Duivensites.nl
 
Kijk op de week (17-04-11)
Johan Hamstra  17-4-2011
 

Op het moment dat ik dit, althans, een gedeelte er van zit te tikken ben ik tussendoor weer even naar de zaak toe. Ja, ook deze zondag zal er enkele keren naar de SHELL gereden moeten worden. Zo was het deze ochtend rond de klok van zes uur als ik de straat uit rij. Op de zaak, eerst een bakkie koffie en gelijk maar even enkele regels in elkaar zetten voor mijn wekelijkse verhaaltje.

Mensen, wat hebben we toch een schitterend weer, althans, voor de meeste onder ons want denkelijk zullen de boeren, en dit is te begrijpen, best wel klagen. De tuinen en landerijen zijn kurk en kurk droog. Ook hier heb ik al diverse keren de potten en planten zelf moeten voorzien van water. Maar al met al, schitterend weer om met de duiven te spelen en echt, laten we er maar van genieten met zijn allen.

Als eerste natuurlijk de voetbal.

Deze zaterdag stond de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap in de agenda. We moesten met de mannen naar Hoogvliet voor deze laatste pot. Daar het om het kampioenschap ging waren er vele ouders, grootouders, broers, zussen, vrienden en noem maar op naar Hoogvliet gekomen. Stuk voor stuk hebben de mannen geknokt voor de titel en met 0-1 (eigendoelpunt) voorsprong gingen we de rust in en als het dan iets voor het einde 0-2 voor onze mannen wordt breekt het feest pas echt los.

Als de kereltjes de champagne hebben laten smaken moeten we terug naar Poortugaal. Plots staat daar een grote vrachtwagen met een bak achterop waar enkele ouders en de kampioenen in vervoerd worden naar hun thuisbasis. Echt, ik had geen stem meer over na deze reis. Continu gaf ik aan, "Wie is hier de Kampioen" waarop de kereltjes in koor zongen, "Wij zijn hier de kampioen". Langs de weg moesten vele voorbijgangers dit kabaal aanhoren en stuk voor stuk zwaaide ze onze kampioenen toe. Echt, wat genoten deze kereltjes van deze mooie reis. Na het nodige vuurwerk zoals een echte honderdduizendklapper en de nodige vuurpotten kwam daar ook plots onze eigen burgervader. De burgermeester van de gemeente Albrandswaard kwam de jongens toespreken en de bokaal overhandigen. En echt, als je daar als vader staat en je zoon mag namens het team als aanvoerder de Cup met de grote oren in ontvangst nemen en dan als een volwassen speler de Cup een zoen geeft, ja, dan zijn verdere woorden overbodig. En mensen, voor hen die mij persoonlijk kennen, ik ben een grote vent, kan best eens een grote smoel hebben, maar echt, op zo'n moment ben je monddood !!!Ook ik persoonlijk, als assistent coach kreeg ook ik uit handen van de burgermeester een echt aandenken van dit gewonnen kampioenschap.

Volgende week zal ik proberen enkele leuke foto's in mijn weekverslag erbij te plaatsen. Helaas was hier deze week geen tijd meer voor !!!

De eerste africhting van de jaarlingen.

Vorige week waren zoals beschreven de jaarlingen voor het eerst met de container meegeweest. in de avond moesten er nog 2 komen en die waren de dag daarna gekomen. Dus al met al, voor het eerst met de grote wagen mee en alles thuis. Nu, gisteren waren deze weer allen ingekorfd voor de vlucht uit Nijvel. Ook nu was ik net als vorige week niet aanwezig bij thuiskomst. Maar kijkend op de display waren de eerste aankomsten netjes. De eerste duiven hier op eigenhok zaten op, 55, 55, 55, 55, 57 etc. etc. In de avond moest er nog één komen. Kijkend op de lijst van vorige week kwam deze vorige week op zondag en is nu dus weer niet thuis in de avond. Geloof me, ongeacht haar afkomst heeft deze nu al een flink kruisje achter haar naam staan.

DHP Proteine 96.

