Duivensites.nl
 
Voor u gelezen: NPO Bestuur opgestapt
Falco Ebben  23-3-2011
 

Waarschijnlijk heeft u het al gehoord, maar het NPO-bestuur is zaterdag opgestapt nadat de voorzitter van Afdeling 3/Oost-Brabant om een schriftelijke stemming had gevraagd wat betreft het aanblijven van Albert Jan de Jong. Daaruit bleek dat er 10 stemmen voor, 10 tegen en 3 onthoudingen waren. Daaruit heeft het bestuur haar conclusies getrokken en een tweede stemronde helaas niet afgewacht.

Opnieuw is gebleken dat een groot deel van de kiesmannen (zo'n beetje de helft) echt niet vooruit wil en alles bij het oude wil laten. Het is toch te gek voor woorden dat een stelletje oude knarren met een stropdas, die denken dat duivensport 'hun tijd nog wel zal duren', voor ons de dienst uitmaakt? Ze zijn er op uit dat er niets verandert, want dan zijn zij hun macht kwijt. De meeste van deze types spelen amper zelf met duiven, de baas spelen en besturen is meer hun hobby. Mij is in elk geval door mijn 'vertegenwoordigers' de laatste jaren niet gevraagd wat ik vind van de VNDT. Maar toch brengen ze ook namens mij stemmen uit op de ALV.

De (vooral jonge) liefhebbers zouden eigenlijk in actie moeten komen en dit niet moeten accepteren. Wij hebben mensen nodig die midden in de sport staan en niet aan de zijlijn. Op deze manier verlammen deze kiesmannen de hele organisatie en maken ze onze sport kapot! Het NPO-betuur was op de goede weg. Als we een beetje pech hebben krijgen we straks een nieuw bestuur met alleen maar conservatievellingen en dan kunnen we de noodzakelijke vernieuwingen wel vergeten.

Later meer.

Bron: www.duivensites.nl/ebben

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.