Duivensites.nl
 
Kijk op de week (23-01-11)
Johan Hamstra  23-1-2011
 

Ten eerste wil ik deze "Kijk op ......" beginnen om Bert, Erica en Linda Saarloos te feliciteren met de komst van hun dochtertje en zusje Claudia. Afgelopen vrijdag is Claudia, iets over de klok van zeven uur in de avond geboren. Dus Saarloosjes, van harte !!!  

Voetbal ook weer begonnen

Vorige week was het voetballen ook weer begonnen. Helaas ging het hier gezien de vele regenval niet door en moesten we nog een weekje wachten. Zelf kon ik deze keer niet van de partij zijn omdat ik thuis, samen met mijn zwager een nieuwe radiator ging ophangen in de douche. Wel was ik afgelopen week bij de training en Tim werd van het veld gehaald omdat hij was verkozen tot Pupil van de week. Hij moest mee voor een verslag en wat fotowerk. Wat was de kleine man in zijn nopjes. Dankzij zijn inzet tijdens zowel de wedstrijden en de trainingen hadden de jeugdleiders hem al langere tijd in de gaten gehouden. En ja, dan is dit een soort traktatie voor hem zelf natuurlijk. Tevens werd hij uitgenodigd om afgelopen zaterdag zowel de wedstrijd van het eerste als de wedstrijdbespreking bij te wonen. Ook was hij de gelukkige om de aftrap van deze klassieker te mogen doen. Echt, wat ben je als ouders dan blij als je dan zo'n ventje zie glunderen. Echt, super !!!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Speler van de week 014 (450 x 299)_4942.jpg

Ze komen het veld op !!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Speler van de week 019 (450 x 299)_5983.jpg

Ook nog even handje schudden.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Speler van de week 023 (450 x 299)_665.jpg

Tim, als pupil van de week !!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Speler van de week 024 (450 x 299)_5239.jpg

Samen met de aanvoerder van het eerste elftal de aftrap nemen.

Naar de Kuip

Na deze voetbaldag voor Tim stond er in de avond nogmaals voetbal in de agenda. Samen met een kennis en zijn zoon ben ik ook met mijn zoon naar Feyenoord geweest. Laten we het over de wedstrijd maar niet hebben want echt, dit soort lui moeten zichzelf meer dan dood schamen. Nee, als je zo voetbal en dan ook nog op je kloten krijg van De Graafschap, nee, als het mijn hokje met duiven had geweest had ik ze bijna stuk voor stuk...

Wel een belevenis

Wat wel een belevenis was, en uiterst mooi om bijgewoond te hebben was de aandacht die besteed werd aan het overlijden van Coen Moulijn. De mooiste woorden werden gesproken en echt, als dan de duizende sterretjes en vele mensen met hun armen omhoog staan met de gekende rode vuurballen dat een berg rook veroorzaakt dat je de overkant niet meer kan zien. Ja, de kippenvel krijg je er van op de armen op zo'n moment. En eerlijk is eerlijk, het was het mooiste van deze Rotterdamse avond.

Previcare

Zoals ik vorige week al schreef kreeg ik een meer dan schitterend aanbod tijdens het Z.L.U. feest voor wat mijn actie ten opzichte van de Samenloop voor Hoop betreft. De Zeeuwse kampioen Gebr. van Beveren uit Nieuw Namen, die door omstandigheden geen gehoor hadden kunnen gegeven aan mijn aanvraag voor het schenken van een bon voor de al gehouden verkoop, deden namens de firma Previcare, eveneeens uit Nieuw Namen een meer dan aansprekende en mooie geste. De mannen vroegen wat het opgehaalde bedrag nu eigenlijk was, en als ik de mannen kenbaar maak dat ik over de 5.600 euro heen was gegaan deden hun de toezegging dit bedrag rond te maken naar de 6.000 euro. Eén van de gebroeders gaf nog gekscherend aan, waren en deden dit er nog maar enkele zodat je de 10.000 vol zou kunnen maken. Natuurlijk, dat zou helemaal top zijn voor zo'n eenmalige actie maar mannen, neem van mij aan, ik, of beter gezegd wij, want ook Monique heeft in deze actie meer dan haar bijdragen is met dit behaalde bedrag al meer dan in haar nopjes.

Dus mannen, nogmaals, ik kan niet anders zeggen dan, BEDANKT !!!   

Team Joke

Zo, het team van en voor de Samenloop is rond. Het is de bedoeling dat ieder team met 10/15 man aan hun zogezegde 24- uursloop begint. Wij, Monique en Johan hebben ons team vernoemd voor haar waar we voor gaan lopen, namelijk onze (schoon)moeder, Joke. Wij zijn in de gelukkige positie dat team Joke uit een 20 tal lopers zal bestaan zodat we allen genoeg rust kunnen nemen en hebben. Wij hebben de lopers van ons team tevens medegedeeld dat de 10,- euro inschrijfgeld, wat natuurlijk ook in zijn geheel ten goede komt voor dit goede doel door ons voldaan zal worden. Dus mensen, denkt U nu, ik wil team "Joke"  eenmalig sponsoren met die 200,- euro, schroom niet en neem gewoon geheel vrijblijvend contact met ons op !!!

