Duivensites.nl
 
Jaap Koehoorn kan weer met zijn duiven gaan vliegen
16-6-2011
 

Zoals velen wellicht vernomen hebben, had Jaap Koehoorn een schorsing opgelegd gekregen in de 'kwestie Blois', u allen wel bekend. Jaap is in beroep gegaan en het Beroepscollege heeft deze uitspraak van het Tucht- en Geschillencollege vernietigd.

De reactie  Jaap Koehoorn:

En ik ben ontzettend blij , dat ik weer aan de wedvluchten kan deelnemen. Als echte duivenliefhebber heb ik dat heel erg gemist. Ben nu weer in staat om de duivensport in Nederland te beoefenen.

Uitleg over beslissing van het beroepscollege:

-Beroepscollege stelt vast dat de uitspraak van het tucht en geschillencollege d.d. 21 april 2011 vernietigbaar is
-Veroordeelt mij nog wel in het plegen van chantageachtige praktijken en geeft me hiervoor een voorwaardelijke straf.
 
Commentaar van mij:

De enige overtreding is de zogenaamde chantage van Dhr. Bransen: die ik heb gewaarschuwd om geen fouten te maken door verder te gaan met JR.

Het is dus maar  net hoe je dit uit wil leggen wat ik gedaan heb door dit tegen Bransen te zeggen. Een voorwaardelijke schorsing voor dit is volgens mij niet terecht, want het is gewoon, van hoe wil je dit uitleggen.

Dit feit is wel genoemd bij de zitting maar was geen hoofdzaak van Koos Hassing.  Een echte advocaten uitspraak. Ik neem er genoegen mee.

Het melden van een vermoedelijke fraude wordt helemaal onderuit gehaald omdat het bestuur van De NPO door mij op de hoogte is gebracht en volgens het burgerlijk wetboek (wat boven die van de NPO gaat) zegt dat iedere burger bij een vermoedelijk misdaad hoort op te treden dus ook het bestuur NPO wat , dus zelf ook nalatig is geweest ,omdat deze de middelen had om in te grijpen .
Verder vinden ze dat ik nog wat proceskosten en een boete voor bovenstaand moet betalen.
En dat ik eerst gerechtigd ben om weer met duiven te spelen als dit is betaald.
Uiteraard zal ik dit vandaag nog betalen en zal dit zelf beschouwen als een sponsoring van de NPO.  Ze kunnen nog wel wat geld gebruiken.

Gisterenavond heb ik nog een aantal hele leuke telefoontjes en mailtjes van duivenvrienden gehad die me feliciteerden met het weer mogen vliegen.  Fijn om te weten dat ik nog een heel aantal goede vrienden binnen de duivenwereld heb.

Groet Jaap Koehoorn

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.