Duivensites.nl
 
Hans Wolfsen Soest 1e Brive in Regio 2A Afd. 7
Heimen Huisman  7-6-2011
 

Zaterdag 4 juni was de dag waar door vele overnachtfond liefhebbers met spanning naar werd uitgekeken. De eerste overnachtingsvluchten van het seizoen waren los en dan zou echt duidelijk worden hoe het met de vorm op het hok is gesteld.

Het weer was uitstekend en met een NO wind en temperaturen ruim boven de 20 graden zou het een vlucht worden waar gezonde duiven en kwaliteit geen probleem mee zouden moeten hebben.
Het fenomeen “nachtvliegen” wat nog al eens voor veel ophef zorgt was niet aan de orde dus werd het in spanning afwachten.

Dat afwachten duurde voor R.v.Moorselaar uit Wadenoyen maar heel kort want om even na half vijf constateerde hij op 799 km. zijn eerste duif. Dit bleek een echte koploper te zijn want het duurde ruim 3 uur voor nummer 2 bij Gerard van Tuyl zich aandiende.

In Soest zat de oud voorzitter van Stichting Marathon Noord, Hans Wolfsen, op zijn elftal te wachten. Hans heeft nadat hij zijn bestuursfunctie had overgedragen wat meer tijd gekregen voor zijn eigen duiven en dat was te merken ook. Om 09:38 u. op 829 km. kreeg Hans zijn eerste duif welke goed was voor de 1e in Regio 2A van Afd. Midden Nederland, 8e in de afdeling tegen 4.220 duiven en de 16e in sector 3 tegen 11.957 duiven.

De winnares is de kras duivin NL07-1611286 welke als eitje werd gehaald bij zijn vriend Wim de Leeuw uit Bavel. De ouders van deze duivin zijn van het soort Ernest x Hagens. Het was niet de eerste keer dat deze duivin liet zien uit het goede hout gesneden te zijn want in 2009 was ze als eerste terug op het hok van Bordeaux en in 2010 kwam ze als 3e van St. Vincent.

De duivin die als 1e getekende de mand in ging, werd ingekorfd op een jong van 5 dagen en had 1500 trainingskilometers afgelegd waarvan Dourdan de grootste afstand was. Met 6 van de 11 duiven in de prijzen maakte Hans een mooie uitslag. We wensen hem toe dat deze lijn doorgetrokken kan worden op de komende vluchten.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.