Duivensites.nl
 
Kijk op de week (19-02-11)
Johan Hamstra  20-2-2011
 

Toen ik vanochtend vroeg de hond uit ging laten had ik de gedachten van, "het gaat toch niet weer beginnen". Er stond een smerig koude oostelijke wind en er kwam weer wat troep uit de lucht vallen. Nee, voor hen die nu nog sneeuw of wat dan ook willen hebben die gaan maar naar de wintersport of wat dan ook, als het hier maar weg blijft hoor. Kijkend op teletekst wat de vooruitzichten zijn wordt het de komende dagen wel weer smerig koud met een oostelijke wind. Maar goed, de langste tijd hebben we nu gelukkig gehad en voor we het weten zitten we weer dagelijks lekker in de tuin. Al hoewel, afgelopen week heb ik lekker al een keer met Monique samen, zo uit me werk vandaan buiten in een hoekje van de tuin een kopje koffie gedronken.   

Verders wil ik U als eerste, in deze nieuwe "Kijk op" vertellen dat, mits er belangstelling voor is dat het stuk wat ik geschreven heb over de "Fonddag maar dan anders" afgelopen week op TopPigeons heeft gestaan. Wilt U het stuk lezen, klik dan op de volgende link; "Fonddag, maar dan anders"

De voetbal van zoon Tim.

Gisterochtend konden de jongens van VV Oude Maas weer de veters strikken nadat vorige week alles weer was afgelast wegens de vele regenval. Nu moesten onze jongens tegen Pernis die tweede staan. Wij hadden onze mannetjes het veld opgestuurd met de mededeling, als jullie de voorlopige nummer één kunnen hebben, dan kunnen jullie ook de nummer twee verslaan. Het ging eigenlijk het zelfde als enkele weken geleden tegen de nummer één, ze waren nog geen minuut bezig of de eerste hadden ze al om de oren gekregen. Gelukkig pakte de mannen ook nu weer de draad snel op en de uiteindelijke eindstand kwam mooi op 4-1. En echt, dan hadden de kereltjes uit Pernis nog het geluk dat ze een goede doelman hadden. Ook zoonlief had pech, een loei harde kegel die van redelijk grote afstand net over de lat ging om iets daarna de bal keihard op de lat zelf te plaatsen. Hij draaide zichzelf om en stak zijn duim omhoog naar me, "he pa, zag ie dat" gaf ie me nog aan. Echt, als ik dan daar staat denk ik van, "wat ben ik eigenlijk toch een trotse pa" Ook ouders van de tegenpartij die naast me stonden hoorde ik nog zeggen zoiets van, "Zo, die heeft een harde trap zeg !!!" Nou geloof me, hoe trots kan je zijn op zo'n moment !!!

Ringetje en een botje gevonden.

Vorige week op de zaak, ik liep een ronde langs één van de vele grote opslagtanks toen mijn oog viel op een skelet met daaraan nog een duivenringetje. Nu heb ik de laatste jaren al vaker op deze manier duivenringen gevonden hoor. Net als de voorgaande keren heb ik het gedeelte waar het ringetje aan zat opgepakt en doormidden gebroken. Op kantoor kijk ik dan altijd even waar de betreffende duif/ring vandaan komt. Deze kwam uit het in de Hoeksche Waard gelegen Godschalksoord. De betreffende liefhebber gebeld, en hij bleek deze duif op de navluchten verspeeld te zijn in het jaar 2007. Zo zie je maar weer eens waar zoal onze duiven kunnen blijven. In dit geval was hij al de nodige jaren dood en lag voor een hoopje vuil in een tankput op de raffinaderij van de SHELL op Pernis.

Naar Kortrijk.

Deze dag, zo net na de koffie zal ik naar het Belgische Kortrijk gaan alwaar ik gehuldigd zal gaan worden op de Belgische Duivendagen. Samen met zoal Jaap (Chr.) v.d. Velden, Gebr. Hagens, Jan de Wijs & Zn., P. v.d. Eijnden en nog de nodige anderen zal ik daar het podia mogen betreden aangaande de wedvlucht Barcelona. Geloof me, om tussen het nodige Internationale geweld te mogen staan op een podia waar vele grote zullen staan deze middag doen mij meer dan goed. Echt, op een hokje van slechts enkele meters, en met een handje vol duiven, en dan hier te mogen komen staan, ja, dat geeft de burger weer meer dan moed !!! De toch wel lange reis zal ik aangaan samen met Jaap v.d. Velden en U zal wel weten wat het onderwerp is tijdens de reis, inderdaad, duiven, duiven en nog eens duiven. En tijdens deze lange reis zal ik proberen de geheimen van hem te kunnen otfrutselen. Wat denkt U nu, geheimen!!! Nee mensen, geloof me, ook op de hokken te Zuid-Beijerland zullen er geen echte geheimen zijn maar daar in tegen wel de nodige, en dit in meerdere getallen van superduiven !!!   

