Duivensites.nl
 
Kijk op de week (12-12-10)
Johan Hamstra  12-12-2010
 

In deze "Kijk op de Week" wil ik het buiten een machtig bezoek en wat over het eigen hok in zijn geheel over het onderwerp electronisch constateren hebben. Dus mensen, veel lees plezier!!!

Een machtig bezoek.

Afgelopen week kreeg ik bezoek van twee liefhebbers uit het Brabantse. In mijn ogen waren het wat oudere liefhebbers (62 en 74 jaar) maar beiden leken, al pratend over de sport gewoon een stel jonge gasten. Wat een verhalen kwamen er boventafel. De 74- jarige was nog niet binnen of hij gaf me aan dat ik als twee druppels water mijn opa Vreugdenhil kon zijn. Dit dan puur gezien op de duivensport!

De bekende A.S. heeft diverse keren, ondanks dat hij al jaren uit de tijd is over hem geschreven. Ja, hij was een echte topper. En als je dan, na zoveel jaren met hem vergeleken wordt, mij doet het goed. Tevens kreeg ik complimenten over zowel de aanwezige duiven als de prestatie's die ik zo door de jaren heen had weten neer te zetten op een hokje wat nog kleiner was dan hun verwachtingen. Maar al met al, het was een zeer leuk bezoek deze middag.

Te gek voor woorden

Enige tijd geleden vernam ik er al iets van dat het electronische gebeuren weer eens een up-date nodig had. Ik dacht toen, ze blijven toch niet bezig zeker? Maar ja hoor, de systemen moeten weer een up-date ondergaan en de kosten, ach, het is maar even 75,- eurotjes weer. Wedden dat er dan over een enkel jaartje weer een up-date gedaan moet worden? Echt, persoonlijk, ik vindt het de grootste geldklopperij die er bestaat.

Nou ja, geldklopperij, ik vindt het gewoon pure oplichting! Ik heb netjes een mail gestuurd naar de leverancier met de vraag of hier ook de batterijen bij zaten. "Nee, natuurlijk niet meneer, hier komt dan nog eens 95,- euro voor bij". En buiten deze kosten ook nog eventjes 10,- eurotjes voor de NPO zegel. Echt, zijn we nu met zijn allen gek aan het worden vraag ik me af? Laten we ook dit weer door ons strot duwen. Aan de ene kant, promoten die duivensport, aan de andere kant gewoon gelijk nog eens een flinke schep er bovenop doen omdat, wat je nog aan leden over heb ook nog eens de strot af te snijden. Mensen, laten we dit nu echt allemaal over ons kam gaan? Daarom dan ook, ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen !!!

Een mooie mail!

Over dit, zoals hierboven omschreven heb ik gisteravond een mooie mail over binnen gekregen. ik heb hem naar vele doorgestuurd en wie ik niet gestuurd heb, heeft U belangstelling, mail me en ik stuur U de mail toe. Want laten we eerlijk zijn, dit moeten, kunnen en mogen we niet accepteren !!! 

Een ouder iemand die wilde beginnen

Niet eens zo lang geleden kwam ik met iemand in gesprek die ook iets met zijn vrijetijd wilde gaan beginnen. Na de nodige gesprekken kwamen we op mijn hobby, postduiven terecht. Tijdens een bakje koffie met een sigaretje werd de man steeds meer bevangen door mijn verhalen. Maar toen kwam het!!!

Maar toen kwam het

Stel Johan, ik ga starten met de sport en dan? Tja, je moet een hok kopen. Ach, voor een duizend euro kan je toch een leuk hokje kopen op duivenmarktplaats of zo. En dan een systeem erbij en toen vertelde ik hem mijn verhaal wat er dan wel om de paar jaar bij komt kijken. Acht mensen, ik werd wakker en ........

Reactie N.P.O. en de voorzitter

Op enkele van de briefwisselingen die ik onder ogen heb gekregen aangaande dit onderwerp zag ik ook reacties vanuit onze zo gezegde legertop. "U moet bij de leverancier (lees Unikon) zijn". Kom op mannen, lul niet, en neem het voor de leden op en roep deze crimineel achtige praktijken een halt toe. Verschuil U niet achter de levenrancier en met het lulverhaal, "U als lid maakt uit welk systeem U gebruikt". Nee, sla spijkers met koppen en toon dat jullie ballen hebben.

Wat denkt U nu allemaal

Ja, sorry hoor dat ik misschien zo uit me stekker ga. Maar ik heb nu eenmaal een opvoeding genoten en is mij geleerd, "Kom op voor wat van jou is en laat het kaas nooit of te nimmer van je brood vreten". Echt, als dit allemaal zoals hierboven omschreven gewoon door mag gaan dan zullen vele de sport de rug gaan toekeren. Zelf loop ik nog met de nodige twijfels hoe en wat te doen, of mee gaan dadelijk met de grote massa of gewoon weer lekker ouderwets met de hand gaan klokken!

Op eigen hok

Zo, en nu nog even een stukje over het wel en wee op eigenhok. De omschreven paratyfuskuur waar ik een tweetal weken over schreef is ook weer achter de rug. De duiven doen het op het oog prima alleen schrok ik afgelopen week over het gewicht van de duiven. Echt, er zaten erbij die wogen dieplood ondanks het in mijn ogen niet al te ruim voeren. Nu zijn mijn duiven eigenlijk iedere winter wel goed aan de maat maar dit overtrof mijn stoutste verwachtingen hoor. Reden genoeg om eens flink in te grijpen en het één en ander eens gaan te veranderen. Ik zal dadelijk in de loop van de ochtend eens wat voer gaan afwegen wat ze werkelijk nodig zouden moeten hebben en daar dan eens voorlopig een 75% van gaan voeren.

Zo, ik heb mijn relaas weer gedaan op deze zondagochtend. Ik zal de komende weken angstvallig internet eens bij gaan houden over het verloop aangaande deze misdadige praktijken !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.