Duivensites.nl
 
Kijk op de week (19-12-10)
Johan Hamstra  19-12-2010
 
Sjonge, wat heb ik een week achter de rug als we kijken op duivengebied. Echt, geheel (Unikon) duiven Nederland is van slag. Begrijpelijk, want dit soort zaken ......... De kinderen kregen hier afgelopen week Kerstvakantie. En wat is nu mooier, dan dat je als kind zo'n vakantie krijg en er een pak sneeuw is gevallen dat je denk van ....

Naar buiten kijkend schieten er verschillende gedachten door mijn hoofd. Waar moet ik mee beginnen?, Wat kan ik plaatsen/schrijven? Wat kan ik juist niet schrijven en of plaatsen? Maar dat ik van de zakkevullers meer dan genoeg heb zal en mag duidelijk zijn !!!

Waar moet ik mee beginnen

Van gekkigheid weet ik gewoon echt niet waar ik nu mee moet beginnen in deze wekelijkse "Kijk op ....." Na mijn laatste verhaal is er veel gemaild. Ook heb ik zelf enkele mails den landen ingestuurd over het gehele gedoe om de zaak Unikon. Van vele kreeg ik reacties en dit zelfs ook van over onze landgrenzen. Wel vreemd dat ik van het merendeel der mensen, waar ik dan ook reacties van heb gekregen allemaal de doorsnee liefhebbers zijn. Met andere woorden, van mensen waar het overgrote gedeelte van de sport uit bestaat. Oké, ik heb ook reacties mogen ontvangen van bekende in de sport. Zo kreeg ik een zeer mooie, maar persoonlijke mail van Nederlands grootste duiven (schrijver) allertijden. Maar ook uit besturen kreeg ik leuke en mooie reacties en zo ook van uit het bestuur van het Limburgse. Geloof me, ondanks de ondertussen nodige uurtjes die ik er in heb gestoken, en of dit  nu succesvol zal zijn of niet doen dit soort reacties me best goed. Natuurlijk, er zijn er ook bij die ik gemaild heb waar ik op voorhand al van wist dat die toch taal nog teken zouden laten horen, maar goed, dit zegt ook wel wat lijkt me. Maar persoonlijk denk ik toch een beetje dat het kalf al verzopen is hoor in deze.

Ook heb ik zelf met "onze" heer de Jongh gemaild en hem duidelijk gemaakt om ballen te tonen en dat de N.P.O. nu eens kon laten zien of ze voor, naast of juist achter hun leden staat. Helaas, het heeft zoals de vlag nu staat, niets, maar dan ook niets mogen baten !!! En vreemd, ook dit wist ik eigenlijk vooraf voor ik aan al mijn gemail begon wel.

Mijn lieve vrouwtje Monique gaf me nog aan waar ik al die energie vandaan haalde om zo fanatiek in de pen te klimmen. Vreemd is het eigenlijk wel, als een normale vrouw van een doorsnee duivenliefhebber het wel allemaal begrijpt !!! Maar dat dit dan wel in de negatieve zin des woords.

Nou, ik kan blijven denken en piekeren maar ik vindt het gewoon pure oplichting blijven met welke argumenten ze ook komen. Nee, met goedkeuring namens "onze" N.P.O. heeft deze actie definitief de duivensport de das om gedaan. Let op mijn woorden !!!! 

Hou jij ze dom, hou ik ze arm

Zelf heb ik het stille vermoeden, en dit is al jaren aan de gang mijn inziens van dat er mensen met elkaar gewoon afspraken maken en dan ook nog tegen elkander zeggen, "Hou jij ze dom, hou ik ze arm"  !!! Negatief, wel nee, het zijn gewoon de geruchten van, in en uit duivenalnd. 

Vlucht naar de toekomst!!!

