Duivensites.nl
 
Kijk op de week (05-05-11)
Johan Hamstra  5-6-2011
 

Weer zijn we een weekje verder. Afgelopen maandag, temperaturen van rond de 29 graden en op dinsdag is het weer gewoon koud weer. Gelukkig waren de vooruitzichten goed en de verwachtingen voor hen die mee zouden doen aan de eerste op het programma staande overnachtvlucht met middaglossing wisten op voorhand dat het een echte zou worden. En inderdaad, het werd een zware!!!

Gisteravond hadden we eerst, voor dat ik met mijn wekelijkse getik kan beginnen een echt Hindoestaans feest van een vriendje van Tim van de voetbal. Wat een gedoe zeg. Een band in de tuin en allemaal dansende mensen om je heen. Lekker gegeten en natuurlijk ook een lekker glaasje gedronken. Oké, van de teksten snapte ik geen ..... maar leuk en gezellig was het. En ook hier, geef je een keer een feestje, staat onze vaderlandse burerwacht al voor half acht op de stoep. Jammer, maar de mensen kunnen steeds minder van elkaar hebben lijkt het wel. 

Helenaveen

Afgelopen donderdag, ik was gelukkig ook vrij van me werk ben ik naar het mooie Helenaveen, gelegen in de regio van Helmond geweest. Echt, wat een mooi stukje Nederland is het hier zeg. De reden van mijn bezoek aan dit mooie stukje Nederland was een hokbezoek bij niemand minder dan de gekende Toon Janssen. Vele kennen hem wel, de smaakmaker door de jaren heen op zoal Barcelone. Van dit hok heb ik het laatste jaar een ingeteelde kleinzoon en rechtstreekse dochter verkregen van zijn gekende "Luca". Deze gigant speelde zoal een 40e Nat. Perpingan, 40e Nat. Barcelona, 55e Nat. Barcelona, 186e Nat. Perpignan enz. enz. En geloof me, dit soort duiven zit dun gezaaid hoor. Ook voor aankomend jaar komen er weer twee uit deze geweldenaar naar Poortugaal. Maar dan gekoppeld tegen mijn eigen "Joke". Hoe deze duiven het gaan doen hier te Poortugaal, ja, dat zal voorlopig nog even de vraag blijven maar de eerste "Janssenduifjes" heb ik er al uit gekweekt. 

De Supercup

Nog een weekje en dan sluit het inschrijven voor de Supercup 2011. Voor hen die nog niet hebben ingeschreven, schroom niet en schrijf je in nu het nog kan !!! Voor hen die al jaran mee doen die weten gewoon wat voor iets moois dit allemaal is !!! En echt, als je niet mee doet, kan je niet winnen ook en mis je daarom dan ook een fantastisch iets binnen de sport.

Mantes la Jolie

Gisteren gingen er hier op eigen hok nog 11 stuks mee naar Mantes la Jolie. Alleen de naam al ...... Ook dit werd een meer dan zware vlucht. Op eigen hok werd begonnen een goeie tien minuten voor de klok van twee. En als er nog vele duiven onderweg zijn, zijn mijn duifjes gelukkig weer thuis. Leuk vond ik het nadat vorige week van Vierzon mijn "Hennie" mijn eerste was zo was hij nu ook weer mijn eerste. Hij moet ook het hok gaan verdedien als eerst getekende op Pau. Wie weet !!! Mijn tweede, die trouwens ook het hele jaar al zeer goed afkomt was het duifje wat als eerst getekende naar Bordeaux toe moet en een half zusjes van "Hennie" is. Ja, uit hun moeder, "Madam Monique", aangekocht op één van de vele verkopingen van Cees v.d. Poel zijn tot dusver al meerdere leuke duiven gekomen. Waarom leuke en geen goeie? Echt, een GOEIE is zo'n verdomd groot woord !!!

De voorbereiding

Na gisteren zit de voorbereiding qua invliegvluchten voor diverse duiven op eigen hok er op. De duiven voor Bordeaux ZLU en de twee voor Barcelona zullen nog wel mee gaan maar voor het groepje van Pau is het gedaan. Nog een weekje en dan inkorven voor Pau en gaat het ook hier beginnen. De voorbereidingen waren goed, onderzoeken bij de Weerd, de voorafrichtingen met de vluchten. En nu, ja, nu is het hopen op een mooie uitslag met hopelijk een mooie kopduif. Maar ja, zoals we weten, dat doen we allemaal en de concurrentie is moordend!!! Nu, over twee weken weten we meer zullen we maar zeggen !!! 

Verder op eigen hok

Eigenlijk loopt alles zoals het moet lopen. Ook de jongen doen het goed en de eerste beginnen al hun vleugeltjes uit te slaan. Scherend tussen de huizen door maken ze iedere avond hun eerste rondjes dus ook dat gaat zijn gangetje. En ja, eigenlijk verloopt alles gewoon zoals gepland, dus nog even, en dan is het aan hun!   

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.