Duivensites.nl
 
Tering...
Rob van Hove  16-11-2010
 

Naar de nering zetten! Ofwel: de broekriem aanhalen! Waarom? Om dat je als duivensport, nu eenmaal de wind tegen hebt. Is dit jammer? "Ja!" 'Zou, de patiënt, de crisis kunnen overleven?' Nog een keer: "Ja!" Kortom, niets aan het handje..!?

Simpel?

Nou, zo simpel wil ik het niet aan mijn kleinkinderen uitleggen, want de werkelijkheid zit nu eenmaal lastiger in elkaar, dan je zou hopen.  De oorzaken die ten grondslag liggen aan het verval van het aantal vlieghokken, zijn wijd en verbreid. Dus roepen: 'Dit of dat' en we zijn weer terug bij het aantal van 54.000 vliegende melkers, daar gelooft niemand in! Het is meer het geluid van: "Je moet wat of iets doen...!? Want, anders blijven we straks over met 10-15.000 geregistreerde melkers"

So what..!

Ik hoor Pauw en Witteman, al roepen: "So what?" Als je als melker weet, dat je niet tegen (pak 'm beet) vijftogduizend mede-concurrenten, maar vijf- of tienduizend melkers moet strijden. Ga, je dan ineens minder plezierig naar je werk? Of roep je dan je familie bijeen om de 'pet' rond te laten gaan; om een grootscheepse ledenactie te financieren? Ik zou zeggen (Jeroen Pouw): Het maakt mij niets uit hoeveel tegenstanders, als ik maar mijn kansen op een 1ste plek weet te verzilveren! Het gaat toch om het binnenhalen van de zilvervloot en verder niets?

Samengevat door Jeroen Pauw: "Ik zie het probleem niet!"

Kijkcijfers! Met Piet van Schaik?

Beste Jeroen, stel dat jullie programma geen 1 miljoen, maar 250.000 kijkers trekt: "Ga, je dan met minder plezier, mij als rechtgeaarde duivenhouder, in de maling nemen. Bel je dan niet met je vriendjes van Endemol om hun advies in te huren: 'Joop & .. wat moeten wij doen, help ons!" Voelen jullie twee wat wij, met z'n vierentwintig duizend, voelen?

Begrijp jullie, wat wij bedoelen met: help ons aan meer en leuke publiciteit, want ze denken in Nederland dat wij allemaal Piet van Schaik heten. Je weet wel, die lolbroek, die André van Duin kwam helpen aan een kijkcijfer- en waarderingspiek, die zijn weerga nog steeds niet heeft gevonden.

Mijn idee!

Ik wacht tot ik van onze Albert een uitnodiging krijg om samen een bakkie troost te gaan drinken bij een klein en gezellig brugrestaurant. Ergens in de buurt van de A12. Dan zal ik hem persoonlijk mijn ideeën overhandigen, te weten:

...Start een proefmodel: duivenhouden in alle dierentuinen van Nederland. Te beginnen bij Artis, want die hebben ooit in een grijs verleden een centraal duivenhok gehad van de Nederlandse krijgsmacht (dacht ik..;-) Jonge en oude bezoekers, kunnen een of halve dag met een dierenverzorger komen proefmelken?

...Ontwerp een professioneel duivenhoudersconcept! Afhankelijk, of je een stadstuintje of half weiland ter beschikking hebt, kun je een complete duivenhouders uitzet kopen of leasen? Roep, alle toeleveranciers bij elkaar...! Als het klopt dan zijn dit de (duiven)ondernemers en willen ze kansen (zoals deze) verzilveren?

...Open NPO duivenpensions om tijdens je vakantie of gedurende een verhuizing of ziekenhuis opname (om bejaarde uitstromers, alsnog binnen de duivengemeenschap te houden). Voor een aantrekkelijke vergoeding per duif, kunnen oudere en jongere melkers genieten van een welverdiende vakantie. Zonder stress of hun duiven wél goed worden nagelopen..?

...Dierenwelzijnsponsoring: ga een convenant (deftig woord voor samenwerkingsovereenkomst..) sluiten met alle dierenasiels e.d. in Nederland. Zij vangen op... en verzorgen de gestrande duiven van onze eigen leden en die van bv België. Andersom kunnen de Belgen dit ook doen voor onze duiven. Ik heb wel een kleine bijdrage per vaste voetring over voor zo'n samenwerking. En het levert ons het dubbele op aan goodwill.

...Start een eerlijke duivencompetitie: voor semi en professionele melkers, opdat wij hobbymelkers weer normaal kunnen genieten van onze huis-tuin-en-keuken budgetten. Maak, een soort van WHZB competitie voor Nederlandse + Belgische superkanonnen! Ze kunnen prima tussen de amateurs blijven meevliegen, maar hun overwinsten moeten ze verdienen via: snoeiharde maar eerlijke duivensportcompetities!

Uuuhh..: "Ik hoef niks te hebben voor mijn schrijf-, reis- en nadenktijd, maar een appelgebak met slagroom blief ik wél: gratis ;-)

Rob van Hove

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.