Duivensites.nl
 
Kijk op de week (13-03-11)
Johan Hamstra  13-3-2011
 

Nog een dag en dan gaat het hier ook allemaal beginnen. De duiven zullen gekoppeld gaan worden. Persoonlijk vindt ik dit altijd op zijn Rotterdams gezegd, gewoon een klote klus. Ja sorry, maar mijn ding is het niet. Gelukkig is het wel zo dat mijn vliegende jaarlingen apart gehouden worden. En of die nu gaan knokken of niet, ik kijk er niet naar om. Nee, maandag de duivinnen er bij en vanaf dinsdag zullen ze iedere dag in ritme het luchtruim gaan krijgen zodat ze met enkele weken de baan op kunnen. De oudere vliegers en kweekduifjes is een ander verhaal. Persoonlijk maak ik daar wel altijd veel werk van hoor, ondanks dat het totaal maar een 18 koppeltjes betreft. Koppeltje hier los, koppeltje daar los en ga zo maar door. Maar goed, hieronder mijn verdere relaas van, over en .......

De voetbal

Afgelopen week, ik was op de voetbal tijdens de training dat de hoofdtrainer naar me toe komt. "Johan, jou zoon heeft niet de juiste voetbalschoenen". Hij moest deze en dat merk kopen gaf hij nog aan. Vreemd zeg ik, ik heb deze schoenen nog niet eens zolang. Oja, en voor ik het vergeet, hij moet die en die veters hebben anders mag hij niet spelen dit seizoen. Normaal kosten veters niet zo veel, nee, maar deze veters die hij nodig had waren wel even ........ Ik zeg nog, "Wat een vreemde gang van zaken is dat hier in de voetbalsport". Begint die man een verhaal op te hangen, ja veters dit, schoenen dat.......... En toen, ja, toen, Monique gaf me nog een por in de rug, "Hé, doe is rustig in je slaap". Echt, ik dacht al, alleen in de duivensport lopen en zijn er toch gekken die de boel naar de ....... helpen? Ja, sorry, ik blijf er bij dat de boel naar de klote geholpen gaat worden. En wij, ja, ook ik, wij zijn dat stelletje klootzakken die maar ja knikken en meelopen.

Voetbal van de kleine man

Gisteren was het zover, na een week niet gespeeld te hebben moesten de mannetjes tegen de nieuwe koplopers die vorige week dus wel gespeeld hadden. Ze wisten, zouden ze winnen dan zouden ze bovenaan staan met een wedstrijd minder gespeeld. Nou, het werd een stevige wedstrijd en beide elftalletjes vochten er stevig om. Als er eenmaal afgefloten is staat de teller, in het voordeel van onze kereltjes op 2-0. Wat waren de jongetjes blij, maar goed, ze zijn er nog niet dus laten we nog maar niet te hard juichen !!!

Spreekbeurt

Afgelopen week moest Tim zijn spreekbeurt houden. Nou, het moest natuurlijk over duiven gaan. Via de N.P.O. hadden we diverse zeer leuke spullen binnen gekregen en ook zelf hadden we samen wat spulletjes bij elkaar gevonden. Vol bepakt met twee klokken, twee mandjes, twee duiven, wat voer, grit en de nodige tekeningen en foto's kon hij aan zijn spreekbeurt beginnen. Toen ik uit me werk vandaan kwam kwam hij voltrots naar me toe om te vertellen dat hij een 8 1/2 had gekregen. Echt, wat was dat kereltje trots. En eerlijk, pa en ma ook hoor !!! 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/CIMG5089 (450 x 338)_1033.jpg

Vol trots laat Tim zijn "Timmy Boy" aan zijn klasgenootjes zien. 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/CIMG5083 (450 x 338)_5995.jpg

Hij was druk aan het praten !!!

Eindelijk weer een Fondsnipper

Na een langere tijd afwezig te zijn was daar half deze week plots weer een Fondsnipper van de hand van Piet de Vogel. Persoonlijk vindt ik het altijd een bijzonder leuk stuk om te lezen daarom dan ook, ga naar de site van TopPigeons en neem gewoon eens een kijkje.

Controle

Afgelopen woensdag samen met Henk Timmermans naar de Weerd geweest bij Jan van Wanrooy. De onderzoeken, die bestonden uit keeluitstrijkjes en mestonderzoeken waren prima in orde. Ook de acht duiven die meegenomen waren werden in orde bevonden. Dus er kan zonder zorgen gewoon gekoppeld worden aankomende maandag.

Club der Azen

Voor het koppelen, dat gezien mag worden als de eigenlijke opening van het nieuwe jaar gaan Monique en ik vandaag eerst nog naar de huldiging van de Club der Azen in het Limburgse Hoensbroek. Eigenlijk hadden ze het een weekje eerder moeten doen, dan hadden we er een lekker lang weekend van kunnen maken en naar de Carnaval kunnen gaan!!! Maar ondanks dat het een weekje later is zullen wij ons toch wel vermaken hoor!

Gestolen duiven en...

Vreemd, enkele weken geleden heb ik een stukje gelezen op internet, en natuurlijk, lang niet alles wat je te lezen krijgt is de waarheid, en geloof me, wie zou het haast beter weten dan ...... Maar waarheid of niet, ik lees er niets meer over.

Wat is het geval?

Enkele weken geleden blijken er duiven aangeboden te zijn, voorzien van stamboom e.d. die als gestolen waren genoteerd. Wie ben ik om hier verder over te schrijven, maar vreemd is het dat je hier verder, niets, maar dan ook helemaal niets over kan lezen. Is het dan echt zo'n maffia gedoe in duivenland denk ik zo?

Wat denken sommige nu.

Sommige onder ons zullen wel denken, "Wat schrijft hij plots rare dingen over de voetbalschoenen van zijn zoon, de bij behorende veters en de gestolen duiven". Nee, dit zijn geen rare dingen, het is gewoon de waarheid. En echt, we zijn er nog lang niet in duivenland, helaas, het is niet anders.

Ondanks al dit voorgaande blijf ik persoonlijk toch alles rooskleurig inzien hoor. Gewoon, lekker me duifjes achter in me tuintje en voor de rest kunnen ze allemaal de bout hakkelen. Negatief, misschien, maar ik denk het niet.

Zo, met deze misschien wat andere "Kijk op ...." dan normaal wil ik deze afsluiten. Deze week lekker een weekje verlof, duifjes koppelen, ren afbreken en de tuin een beetje aan kant maken. Dus al met al, een weekje met voldoende bezigheden zullen we maar denken.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.