Duivensites.nl
 
Kijk op de week (06-03-11)
Johan Hamstra  6-3-2011
 

Op deze zondag gaat het gelukkig weer wel wat beter met me. Vorig weekend kreeg ik plots last van een afgebroken kies. Op maandag, van de zaak naar de tandarts en deze verwees me door naar het ziekenhuis. Ja, gewoon ruim anderhalfe week wachten hé !!! Je moet maar pijn in je bakkes hebben........... Gelukkig, op donderdag was er een uitvaller waardoor ik in kon schuiven. Geloof me, niemand is blij als hij voor zoiets in de stoel zit bij die enge man, maar ik, echt, ik kon, en wilde die enge vent wel op de bakkes zoenen. Wat heb ik een pijn gehad deze week zeg. Maar goed, de ergste pijn is nu gelukkig over en de rest zal ook wel overgaan!!!

Voetbal

Zo, deze week eens geen voetbal voor wat de kleine man aangaat. Wel wil ik even de wedstrijd van vorige week zondag aanhalen. De regen kwam met bakken uit de hemel maar echt, supporter of niet, het was een wedstrijd die ........ Met de nodige kids en ouders hadden we afgesproken bij De Kuip. In gedachten liep ik nog te ...... maar ja, de kinderen wilden zo graag. Zelf had ik de hoop op een kleine overwinning, maar om met 5-1 De Kuip geheel op zijn kop te krijgen, echt, het was zalig en ouderwets ondertussen. Maar goed, dit nemen ze ons niet meer af, niemand !!! En je zou er haast al voor naar de Coolsingen gaan. Vorige week nog, was er zo'n echte grappenmaker bij me op visite. Onder het genot van een glaasje wijn, achteraf werden het toch nog vier flessen zegt ie plots tegen me, "Weet jij hoe je een Oldtimer kan herkennen? Tja, weet ik veel geef ik aan. Zegt ie plots, "dan zit er een sticker acherop waarop staat, "Feyenoord Landskampioen" Nou, wat een lol zeg .... Je zou ze er haast de deur voor wijzen !!!  

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/RSG_0215 (450 x 301)_3151.jpg

Zoals U kan zien, we hadden dikke pret voor de fotograaf na afloop!

Beurs

Zaterdagochtend, ik ben al vroeg uit de veren want ja, de pijnstiller is uitgewerkt en dan blijkt het dat ik toch nog behoorlijk pijn in me smoel heb hoor. Afgesproken om samen met huisvriend en collega Henk Timmermans naar de beurs te gaan. We gingen vroeg, zodat we ook weer op een normale tijd thuis konden zijn. Onderweg, natuurlijk, praatje duif, duif en nog eens duif. Als er een niet liefhebber bij zou hebben gezeten zou ie ons zo op laten nemen denk ik zo.

Wat een drukte zeg om deze tijd al bij aankomst. Halftien zijn we er en de auto moesten we al helemaal achteraan zetten. Vele bekenden gezien, praatje hier, praatje daar, praatje zus en praatje zo. Kwam ook me makker, neef Wilfred nog tegen. Helaas, sinds hij met zijn opleiding bezig is is het, begrijpelijk natuurlijk minder dat we elkaar zien, maar goed, je hebt er zo'n mooi gezegde over, "Ouwe liefde roest nooit". Nou, dit is zeker op ons van toepassing. Nog eventjes, dan heb ik een "echte" H.B.O.'er in de familie. Zou het dan echt in de familie zitten hahahahahaha.

Echt, zo voor aanvang van het nieuwe seizoen wat ons weer op staat te wachten en waar we, voor we het weten zo weer aan gaan beginnen is zo'n gebeuren wat de Voorjaarsbeurs weer met zich mee brengt altijd een subliem iets. Ik kan mezelf dan ook niet voorstellen dat er nog liefhebbers zijn die hier dus gewoon niet naar toe gaan.

Maar persoonlijk kon ik een zeer leuke beurs afsluiten deze dag, ondanks de pijn in me bakkes, en voor de organisatie gewoon weer meer dan top. Echt, wat kan duivensport dan toch intens mooi zijn !!!

Verslag Batenburg van de Merwe op Pipa

Vermoedelijk zullen velen onder ons het verslag al gelezen hebben van Batenburg van de Merwe op Pipa. Nee, nou doe het dan snel want echt, het is een superverslag geworden van deze meer dan groten in onze sport.  

De duiven

Nog een weekje en dan zal er ook hier op de hokken te Poortugaal gekoppeld gaan worden. Alles is eigenlijk al gereed hiervoor. De duiven zijn er klaar voor, alles staat in het boekje en of zit in de kop hoe er gekoppeld zal gaan worden. Ook voor de nieuw bijgehaalde duiven heb ik partners kunnen vinden en eerlijk, in gedachetn ga ik alleen maar kampioenen kweken!!! Gekheid natuurlijk, maar dat ik persoonlijk van het kweken, hoe te koppelen het nodige werk maakt mag duidelijk zijn. In gedachten ga ik soms zover dat ik jongen, die ik nog moet kweken alweer gekoppeld heb voor het jaar daarop. Hoe gek kan je zijn !!! 

Ik heb dan ook een weekje verlof genomen, gewoon omdat ik alles in goede banen wil laten lopen. Dit betekend geregeld een broedhokje los en gewoon alles even goed in de gaten houden. Lekker rustig aan, bakje koffie er bij en weer een ander koppeltje los. Van de jaarlingen maak ik eigenlijk nooit werk. Nee, deze worden in hun eigen onderkomen gewoon bij elkander gedaan en ze kijken maar. Lopen ze aan, prima, doen ze het niet, ook goed. Maar ja, dat is hier het zelfde als het vliegen met de jaarlingen. Naar prestaties wordt in zijn geheel niet gekeken. Nee, kilometers maken en ervaring opdoen. En echt, het selecteerd zichzelf hoor. Waar moet je op selecteren? Nu kan ik hier wel dit of dat gaan vertellen maar het zijn allemaal nog jonge vogels die in hun geboortje jaar enkel en alleen zelf maar wat zijn afgericht.

Voor aanstaande woensdag staat er nog even een controle in de agenda bij de Weerd. Maar zoals ze nu zijn, en dit zal op alle hokken (?) zo zijn zal er vermoedelijk niet veel of niets gaande zijn. Maar goed, zeker weten doe je het nooit en daarom dan ook geregeld op controle.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.