoord te gaan met de voorgestelde concepten, willen ze hun leden, zoals mooi omschreven in het NPOrgaan, niet op voorhand op achterstand zetten.

Wellicht zijn er verenigingen die een alternatief concept hebben ingediend, welke gesteund zal worden door een meerderheid van de vergadering.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.