Duivensites.nl
 
Inschrijving Marathon Noord loopt naar een einde
3-5-2011
 

Na een inschrijfperiode die op 1 januari 2011 is begonnen hebben ruim 500 overnachtfond liefhebbers zich al ingeschreven voor de Marathon Noord competitie 2011. Iedereen met een afstand boven 1045 km op St. Vincent kan deelnemen.
De SMN competitie bestaat uit twee onderdelen, drie vluchten met middaglossing (St. Vincent, Cahors en Montauban) en 3 vluchten met ochtendlossing (Barcelona, Marseille en Perpignan).
Men kan deelnemen aan beide of alleen aan de competitie met middaglossingen.
Iedereen speelt met maximaal 2 duiven mee, de eerste en tweede getekende, waardoor de kansen voor iedereen gelijk zijn.
Direct nadat een winnaar van een vlucht of kampioen bekend is wordt deze winnaar door een afvaardiging van het bestuur bezocht en gehuldigd en krijgt daarna direct aandacht in de media.
Naast de competitie is er ook de mogelijkheid in te schrijven voor de z.g.n. attracties dit is een soort poulesysteem waarvoor inmiddels in totaal ruim € 20.000,-- is ingelegd wat ook weer geheel wordt uitgekeerd.
Dit jaar kan men ook inzetten voor de luxeprijzen. Op de drie vluchten met middaglossing wint men, indien gezet, op plaats 37 een cheque t.w.v. € 600,-- en op de plaatsen 50 en 60 zijn cheques t.w.v. € 100,-- te winnen. De cheques hebben de bestemming reizen of uitgaan. Deze prijzen zijn inmiddels gegarandeerd omdat ze voltekend zijn.
Aan het einde van het seizoen in oktober, wordt een feestmiddag gehouden waar de prijzen worden uitgereikt en de kampioenen op waardige wijze in het zonnetje worden gezet.

Marathon Noord is er voor iedereen en niet zoals sommigen wel denken alleen voor de grote hokken. De oprichters hebben 37 jaar geleden juist deze competitievorm gekozen om het voor iedereen mogelijk te maken mee te doen. De afgelopen 3 jaar waren de kampionen liefhebbers die alle punten verdienden door één topduif de drie keer de vorm van zijn leven had wat maar aangeeft dat geen grote aantallen duiven vereist zijn.
Wij verzorgen een aantrekkelijke competitie en u bewijst dat u met duiven kunt spelen.
Schrijf u in op www.marathonnoord.nl nu het nog kan en geef uw seizoen een extra dimensie.

Het bestuur van Stichting Marathon Noord

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.