Duivensites.nl
 
Kijk op de week (13-02-11)
Johan Hamstra  13-2-2011
 

Deze "Kijk op" komt voor velen later dan gewend. Normaal staat hij er altijd al op in de vroege ochtend, maar door afwezigheid gezien de Fonddag in het Hoge Noorden van gisteren komt hij nu wat later. Op de tijd dat hij normaal op site komt stapte ik nu pas in de auto te Drachten om huiswaarts te keren. Maar ondanks dat hij wat later is wens ik jullie toch het nodige leesplezier.

Het voetbal.

Het voetballen van zoonlief ging gisteren, gezien de vele regenval niet door. WCR Rhoon heeft helaas geen kunstgras zodat de wedstijd al vroeg in de ochtend afgelast was. Na nog een bakje koffie genomen te hebben ben ik dan ook maar vroeg in de ochtend van huis gegaan richting het Hoge Noorden voor de eerste "Fonddag maar dan anders".

TopPigeons team

Als eerste wil ik jullie aangeven dat ik vanaf afgelopen week definitief ben toegevoegd aan het "nieuwe" TopPigeons TEAM. Op de achtergrond was daar al wat langer spraken over maar afgelopen week is het allemaal definitief geworden en vrijdagavond werd het dan ook via de site TopPigeons naar buiten gebracht. Ik zal geregeld verslagen en nieuwsflitsen gaan verzorgen voor TopPigeons. Dus hopelijk kan ik, de vele mensen die mij meer dan geregeld benaderd hebben met dat ze mijn schrijven missen via TopPigeons geregeld een verslag aanbieden. En daarom dan ook, "TopPigeons, van liefhebbers, voor liefhebbers".

Fijn om te vernemen.

Als ik later op de avond van de vrijdag mijn mailbox open komen er verschillende felicitaties binnen. De mensen feleciteerden mij met het goede en leuke nieuws. Ook kwamen er van diverse bekenden sms'jes binnen met eveneens dezelfde berichten. En als ik gisteren dan in het hoge Noorden aanwezig ben krijg ik eveneens, en dit voor mij van totaal onbekende diverse leuke en fijne reacties te horen over deze nieuw ingeslagen weg van mij. Daarom hoop ik persoonlijk dan ook dat ik op een leuke en fijne manier mijn ei kwijt zal kunnen. En zowel de bezoekers, klanten als de nodige andere belangstellende van de als maar groeiende site van TopPigeons de komende jaren iets leuks en moois kan laten tonen afkomstig van mijn hand !!!

Fonddag maar dan anders.  

Enkele maanden geleden werd ik al uitgenodig om van de partij te zijn bij en op dit evenement. Nou, ik ben er geweest en het was meer dan voortreffelijk en het krijg van mij dan ook een dikke tien met een griffel. Ik ga in deze "Kijk op ....." er niet al te uitgebreid op in want er zal een verslag van komen op TopPigeons. Maar nogmaals, ik wil persoonlijk de gehele organisatie achter dit meer dan mooie gebeuren bedanken voor deze meer dan mooie dag !!! Echt, het is een voorbeeld voor velen !!!

De duiven.

Met de duiven verloopt het eigenlijk nog steeds meer dan goed. Vorige week zondag zijn dan ook eindelijk de vliegduiven van elkaar gegaan. Zoals al eerder aangegeven waren ze al enkele keren buiten geweest. De doffers heb ik zo ook afgelopen vrijdag uit mijn werk, ik was wat eerder thuis lekker losgelaten om ze zodoende ook een bad te geven. Als ze eenmaal, na langere tijd weggeweest te zijn om het huis nog wat rondjes draaien komt daar uit het niets, de door velen gezien als de grote vijand, de roofvogel tussen de koppel. ik kan me niet herrinneren dat ik er last van heb gehad maar deze ...... bleef maar jagen achter de duiven en het koppeltje sloeg dan ook snel uit elkaar. Overal zag je duiven vliegen en echt, ik stond met bevende benen dit schouwspel te bekijken. Als dan de eerste duiven eindelijk vallen op het huis weten ze niet hoe snel ze binnen moeten zijn. Het begint al aardig schemer te worden als er nog zeven van de zeventien ontbreken. Op zo'n moment gaan de raarste en vreemdste gedachten door je hoofd. Tegen dat het donker is ontbreken er nog twee en de andere ochtend, ik was op weg naar Drachten hoor ik van huis dat de andere twee ook gekomen zijn. Eén van deze twee was in zijn nek gegrepen en had een behoorlijke wond. Thuisgekomen en hem bekeken te hebben valt het gelukkig nog mee maar de eerste dagen zal ik uiterst voorzichtig zijn !!! Maar ja, je kan deze jagers moeilijk stuk voor stuk uit de lucht gaan knallen. Al zou je op zo'n moment, als je zo machteloss in je tuintje staat er wel degelijk toe in staat zijn.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.