Duivensites.nl
 
De trein naar succes: Perron 4 (slot)
Gert Jan Beute  22-12-2010
 

Goedendag vrienden en vriendinnen, we zijn al weer bij het laatste perron aangekomen. Het perron waar het eigenlijk ook mee zou kunnen beginnen. Perron 4, dat ben u zelf. U bent natuurlijk baas op eigen hok, u maakt de beslissingen. U maakt de keuze tussen medische begeleiding of niet, u maakt de keuze tussen Vitesse en of overnachtfond en u maakt de keuze van plezier in de sport en of kampioen te worden. Over alles wat er in en rond u hokken gebeurt ben u diegene die beslist,dus als er ergens iets aan schort ben u ook diegene die het moet en kan oplossen. Verder gaan we er hier niet op in, en dat gaat ook niet, iedereen is met zijn eigen duivensport bezig op zijn/haar manier. Iedere methode is goed omdat de melker, u dus er tevreden mee is. U werkt naar de mogelijkheden op uw hok, uw portemonnee en uw “drive” om te winnen. Ik probeer mensen te motiveren om beter te gaan spelen, ik probeer mensen inzicht te geven in mijn werkwijze en methoden maar dit is eigenlijk totaal niet belangrijk, het is mijn gedachte en wat u doet is uw eigen keuze. Er zijn tientallen wegen die naar Rome leiden, en dus ook tientallen wegen om de duivensport te beleven, en die Trein naar Succes die ik volg is de mijne, maar niet de enige.

Op eigen hok

Op onze hokken in Wilhelminaoord gaat het fantastisch. De duiven zijn gekoppeld op maandag 13 december. Normaliter zou het gebeuren rond 5 december maar door enorme drukte werd het even verplaatst. Op 8 december jl. hadden we namelijk Falco Ebben op bezoek, hij fotografeerde zo’n 25 duiven bij ons thuis. En afgelopen weekend hadden we natuurlijk nog de drukte van de beurs te Dortmund.

In het kweekhok hebben we toch een flink aantal koppels laten staan d.w.z. het zelfde als vorig jaar 2010. De jonge duiven kwamen goed, de prestaties waren prima en de recensies op andere hokken waren zo goed dat ik wel 15 koppels gelijk heb gelaten. Natuurlijk zijn er ook wederom een flink aantal nieuwe combinaties gemaakt. Vooral de Triller x Vanity lijn is ruim vertegenwoordigt bij de jonge kwekers.

De Triller is een rechtstreekse Hans en Evert Jan Eijerkamp (Leo Heremans) en Vanity is een rechtstreekse van Gerard Koopman. Ik probeer door middel van compensatie de ideale duif te kweken voor afstanden van 60 t/m 750 km. Zo is ook het koppel Triller x Vanity samengesteld, pure oriëntatie van de Heremans duiven tegen de lange adem op de eendaagse fond van de kopman duiven. Zo zijn de Janssens van onze 063 lijn zeer belangrijk, een ongelofelijke goede oriëntatie, natuurlijke gezondheid en die weer keer de uithouding vermogen van de van Loon duiven van Hans Eijerkamp of dus die Koopman duiven. En heel belangrijk vind ik (lees Perron 1), de duiven moeten foutloos zijn in het kweekhok.

Olympiade

Het is gelukt, we gaan naar de Olympiade met onze wonderduif Missouri’s Girl. In eerste instantie was de bedoeling dat deze duivin in de fondklasse kwam, maar er waren beteren en we hadden wat pech met vluchten onder de 500 km in onze afdeling. Maar gelukkig was er ook de categorie Superieur oude duiven, en daar in pakte ze het wel (zoals ik begreep de 2e plaats). Dus de duif die geboren werd bij Hans en Evert Jan Eijerkamp, door de aankoop van een keuken bij ons op de hokken kwam, vorig jaar al de Europees kampioen eendaagse fond werd, dit jaar de 1e Asduif van de afdeling Friesland werd, gaat nu ook nog eens naar de Olympiade te Polen. Geweldig!

Tot volgende week!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.