Duivensites.nl
 
Kijk op de week (26-12-10)
Johan Hamstra  26-12-2010
 

Zo, op deze kerstochtend van de tweede Kerstdag doet het me toch wel wat vreemd aan om te schrijven voor je wekelijkse verhaal. Nog een week en dan is het jaar 2010 alweer verleden tijd. Ook ik, zal samen met de kleine man (al kan ik dat eigenlijk haast al niet meer zeggen) het Nieuwejaar in gaan knallen!!! En met mijn gedachten bij al dat geknal heb ik net als jullie de stille hoop om ook een seizoen neer te gaan zetten met de duiven met veel vuurwerk en knallen!!! Ik weet, het klinkt raar maar de stille hoop heb ik wel en is er zeer zeker.

De komende week

Aankomende week staat er hier nog genoeg op de planning ondanks dat ik deze week lekker verlof heb genomen. Ja, de kinderen hebben vrij en zelf ben ik, zolang dat ik aan het arbeidsproces deelneem (ook alweer een 28 jaar) altijd rond deze periode met verlof. Voor mij persoonlijk is het altijd een mooie en toch wel iets aparte periode!!!

Er staat, en dit samen met mijn vrienden uit Odijk een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp in de agenda maar ook in huis zal ik nog de nodige klusjes die nog gedaan moeten worden gaan doen. Wat de duiven betreft zal ik ze stuk voor stuk gaan noteren en in Compustam gaan verwerken en bijwerken. Ook zullen er vermoedelijk nog wel enkele van het toneel verdwijnen. Dus al met al, nog werk genoeg deze laatste week van het jaar.

De status voor wat het EC betreft

Zoals in mijn vorige schrijven al aangegeven is er hoop gemaild en gebeld aangaande de up-date's voor wat het EC systeem betreft. Zoals de vlag nu staat, kan, mag en wil ik hier niet al te ver over ingaan. Ik kan U enkel vertellen dat er op de achtergrond keihard gewerkt wordt aan een tegen reactie. Hoe dit zal gaan verlopen zal de tijd leren maar hier, ten huize Poortugaal zullen de kosten voor de (?) nodige (?) up-date zeker (nog) niet gedaan gaan worden. Nee, ik heb nu stukken en vragen met reacties onder ogen gekregen waar een ieder van zal denken, "hoe is het in Godsnaam mogelijk". Geloof me, hieruit blijk eens te meer, "Hou jij ze dom, hou ik ze arm".

Ik heb wel de vraag gesteld aan directeur de hr. de Jongh, zou de slogan waar de N.P.O. nu mee naar buiten komt van, "Vlucht naar toekomst" veranderd gaan worden in "Vlug naar de Klote" of hij dan nog eens aan mij zou willen denken. Echt, als alles op zo'n manier door blijf gaan, geloof me, dan gaan we met zijn allen naar de klote!!! Maar goed, er zullen er ook onder ons aanwezig zijn die er totaal anders over denken, maar gelukkig mag ik ook mijn eigen standpunt laten horen, toch?

Nu even naar de duiven

Zoals eerder aangegeven is de voeding die ze nu krijgen goed afgemeten. Al hoewel ik met de vorst toch een klein beetje meer geeft. De sierduifjes van zoon Tim en de "Ouwe Witte" van dochter Iris mogen tijdens het voeren uit de emmer naar hartelust eten want na enkele dagen vielen deze bijna van hun stokje! Voor de rest zien de duiven net als op denk ik alle hokken er met dit weer super uit.

Mest onderzoek via DHP

Vorige week heb ik zoals afgesproken met de firma DHP een zakje mest opgestuurd om het ook eens op een andere manier en via een andere weg te laten controleren. Uit het onderzoek kwam zoal naar voren dat de vertering niet optimaal was. Tevens gaf de uitslag aan dat er teveel Toxines aanwezig waren en er waren wat sporen van clostridum gevonden. Op advies ben ik voor twee weken Natee gaan gebruiken waarna de mest weer opgestuurd zal gaan worden. 

Wat is wat en waar staat het voor

De Natee kan je zien als een vorm van probiotica. Deze haalt de Toxines en en eventuele schimmels uit het verteringskanaal. Hierdoor zal de vertering aanzienlijk verbeteren en daardoor wordt de structuur duidelijk beter. Bij de uitslag werd aangegeven dat de sporen van Clostridium nog geen kwaad konden en dit zeker als je de Toxines die aanwezig zijn en die de voeding zijn voor Costridium er uit zal halen. Daarom werd door DHP voorgeschreven om twee weken lang Natee gaan te gebruiken.

Natee

Natee is een unieke concentratie van 8,3 miljoen goede bacteri├źn in 1 ml. Natee verdrijft en voorkomt Toxines en schimmels in het maag- darmgestel. Deze Toxines en schimmels komen zoal voor in diverse voedingen. Natee geeft de duiven een volledige ondersteuning voor een natuurlijke gezondheid en zorgt voor een meer dan natuurlijke weerstand. Neem u anders zelf eens een kijkje op de site van DHP.

Zo, na diverse kopjes koffie heb ik toch nog wat op papier gekregen. Ik ga nu lekker afsluiten en de tafel dekken. Als de dames dan dadelijk ook naar beneden komen kunnen we lekker op deze toch wel mooie Kerstochtend met elkaar ontbijten. ik wens jullie dan ook een leuke dag, en voor een ieder,

Een mooi, lief, goed, sportief, maar bovenal gezond 2011!!! 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.