Duivensites.nl
 
Kijk op de week (08-05-11)
Johan Hamstra  8-5-2011
 

Buiten de duiven, het mooie weer, staat er vandaag ook een leuke pot voetbal in de agenda. Vandaag zal namelijk Ajax - FC Twente gespeeld gaan worden. Voor wie ik persoonlijk ben, ach, het laat zich te raden en na volgend weekend, als deze twee clubs nogmaals een keer tegen elkaar gespeeld hebben weten we meer!!! Zoals de voorspelling zijn zal het weer gaan veranderen. Na weken van echt mooi zomersweer zijn de vooruitzichten geheel anders. We zullen zien hoe het verders allemaal zal gaan verlopen. Vandaag gaan we daarom eerst nog maar eventjes van het mooie weer genieten en gaan we naar het strand.

Een dagje DHP

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij en in de vestiging van de firma DHP Cultura. Het was voor mij een mooie, en zeer indrukwekkende dag. Natuurlijk, er zijn altijd mensen die zeggen of denken, "wat moet je met die troep". Maar zo kunnen we het ook hebben als je naar arts Pietje gaat en het niet helpt en de producten van arts Klaasje helpen wel. Maar goed, ik kan hier nu een lijst met namen op gaan geven die de producten met zeer veel tevredenheid gebruiken en er zullen natuurlijk ook andere berichten zijn. Wanneer weet je of iets echt goed of fout is? Maar gezien de referenties, en de "grote" namen die spullen van DHP gebruiken zal het zeker geen kwaad kunnen. En laten we wel wezen: "Van een ezel maak je nooit geen renpaard!"

Persoonlijk ken ik liefhebbers die wekelijks voor het geel in de pan gooien. Ik ken er ook die het zeer gedoseerd het gehele seizoen doen en ja, ik ken er ook die geven nooit iets of hebben het door de jaren heen uitgeselecteerd. Pietje geloofd Keesje niet, en Keesje geloofd Gerritje weer niet. Echt, ik kan er een boek over schrijven!!! Maar goed, de winnaar heeft altijd gelijk!!!

Nanteuil

Zo, dit weekend stond bij ons de eerste midfondvlucht op het programma. Voor ons was het de nieuwe losplaats van Nanteuil. Voor mij persoonlijk een goede 324 km. Om half acht kregen de duiven de vrijheid. Zelf had ik er 33 mee. Mijn eerste, wat trouwens ook weer mijn eerst getekende was zat op 46, toen werd het 49, 51 en toen was het stil. Na goed anderhalfuur staat de teller op 16 en in de avond rond de klok van zevenen moeten er nog drie komen. Als ik dan in de avond lekker met Monique buiten in de tuin zit zie je van ver een duif aankomen, je zou haast denken dat het een ZLU vlucht was en dat er nog eentje doorkomt. Maar verders kijkend hoe ze gekomen zijn, en dit zeker voor de jaarlingen hebben ze ook deze vlucht weer aardig wat geleerd lijkt me zo.

Samenspel Noord- & Zuid-Holland.

De publicatie aangaande het schitterende Samenspel van de provincies Noord- en Zuid-Holland staat op de site. Voor hen die het aangaat, neem eens kijkje op deze site van Samenspel en stel U op de hoogte van de benodigde gegevens.

Op eigen hok.

Afgelopen donderdag, gingen zoals hierboven omschreven alle 33 stuks aanwezige vliegduiven de mand in. De bij de oude vliegduiven aanwezigen jongen zijn naar de schuur gegaan. Ook de jongen die bij de kweekduifjes lagen zijn op de grond erbij gezet en echt, er lopen 14 stuks, voor mij althans schitterende jongen. Vanaf aankomende week zal er ook gestart gaan worden met het verplichte trainen van de duiven. Of het echt nodig is, ik weet het niet want eigenlijk vliegen ze tot nog toe gewoon best goed. al is het niet iedere dag een vol uur, maar ze trainen best hoor. De bedoeling is om ze vanaf aankomende maandag dus daadwerkelijk een vol uur te laten trainen. Dus willen ze eerder vallen, gaat of de balon, of de hengel met het rood-witte afzetlint de lucht in.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus tot de volgende kijk op!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.