Kweekduifjes van elkaar

Vorige week zondagmiddag, het was qua temperatuur gewoon zalig buiten. Ik ben het hokje in de schuur op gaan ruimen, want het leek ondertussen meer een rommelhok dan een duivenhokje. Toen het schoon was heb ik gelijk maar de aanwezige kweekdoffertjes er in gedaan. De duivinnen van de zo gezegde kweekploeg hebben zoals eerder aangegeven hun tijdelijke onderkomen gekregen in de ren. Dit was gemakkelijk om enkel maar het schuifje, van het vaste hok naar de ren te doen sluiten. Zodoende zijn mijn kweekduifjes nu dus van elkander gegaan. De aanwezige vliegduiven, 33 in getal, inclusief de jaarlingen zitten nu op zowel het hok van de oude als de jaarlingen en kunnen naar behoefte heen en weer tippelen. 

Bezoek bij de Weerd en zeker geen verkooppraatje

Ik wil met dit gedeelte zeker geen verkooppraatjes ophouden al werd ik daar wel enkele keren via de mail op aangevallen. Nee, ik wil gewoon openheid van zaken geven in mijn manier van aanpak. en of dit juiste is, ik weet het niet maar zowel ik als de duiven voelen zich er goed bij.

Afgelopen dinsdag stond het bezoek gepland om met wat duiven en mest langs te gaan voor controle. Met een mandje met zes duiven en de benodigde mestmonsters ging ik samen met vriend Henk Timmermans op weg. Gelukkig, eindelijk kon hij weer eens mee na een lange winter flink ziek te zijn geweest. Hij is er nog niet, maar het gaat gelukkig een stuk beter met hem. Lekker tijdens de reis over duiven kletsen en ja, dan is zo'n reis zo gedaan hoor. De controle, die bestond uit mestonderzoek, keel uitstrijkjes en gewoon een algehele controle in de hand was meer dan goed en ik kreeg zelfs het compliment dat de duiven er meer dan goed op stonden. Ja, en nu maar zo proberen te houden denk ik zo. Wel weet ik nu helemaal zeker, dat ik de ingeslagen weg met de natuurproducten van DHP zeker zal doorzetten.

Tot op heden is deze manier van aanpak het volgende;

Eén tot 2 keer per week geef ik ze appelazijn met knoflook. Dit doe ik persoonlijk niet door het water maar over het voer. Verders krijgen ze op vrijdagavond voor 1 keer per week Actief IJzer in het water. De eerder beschreven Natee (in verschillende eerdere Kijk op .....) geef ik, nadat ze dit twee weken aaneengesloten hebben gekregen voortaan om de dag over het voer. En tevens geef ik ze om de dag een bakje met Super Bio Mix met wat Multilith. Verders hebben de duiven geheel de week, op de vrijdag na een half bolletje knoflook teentjes in de pan waar het water dagelijks bij bijgevuld zal worden. Nogmaals, of dit de juiste manier is weet ik niet maar de duiven voelen er zich tot op heden wel bij.

Een fonddag maar dan anders!

Enkele maanden geleden is het alweer dat ik was uitgenodigd door de mannen uit het hoge noorden om bij bovengenoemde fonddag als gespreksgast aanwezig te zijn. Samen met mannen als Henri Hoeks, Herman Brinkman, Koop Kiekebelt, Jelle Outhuijse, Cor van der Ploeg, Peet en Sebastiaan Verbeek mag ook ik plaats nemen aan de gesprekstafel. Geloof me, ik kijk er persoonlijk meer dan naar uit. 

Vragen uit duivenland

Ik krijg zowel eens vragen binnen over van, "hoe doe jij dit?", "hoe doe jij dat?". Nu voel ik mezelf niets natuurlijk, maar blijkbaar wordt mijn spel met weinig duiven en op een nog kleiner hokje toch gewaardeerd in duivenland. Natuurlijk, ik weet er ook niets van maar ben wel in de gelukkige positie dat ik door de jaren heen leuke uitslagen heb neer gezet. Ook heb ik zo door de jaren heen al verschillende geholpen met mijn gedachten over dit en dat. En vreemd, is het eindelijk dan zover, dan zijn sommige je ook weer snel vergeten hoor. Natuurlijk, als ik sommige hokken bekijk hoe die vliegen en dan kijkend naar mijn eigen hokje, ja, persoonlijk zou ik het schaamrood op de kaken hebben als ik in hun schoenen zou staan. Maar dit is het mooie van duivensport, een ieder doet het op zijn eigen manier en we moeten een ieder in zijn waarden laten. Maar dat sommige dan ook nog in de winter haast van de daken schreeuwen van dit en dat, ja, zelfs een kleinkind zou er van in de broek plassen !!! 

N.P.O. bestuur in zwaar weer

Zoals velen wel weten en ook geregeld via mijn persoontje hebben kunnen ontvangen ben ik nog behoorlijk in de weer geweest met betrekking tot de verplichte (?) up-date's aangaande de electronische constateersystemen. Nog steeds ben ik het er niet mee eens maar oke, dit is een aandere zaak. Hr. de Jongh vond het nodig om mijn discussie met hem te sluiten. Maar als ik dan afgelopen week het N.P.orgaan onder ogen krijg is ook hr. Walpot, als liefhebber, redactie en directie het met bepaalde zaken niet geheel eens. Hij geeft zelfs aan dat er blijkbaar bestuurders zijn die in staat zouden zijn om hun eigen moeder tot prostitutie te dwingen voor het simpele gewin van een zilverling!!! Oke, misschien gaat dit iets te ver maar wel vreemd, nu duiken weer de zelfde namen op met de verandering van Compuclub naar Pigeon Village als met het geheel over de electronische systemen. En wij, ja wij de leden moeten maar betalen en gewoon ons mond houden.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op ...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.