Duivensites.nl
 
Kijk op de week (10-04-11)
Johan Hamstra  10-4-2011
 

De eerste vlucht voor mijn eigen duiven zit er ook weer op. Afgelopen vrijdag zijn mijn jaarlingen voor de eerste keer de mand ingegaan. En echt, wat een weertje hebben we toch !!! Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn om de jaarlingen op te vangen want door mij, en dit ondanks dit mooie weer is en was het dit weekend werken geblazen. Zowel op de zaterdag als vandaag de zondag moet, en zal er deze dag door mij geregeld naar de SHELL gereden moeten worden om toezicht uit te moeten voeren op enkele klussen die doorgang moeten hebben. Daarom dan ook dat ik deze uitvoering van mijn "Kijk op..." vanaf de zaak, met een bakje koffie bij me even probeer in elkaar te ...... Dadelijk bij thuiskomst ga ik tussen de bedrijven door nog wel even de oude duiven een lapje geven vanaf de grens. Dan kunnen deze, zo met dit mooie weer er ook weer even aan wennen dat het dadelijk allemaal weer gaat beginnen.

Voetbal

Wat het voetballen aangaat, het wordt met de week spannender. Na vorige week met 1-4 de uitwedstrijd gewonnen te hebben, wat een inhaalwedstrijd was waren de mannen van de tegenstanders nu helemaal gebrand om te winnen. We kwamen met een schitterend doelpunt op 1-0 maar al vrijsnel werd het 1-1 om in het laatste gedeelte van de tweede helft nog met 2-3 achter te staan. Gelukkig was het zoonlief die uit de draai een schitterend doelpunt maakte waarmee hij tevens alle ouders van de grond kreeg. Want ja, we moesten, of winnen maar op ze minst gelijk spelen. De zenuwenen gieren door je lijf die laatste minuten en dan, ja dan, van het middeveld breekt er één van onze mannen door in de laatste minuut en kets, met een schitterend schot zie je van afstand het net krullen. Nou, en toen de scheids het einde van de wedstrijd bekend maakte was het helemaal ...... echt, wat kan zoiets mooi zijn. Geloof me, terwijl ik dit zit te tikken krijg ik weer het bekende kippevel op de armen. Maar goed, we zijn er nog niet, volgende week de laatste en dan weten we meer. Maar nogmaals, mooi is het!!!

Dit kreeg Monique gisteren van de jongens van E6 omdat ze jarig was !!!

Wat ik nog meer hoorde

Afgelopen vrijdag, ik zat op de duivenclub toen ik plots een sms'je krijg. Letterlijk stond er in, "De duivenkrant is op de Fles". Ja mensen, het blijkt, het jaren lang wekelijks in de bus komende vertrouwde N.P.Orgaantje is niet meer. Het fijne weet ik er ook niet van, maar dit zal eerdaags vanzelf wel zijn ronde gaan doen in duivenland. 

DHP

Nog steeds krijg ik zo nu en dan wel eens een mail met vragen over de producten van DHP. Ik kan hier kort over zijn. Sinds afgelopen winter gebruik ik verschillende van deze onderhoudende producten van deze firma en nu sinds enkele weken hou ik mezelf aan een opgesteld schema. En eerlijk is eerlijk, en geloof me, ik heb er zelf echt geen belang bij, maar de duiven zien er uit als Goudhaantjes en trainen dat het lust is. Natuurlijk, mischien hadden ze dit ook wel gedaan zonder, maar persoonlijk heb ik er meer dan vertrouwen in. En natuurlijk, het is en blijft het zelfde, ook de producten van DHP maken van een ezel geen renpaard, want alles valt en staat met de klasse van de duif. En echt, er zijn er maar zo weinig van die "echte" goeie!!! Maar wat ik wel weet is dat het fijne producten zijn om mee te werken en dat het de duiven mijn inziens meer goed, dan kwaad doet !!! 

Verders op eigen hok

Zoals vorige week aangegeven zijn de eieren van de vliegduiven weggegaan. De jaarlingen zitten allemaal op stenen eieren en de oudere vliegduiven hebben allemaal één eitje onder geschoven gekregen van de zo gezegde en voor mij bestaande kweekkoppeltjes. De kweekduifjes zelf zitten ook allemaal op een eitje en zullen dus net als de oude vliegers allen één jong grootbrengen. Verders heb ik van een drietal koppels het gehele nestje verwijderd zodat deze drie opnieuw mogen komen. Wat de vliegduiven verders aangaat zullen de oudere in de loop van de dag ook aan hun eerste lapvluchtje beginnen en dan zit het eigenlijke spel ook hier op de wagen zoals zo vaak en mooi aangegeven wordt. 

De eerste vlucht

Vrijdag waren de jaarlingen de mand ingegaan voor hun eerste vlucht. Voor het eerst met de container mee en dit zal zeker de nodige stress met zich mee gebracht hebben. Gisteravond stond de teller op 16 dus waren er nog 2 stuks achter. Ik heb een lijst in de schuur hangen waar ik altijd de volgorde van aankomst op noteer. Normaal mogen altijd zowel alle jonge als jaarlingen blijven maar zitten er nu bij die wekelijks als laatste zijn en ze me echt niet aanstaan, ja, dan is het gedaan met de koopman. Maar nu ik dit zit te tikken moeten er nog 2 komen. Ze begonnen hier bij ons in de club om twaalfover en op 26 is het gedaan. Mijn eigen eerste aankomsten waren, 35, 35, 37, 39 etc. Of ze langer op het huis gezeten hebben of zo weet ik niet want door het werk ben ik puur van de aankomsten op het systeem uit gegaan.

Examen stuk van dochter Iris

Ja, onze dochter zit alweer in het laatste jaar van haar school. Voor het vak tekenen kwam ze plots met de vraag, "Pa, wat vindt je van me tekening?" Nou, eerlijk gezegd, ik wil het resultaat met jullie delen want echt, ook hier ben ik meer dan in mijn nopjes mee. En voor de duidelijkheid, voor belangstellende, het is voor geen goud op de wereld te koop !!!

Examen tekening van mijn dochter Iris !!!

Tja, wat valt er eigenlijk nu nog meer te vertellen? De duiven hebben schitterend weer om hun eerste vluchten af te werken. En ook de fondmannen hebben machtig weer om hun duifjes hun eerste vluchtjes voor te schotelen. Naar buiten kijkend denk ik wel eens van, hadden we dit het hele jaar maar. Helaas, ook ik heb het niet voor het zeggen !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus. Tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.