De bovenste tekst zal bij velen bekend in de oren klinken. Nou, ik persoonlijk zie het met bovengenoemde tekst niet meer zo zitten hoor. Ik zou hem dan ook persoonlijk graag vernaderd zien in "Vlug naar de klote" of iets dergelijks. Echt, als deze praktijken binnen de sport geaccepteerd worden gaan we binnen onafzienbare tijd echt naar de klote. En weet je dan wat, dan kunnen we allemaal zeggen, "BEDANKT UNIKON en N.P.O.". Oké, kom nu niet met argumenten van dit en dat en ook niet over dit en dat N.P.O., want de mannen van de N.P.O. hadden en moeten gewoon keihard "NEE" zeggen tegen Unikon. Begrijp me, het gaat er mij persoonlijk niet om dat ik het niet kan bekostigen maar het is gewoon principe. Maar vergeet niet, we hebben ook nog jeugdleden maar zeer zeker ook (en dit is de grootste groep) W.A.O.'ers maar ook een hele groep A.O.W.'ers. Mensen, geloof me als ik zeg, en deze mails heb ik ook doorgestuurd naar dhr. de Jongh van de N.P.O., ik kreeg mailtjes binnen waarin mensen mij bedankte, nu vindt ik dat persoonlijk overbodig maar deze mensen gaven wel aan dat als het allemaal door zou gaan ze er per direct mee zouden stoppen.

Welke promotie moeten ze dan gaan proberen te maken !!!

Duivensport, Fijne hobby !!! Ja, ja, vertel me eens een andere goeie mop, of ben ik nu te ......

Zo is het ook met de chipringen

Na al mijn gemail van afgelopen week en gevoerde telefoontjes had ik afgelopen vrijdag ook een mooien goed telefoongesprek. Hieruit bleek dat er iemand was die excact dezelfde chipringen op de markt wilde brengen maar dan wel voor één derde van de huidige prijs. Resultaat, persoon krijgt geen toestemming. Vreemd? Nee hoor, want hier pist zakkevuller B weer overal naast omdat er dan niets aan de bekende S....stok blijft hangen. Ik weet het, het klinkt misshien allemaal achterdochtig van mij maar we worden gewoon met zijn allen iederjaar maar weer getild.

Een leuke mail over een nieuw bedrijf !!!

Beste sportvrienden en vriendinnen,

De laatste week zijn er diverse vragen binnen gekomen aangaande de nieuwe software en de hieraan verbonden kosten. Wij, van firme "List en Bedrog" willen graag een nieuw huis laten bouwen.

En de nieuwe auto komt volgende week ook al binnen. Onze vakantie heeft ook veel geld gekost. Daarom hoop ik ook dat jullie snel de 75 euro willen over maken, want ook wij moeten leven.

Daarom deze prijs voor de software, het klopt, normaal kost de software niks maar omdat er bijna geen klokken meer worden verkocht moeten wij nu de prijs van de software aanpakken.

Wij denken er nog over na om ook het batterijen gedoe duurder te maken en voortaan om de 3 jaar gaan te vervangen. Dit ook om reden dat wij liefst twee maal vaker op vakantie willen leek ons dit alles wel een leuk en goed idee !!!

Groeten Firma List en Bedrog.

En bij de groet moet volgens mij (J.H.) ook nog namen staan namens de landelijke ...... 

Supercup

Afgelopen vrijdag was de vijfde editie van de Supercup. In het meer dan gezellige en uiterst sfeervol ingerichte Grevelingenrestaurant kwamen vele fondmannen en vrouwen te samen. Op zo'n avond, ja, dan vergeet je al het gedoe om dat electronische gedoe !!!

Op eigenhok

Hier op eigenhok gaat nog steeds alles naar wens. De duiven zitten nu aan een aangepast, en zeer strak afgemeten menu. Wat ze normaal nodig zouden moeten hebben daar geef ik ze nu een 75 a 80% van. Ja, ze hebben best trek/honger als ik in de avond met de voeremmer aankom maar ja, wat dat betreft kunnen ze een hoop hebben hoor onze gevleugelde vrienden. 

Zo, ik heb mijn relaas weer gedaan op deze zondagochtend. Ik zal de komende weken angstvallig internet eens bij gaan houden over het verloop aangaande deze misdadige praktijken !!!

Hoe het ook allemaal gaat verlopen, voor mij is de besliising al genomen. En wat ik recentelijk vernomen heb hoeve we vanuit vele afdelingen ook niet de steun te verwachten die wij als leden zo nodig hebben.  

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.