Reacties op toetreden TopPigeons Team.

Nadat vorige week bekend is gemaakt dat ik recentelijk ben toegetreden aan het nieuwe team van TopPigeons heb ik, zeg maar gerust, de nodige leuke reacties gekregen. Ook, en dit hebben zoal de lezers van Duiven-Forum kunnen lezen kreeg ik ook een minder bericht. Ik heb hier, ondanks, en tegen beter weten in toch op mijn manier op gereageerd. Misschien niet goed, maar nogmaals, van dit soort negatieve berichten wordt ik persoonlijk altijd wat nukkig!!! En echt, dat geouwehoer in de sport ben ik spuug zat! Maar goed, het blijkt, sommige duivenmannen hebben nu eenmaal het niveau van een deurknop.

De duiven.

Zo nu en dan vliegen zowel de doffers als de duivinnen hun rondje. Regelmaat zit er zeker nog niet in want echt, ze moeten zo rustig als mogelijk blijven. De reden dat ze zo nu en dan wel buiten komen is ruimte. De jaarlingen moeten namelijk voorafgaande aan de wedvluchten dadelijk toch nog de nodige keren weggebracht worden en moeten dan wel wat losgevlogen zijn. En daar hier, nu dat ze van elkaar af zijn oude en jonge doffers en duivinnen bij elkander zitten komen ook de oude duiven dus zo nu en dan buiten.

Voeren.

Afgelopen week heb ik een baaltje Matador Premium Start erbij gekocht en zodoende wil ik ze nu op 50/50 over laten gaan van de rust mengeling naar de start mengeling zodat als ze dadelijk over een maandje gekoppeld worden volledig op de Matador Premium Start zitten.

Nutrievo Pigeon Endurance.

Ook heb ik via TopPigeons een doos besteld van het bovengenoemde. Ik weet zelf ook wel, er bestaan geen wondermiddelen, maar blijven zoeken in dat wat net dat beetje verschil kunnen maken, ja, daar geloof ik wel in. Natuurlijk, je moet goeie duiven hebben, ze moeten niet gezond, maar super gezond zijn wil je kopprijzen en of mooie series neerzetten, en dit dan zeker nog eens op de grote marathon vluchten. Ook hier zullen de meningen over verdeeld zijn maar goed, ik ga het gewoon proberen. En laten we eerlijk zijn, zo hebben we allemaal, en dit ieder jaar weer opnieuw dingen die we doen waarvan we op voorhand van denken van ......

Vragen over medicebegeleiding.

Zo door de jaren heen, en zo ook weer deze winter krijg ik zoal nog eens vragen over medicebegeleiding, en hoe ik het nu eigenlijk doe. Nu zal ik eerlijk zeggen, ik sta zeker niet negatief tegen over medicatie. Waar ik wel negatief tegen over sta is het wekelijks toedienen ervan. Eerlijk is eerlijk, toen ik nog programma speelde samen met mijn vader, en echt, dit ging zeker niet onverdienstelijk deed ook ik het net als vele andere. De nodige zaterdag/zondagen iets tegen het geel om dit eens af te wisselen met iets voorde koppen. Ook in die tijd was het standaard om ze op het eerste broed een geelkuurtje te geven. Eerlijk is eerlijk, ik ben hiervan in zijn geheel afgestapt. Oké, de eerste jaren hier op eigennaam werd er ook zo gehandeld hoor. De reden hiervan was, je wist niet beter. Toch ben en kom ik hier meer dan van op terug. Tegenwoordig ga ik in het seizoen maandelijks naar een erkend duivenarts (persoonlijk naar de Weerd, maar anderen zullen net zo goed zijn denk ik. En als je er zelf ook maar een goed gevoel bij heb) Hebben ze niets, krijgen ze niets en zeker ook niet voorbehoedend. Het enige wat ik hier nu nog voorbehoedend doet is een paratyfuskuur tijdens de rui.

Nu weet ik ook wel dat er zeer veel wegen van, en naar Rome gaan. Maar het belangrijkste is, en dit heb ik ook aangeven bij een keuze qua man met de witte jas. Je moet jezelf er goed bij voelen.

Wel geef ik ze al sinds langere tijd enkel en alleen maar water met de nodige teentjes knoflook in de pannen te drinken. Iedere zaterdag een halfbolletje knoflook op een pan en deze dan ook weer uitgeperst en iedere dag van de week is het wat water bijvullen. Tevens ben ik dan ook sinds het afgelopen najaar met wat producten van de firma DHP begonnen en eerlijk is eerlijk, tot op heden zien de duiven er gewoon meer dan goed uit. Natuurlijk, zien ze er in deze tijd van het jaar niet goed uit, tja, dan is er echt iets niet goed.

Over enkele weken zal er worden gekoppeld en daarom zal er dan ook eerdaags weer een bezoek komen aan de man met de witte jas. En, hebben ze niets, krijgen ze niets en ben ik gelukkig dat de knip in de kontzak kan blijven.

Tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.