Duivensites.nl
 
Kijk op de week (02-01-11)
Johan Hamstra  2-1-2011
 

Ten eerste wens ik U en de Uwen al het goeds voor dit nieuwe komende jaar, en dit dan ook nog eens zowel privé, zakelijk maar zeker ook gezien binnen "onze" sport. Hoe alles gaat verlopen, tja, dat blijft voor ons allen een vraag. Maar laten we met zijn allen vooruit kijken. Eén ding is zeker, of je nu groot of klein ben binnen de sport, allen staan we weer op nul wordt wel eens gezegd. Zelf heb ik hier een geheel andere mening in al begrijp ik de uitdrukking natuurlijk best wel. Maar persoonlijk bekijk ik deze redenering toch wel even geheel anders. Neem nu hokken als een Batenburg - van de Merwe, A. Saarloos & Zn, Piet de Vogel, Chr. v.d. Velden en zo kan ik er nog wel enkele noemen. Maar denk U nu echt dat we allen op dezelfde lijn staan? Nee, dit zijn hokken die al een menig stapje voor hebben op de rest en dus ook op mij. Maar dat ik persoonlijk me uiterste best zal gaan doen om met die paar vliegduiven die ik heb deze jongens op wat vluchtend voor probeer te zitten dat mag U van me aan nemen. Natuurlijk, ik heb in zijn geheel de doelstelling niet om te gaan te proberen hun een loef te draaien over een geheel jaar, nee, in tegendeel, maar dat ik op een enkel vluchtje hun probeer voor te zitten, ja, dan ben ik al blij !!! En zie dit nu niet als afgunst dat dit soort hokken een stapje of zeg maar gerust een stap voor hebben op de meeste van ons, want in de verste verte wil ik mezelf persoonlijk zeker niet vergelijken met deze kampioenshokken.

De balans opgemaakt.

Afgelopen week heb ik de uiteindelijke balans opgemaakt. Er zitten voor aankomend jaar een 15 oude duiven (ouder dan twee jaar) en deze worden aangevuld met een 18 tal jaarlingen. Dus met dit kleine groepje duiven zal ik de strijd aan moeten gaan. Maar, niet het vele is goed maar het goede is veel zeggen ze wel eens. We zijn benieuwd !!! Nee, het is niet moeilijk om hokken vol te hebben met duiven. Mooie duiven, stamboomduiven, een broer van ......, zus van ....... Er gaan er zelfs zover die aangeven dat het een kleinzoon van een achterkleinkind van de zus van ...... is. Nee, ik kijk ook wel eens links en rechts en als ik dan sommige dingen aanschouw denk ik van, hoe krijgen ze het voor elkaar. Maar goed, een ieder doe het op zijn manier maar ik blijf erbij, hier zijn het gehele jaar de messen geslepen !!!

Toen ik zestien broedbakken in mijn hokje voor de oude had zaten die nooit vol, en nu heb ik twaalf bakken en zitten ze eveneens ook niet eens vol met vliegduiven. Miscchien dat dit met de tijd mee wel gaat komen maar nu dus zeker nog niet. En weet U waarom niet, simpel, ze moeten een plaatjes in het oude hok verdienen.

Oud & Nieuw.

Zelf heb ik met mijn gezin de jaarwisseling gevierd in Odijk, gelegen enkele kilometers boven Utrecht. Ja, gewoon als wat "echte" vrienden onder elkaar met een (ex) duivenliefhebber. De persoon in kwestie wist in zijn tijd meer dan zijn mannetje te staan met enkele duifjes maar door zowel zakelijk als privé omstandighebden heeft hij de tijd niet meer om duiven te houden zoals het zou moeten. Ondanks dat hij al jaren uit de running is weet hij nog precies waar Abraham de mosterd haalt. Maar goed, het was een bere gezellige avond en zou het leven er in zijn geheel zo uit zien als zo'n avond, ach, wat kan/moet een mens dan gelukkig zijn. Ik weet, hij lees wekelijks trouw mijn verhaaltje en daarom zal ik hem zeker niet al te veel veren in zijn ...... Maar nogmaals, bedankt voor de vriendschap en de meer dan gezellige avond !!! 

Ik wil nu eigenlijk nergens verder op ingaan.

Na wat ik hiervoor allemaal vermeld heb is het zo dat ik, en eerlijk is eerlijk, er best wel verschillende zaken zijn waar ik me meer dan druk over zou kunnen maken en het hier zou gaan kunnen vermelden. Maar ook ik, ja, ook ik ga vooruit kijken en zeker me energie in andere zaken steken. Buiten mijn drukke baan en mijn jonge gezin om heb ik ook nog net als U mijn duiven. En als ik kijk hoeveel energie en moeite het me allemaal gekost heeft met al dat geouwehoer aangaande dat gehele E.C., echt, daar je kan er moe van worden.

Verders op eigen hok.

Hier is alles nog lekker rustig. De duiven zitten nog steeds (voor hun laatste weekje) aan de eerder vermelde Natee van DHP. Na volgend weekend zal de mest weer opgestuurd gaan worden voor een onderzoek en kijken dan of één en ander geholpen heeft. Verders zit er in de drinkpan weer wat teentjes knoflook en dat wordt enkel in de week met wat water bijgevuld. Verders hier op de hokken geen poespas en zoals ik al zo vaak geschreven heb, ogen openhouden.

Volgende week naar de Z.L.U.

Aankomend weekend ga ik weer naar de huldiging van de Z.L.U. Helaas kan door zijn studie mijn vriend, gabber en neef Wilfred Hamstra dit jaar niet van de partij zijn. Nee, dit jaar zal mijn reisgezel de eerder aangehaalde (ex) duivenliefhebber uit Odijk zijn. Dus mannen, volgende week geen "Kijk op ...." en voor hen die het lezen en die er volgende week ook zijn, "Met elkaar zullen we een lekker glaasje Gerstenat tot ons nemen".

Maar goed, met deze misschien wat korte eerste "Kijk op ....." wil ik jullie nogmaals al het goeds toewensen voor dit nieuwe jaar!!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.