Duivensites.nl
 
Kijk op de week (05-12-10)
Johan Hamstra  5-12-2010
 

We zijn alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar. Voor mij persoonlijk altijd wel een bijzondere maand. Vraag me niet waarom ik hem zo bijzonder vind, maar de maand december heeft gewoon iets aparts. De sfeer op de straten, in de winkels en op radio en tv. De huldiging van de Supercup die er dadelijk weer aankomt en zo kan ik nog wel even doorgaan. En als je dan kijk naar hoe het weer de afgelopen week was heeft dat toch wel iets !!! Kinderen door de straten met sneeuwballen gooien, vaders al lopend met achter hun aan de slee met de kleine kinderen daarop, en ja, ook ik ben zelf afgelopen week nog even met de kids sneeuwballen wezen gooien. Echt, persoonlijk vindt ik dit soort momenten fantastisch om te doen en kunnen mee te maken! Daarom dan ook dat ik dit soort momenten meer dan koester. Gisteren heeft het alleen al bij ons de gehele dag gesneeuwd. Bij elkaar is er toch wel een tien- tot twintigtal centimeter gevallen hoor. Maar vanochtend, toen ik een rondje met de hond ging doen was de temperatuur duidelijk anders en buiten was het één grote papperige bende!!!

Op momenten zoals met dit weer denk ik telkens maar weer, "Waarom nu nog geen dubbelglas". Nee, niet in het duivenhok, want hier te Poortugaal zit er totaal geen glas in het hok. Nee, wij moeten nog steeds dubbelglas hebben in huis. En eerlijk is eerlijk, op dit soort momenten merk je dat wel degelijk en dan heb ik ook altijd de gedachten, "Ik neem het morgen nog". Maar goed, weer een mooi iets om dadelijk maar direct eens op te gaan pakken.

Voetbal

De voetbal van de kleine man was op voorhand al afgelast net zoals de trainingen van afgelopen week, dus wat dat betreft is er weinig of geen nieuws te vermelden.

Verjaardag

Wel kan ik aangeven dat de kleine man morgen alweer 9 jaar zal worden. Tjonge, wat dat betreft als ik naar me eigen kinderen kijk dan gaat de tijd toch verdomde snel hoor. De jongen alweer 9, terwijl zijn zus aankomende zomer al weer 16 jaar zal worden. Ja, kleine kinderen worden groot zeggen ze dan wel eens. 

Verkopingen

Misschien heeft U het ook gelezen, de verkoop van Brockamp ging voor wat de 151 duiven betreft gewoon eventjes door de miljoen eurotjes heen. Echt, wat een geld toch!!! Maar ja, heb je genoeg dan is het ook niet moeilijk om even met die geliefde flappen te zwaaien.

Op eigen hok

Hier op eigenhok ben ik vorige week met de kuur tegen de paratyfus begonnen. Deze kuur met Parastop staat nu voor een veertien dagen op het menu. Verder is het zoals ik al vaker heb aangehaald, rustig op eigenhok.  

Dadelijk, een mooie tijd voor...

Over enkele weken heb ik een weekje verlof. Dit zal tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn. Voor mij altijd een mooie gelegenheid om alles weer eens rustig de reveu te laten passeren. Zo zal een begin gemaakt gaan worden om de koppels op papier te gaan zetten voor 2011. Ook zullen alle nieuwe aanwinsten (?) eens kritisch bekeken gaan worden. Niet dat ik er verstand van heb, maar om duiven in te gaan brengen in mijn stammetje, waar ik zo sinds de nodige jaren op mijn hokje redelijk mee uit de voeten kan, ja, dit soort duiven moeten mij persoonlijk meer dan aanstaan. Ja, misschien ruim je een goede of een bruikbare, maar, en dit hanteer ik persoonlijk altijd.

Wat je opruimt zal je nooit meer achter komen of het goede geweest was.
En.......
Er zijn maar zo weinig goede, dus de kans dat je een goede ruimt is wel heel erg klein.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.