Duivensites.nl
 
Kijk op de week (15-01-11)
Johan Hamstra  16-1-2011
 

Na een week geen "Kijk op ...." zijn we er nu natuurlijk wel weer gewoon. En ondanks dat ik het vermeld had in mijn laatste verslag had ik toch enkele mails binnen vorige week met de vraag van ....... Maar goed, beter zo dan andersom lijkt me. Het normale leven is weer door ons allen opgepakt. De oliebollen, kerstbomen en het (verplichte) handje schudden hebben we ook weer allemaal achter ons gelaten. En voor mij persoonlijk is het altijd zo, dat als de Z.L.U. huldiging geweest is dan begint pas echt het nieuwe jaar. Er staat voor mij persoonlijk nog één huldiging in de agenda en dat is ie van de Club der Azen die dadelijk in maart gehouden zal worden. Lekker nog even weg met vrouw naar het voor mij/ons persoonlijke mooie Limburg!!!

Voor hen die wekelijks mijn verhaaltjes lezen, hopelijk kan ik met mijn gebrabbel U weer een jaar lang wekelijks wat leesvoer brengen !!!

Vrijdag 7 januari.

Op deze vrijdagavond ben ik naar Middelharnis geweest. Hier, in het trouwens zeer sterke inkorfcentrum was een avond georganisserd met als gastheer de meer dan gekende Belg, Frans Bungeneers. Het was een leuke en zeer leerzame avond. Frans vertelde over van alles en nog wat. Ook kreeg hij nog een twaalftal duiven die hij op zijn eigen manier aan een oordeel kon onder laten gaan.

In de pauze waren er hier weer de gekende poters met spek die bereid waren volgens een oud Flakkee's recept. Zelf zat ik tijdens deze avond aan tafel met de grote kampioenen die er trouwens ook weer aan gaan komen, vader en zoon Verbeek uit Naaldwijk. Al met al was het weer zoals gewoonlijk een leuke avond daar op Flakkee. En dit zijn nou van die mooie avonden die de lange winter altijd wat breken.

Zaterdag 8 januari.

Deze dag stond gepland om samen met mijn Odijkse vriend richting de Z.L.U. te gaan. Rond halfdrie kwam mijn maatje de straat ingereden en zijn we richting het Limburgse gegaan. Aangekomen in het mooie hotel van Van der Valk zaten daar enkele van mijn duivengabbers zoals Barend de Koning, Dirk Pals, Cor Blokdijk en een Ewoud van der Weijden om er zo maar enkele te noemen al aan hun drankje. Na de spullen in de kamer gegooid te hebben sloten wij snel bij het groepje aan en lieten we onze eerste Goud/Gele rakker naar binnen lopen. En geloof me, die dag en nacht zijn er nog velen naar binnen gegaan. Misschien klinkt het vreemd, maar deze momenten zou ik voor geen goud op wereld willen missen.

Samen eten.

Gezamelijk hebben we met mijn Noord Hollandse duivengabbertjes een taxi genomen richting Kerkrade en zijn we eerst lekker bij de Griek wezen eten voor we naar de Rodahal gingen. Aangekomen op het feestgebeuren was de zaal al goed gevuld en gelijk vanaf binnenkomst werden er vele handjes zowel links als rechts geschud. Persoonlijk vindt ik dit de mooiste avond van het hele jaar ondanks dat ik ook dit jaar "weer" geen bokaaltje had gewonnen.

Nee, maar je ontmoet vele bekende die je verders eigenlijk maar weinig ontmoet in het seizoen. Zo heb ik langere tijd met mijn Limburgse gabber "Miene Piet" en zijn vrouwtje staan kletsen en natuurlijk ook tijdens dit gesprek ging er het nodige gerstenat naar binnen. Geloof me, als je dit soort mensen onder je duivenvrienden mag en kan rekenen, ja, dan ben je een blij en gelukkig mens. En als er dan ook nog mannen als een Jantje Theelen bij komen staan dan is het geheel helemaal compleet. En echt, als deze man gaat praten zijn de overige allemaal stil.

Leuke gesprekken.

Ik heb deze avond vele leuke gesprekken gehad en tevens kreeg ik de nodige complimentjes over mijn wekelijkse schrijven in mijn "Kijk op ...". En eerlijk is eerlijk, dit doet mij persoonlijk meer dan goed. Ook werd ik nog door enkele aangesproken dat ook hun het jammer vonden dat ik niet meer schreef voor de krant. Maar ja, dingen lopen nu eenmaal zoals ze blijkbaar moeten lopen.

Na een meer dan machtige avond met veel, zeg maar gerust te veel bier gingen we met de taxi weer huiswaarts richting het hotel. Eigenlijk hadden we een plaatsje te weinig in de taxi maar goed, je laat niemand staan en dan maar op schoot. Maar met een flink glas bier in je mik is het dan nog lachen ook......... De andere ochtend zijn we na een goede maaltijd maar gelijk huiswaarts gekeerd en niet meer terug gegaan richting de hal. Nee, na zo'n avond ben ik persoonlijk altijd flink uitgewoond hoor.

Op eigen hok.

Hier op eigenhok zit alles nog bij elkander. De duiven doen het goed en ook zeker de nieuw aangeschafte laatjes die na een toch wel zeer strenge eigen selectie overgebleven zijn doen het meer dan goed. Eerdaags zullen de zo gezegde kweekduifjes van elkaar gaan. De doffers zullen naar de schuur gaan terwijl de duivinnen hun tijdelijke onderkomen in de ren zullen krijgen. De vliegduiven blijven dan nog een maandje bij elkander zitten en zullen dan ook, mits het weer goed is zo nu en dan in de weekenden misschien de vrijheid weer krijgen.

De duiven.

De duiven doen het goed. Mijn inziens zijn de duiven nu na twee weken op de Natee van DHP gezeten te hebben er zeker niet slechter op geworden. Daarom werd er op zondag zoals afgesproken gelijk weer mest opgestuurd voor controle. Op maandagavond kreeg ik al de uitslag. De mest was beter maar nog niet helemaal zoals het moest zijn werd mij aangegeven. De oorzaak hiervan kon zijn dat de duiven misschien wat geel konden hebben. Daarom werd er maar gelijk op dinsdagmorgen een afspraak gemaakt bij mijn eigen "echte" duivenarts, de Weerd (Jan van Wanrooy) in Breda. Hoe de uitslag hiervan zal zijn zal komende week bekend zijn. Er zijn er die nooit of te nimmer bij een arts komen of wat dan ook. Maar mij persoonlijk geeft het me toch altijd een fijn gevoel als ik de zekerheid krijg dat ze daadwerkelijk goed en schoon zijn.

Samenloop voor Hoop.

Na mijn georganiseerde verkoop voor bovengenoemd evenement ben ik alweer druk doende met van alles en nog wat. Zo ben ik samen met Monique bezig om het team van deelnemers te gaan formeren. Ook zal ik een aanvang gaan nemen om weer wat duifjes bij elkander te gaan krijgen om los te laten tijdens dit gebeuren. Op het laatst gehouden Z.L.U. feest werd ik trouwens nog aangesproken over dit gebeuren.

Er was een combinatie die geen gehoor hadden gegeven aan mijn aanvraag voor een bon. Wel werd mij medegedeeld dat ze het bedrag wat nu binnen was zouden gaan afronden naar boven naar een aansprakend bedrag. Natuurlijk, ik/wij zijn hier meer dan in ons nopjes mee.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

 

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.