De jaarlingen hier op eigen hok hadden het vorige week best zwaar gehad en dit was mijn inziens duidelijk zichtbaar. Daarom dat ik op zondagavond besloot Proteine 96 van DHP over het voer te verstrekken. Protiene 96 is een combinatie van dierlijke eiwitten 96% met een hoge biologische waarde, welke door het lichaam snel word opgenomen. Het ondersteund een snel herstel na de vlucht. En eerlijk is eerlijk, dit was de dag daarna al direct te merken. Dus, ondanks dat het voor de jaarlingen hier op eigenhok nu gisteren toch gemakkelijker ging krijgen deze toch vanavond weer de Proteine 96 als toetje over het voer.

Ook de oude een lapje.

Nadat ik van me werk thuis was gekomen vorige week heb ik de oude gepakt voor een lapje vanaf de grens. De eerste, mijn "Dani" notabene presteerde het om vijfminuten vooruit te vliegen. Zelf zie ik het altijd graag dat je betere duiven ook al op lapvluchtjes weten vooruit te vliegen. Oké, het zegt verders misschien niet alles maar ik vond het wel fijn. Vandaag zal ik deze ook zelf nogmaals wegbrengen en blijf het weer zoals het is, dan mogen ook deze volgende week met de container mee.

Verder op eigen hok.

Ja, wat moet ik eigenlijk nog schrijven nu hierover. 90% van de oude duiven zitten met een kaal jong. Ze trainen goed, de koppels waar de eieren van weg waren gehaald zaten met goed zeven/acht dagen weer op eieren. Dus eigenlijk tot op heden totaal geen klagen. En ondanks dat alles tot op heden goed verloopt zal er deze week toch weer voor snel een afspraak worden gemaakt voor een algehele controle. Waarom? Simpel, de duiven hebben tot op heden nog helemaal niets gehad. Ze waren iedere keer goed en schoon van alles maar mijn inziens, je kan zoiets niet vaak genoeg blijven controleren.

Bespreking Samenloop voor Hoop.

Zoals de meeste, en zeker hen die wekelijks mijn bijdragen hier lezen die weten dat ik vorig jaar een verkoop heb georganiseerd voor het goede doel. Dit doel was "Samenloop voor Hoop" waar teams 24 uur wandelen voor de kankerbestrijding. Wij, Monique en ondergetekende hebben voor dit goede doel ook een team samengesteld en afgelopen vrijdagavond hadden wij thuis een samenkomst georganiseerd. Even kennis maken met elkaar, want wij kennen ze allemaal maar ook het team wil elkaar natuurlijk leren kennen. Nog een ruime maand en dan is het zover. Dan gaan we lopen en kan ik, uit naam van ons team het opgehaalde bedrag aan de organisatie overhandigen. Zelf ben ik bijzonder in mijn nopjes met het opgehaalde bedrag. Nee, ik zeg het eindbedrag nog niet.

Nieuwe aanwinsten.

Afgelopen week zijn er enkele nieuwe aanwinsten op het hok bijgekomen. Er zijn er enkele gehaald bij Marijke Vink in Mookhoek. Inderdaad, ik ga met enkele koppels een gokje wagen om deze in te gaan kruisen. Zelf heb ik lang na lopen te denken hoe dit te doen. Ik was er wel snel achter, doe je het, neem dan het beste van het beste. Daarom dan ook dat er enkele bij dit, mijn inziens één der sterkste hok van Nederland, op de dagfondvluchten zijn gehaad. Hoe dit verders zal gaan verlopen, de toekomst zal het uit moeten gaan maken. Nu had ik hier natuurlijk ook niet over hoeven te schrijven en alles als het gekende geheim kunnen bewaren. Maar ja, waarom eigenlijk, want laten we eerlijk zijn, zijn er wel geheimen in de sport. En neem van me aan, voor hen, die denken echt het wiel uitgevonden te hebben en geheimen achter de hand te hebben, ga zo door en hou Uw geheim, geheim. Want stel dat de buurman er ook achter komt dat het geheim in onze sport, gewoon en niets anders de kwaliteit van de duif is en verders niets!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.