Duivensites.nl
 
Fonddag, maar dan anders!
24-11-2010
 

Onder deze noemer organiseert NIC Drachten op 12 februari 2011 een bijzondere fonddag met als thema: kennis- en informatie uitwisseling.

Op deze dag willen wij de meerdaagse- en de zware dagfond in het noorden van Nederland promoten. Zeg maar het vliegprogramma van de Nationale inkorfcentra. De voorzitter van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie, de heer A.J. de Jong opent deze dag met een relaas over: “de vlucht naar de toekomst in relatie met de fond”.

Deze dag zal verder bestaan uit diverse thema's en 3 korte symposia over ondermeer de roofvogel problematiek, voedingstechnologie en de contrasten op gebied van medicatie.
Diverse topliefhebbers tonen hun beste duiven en u kunt daarbij uw vragen aan hen kwijt. Deze topliefhebbers zullen u informatie verstrekken in een “speed dating” over het wel en wee van hun duiven. Daarnaast is er op deze dag aanwezig een teletekstklasse en een Topklasse.

In de Topklasse bevinden zich duiven die een 1e in de sector hebben gevlogen of duifkampioen
Nationaal of in groot verband zijn geworden. Echt een bijzonderheid. Om uw kennis te testen kunt u mee spelen met ons spel. Bij dit spel worden 6 duiven getoond en mag u raden wat de volgorde
is van de beste duif op basis van prestatie. De winnaar ontvangt een bon waarmee aankomend seizoen een jong kan worden afgehaald uit de beste duif van dit spel. Laat u deze kans niet
ontgaan.

Voor geïnteresseerde nieuwe- of herintredende liefhebbers hebben we een speciaal programma gemaakt. Hierbij wordt de duivensport in de volle breedte toegelicht.

Noteer in uw agenda: zaterdag 12 februari 2011, Fonddag, maar dan anders! in Drachten. Houdt u onze website in de gaten voor alle informatie aangaande deze dag. Onze website is www.nicdrachten.com. Wilt u meer informatie mailt u dan naar info@nicdrachten.com.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.