Duivensites.nl
 
Kijk op de week (03-07-11)
Johan Hamstra  3-7-2011
 

Ook deze ochtend werd ik uit mijn slaap gewekt door de wekker. Snel was ik bij mij positieve want ik moest er uit voor de duiven van Bordeaux. Ondanks dat de duiven zowel in Zeeland als in het Limburgse als zoetebroodjes vielen was het aan deze kant maar magertjes. Oké, er zijn altijd liefhebbers die ze goed pakken zo ook deze keer weer waren er een paar smaakmakers bij aan deze kant. Eerst even een praatje over Cahors van afgelopen week.

Cahors.

Afgelopen week werd ik tijdens het inkorven voor Bordeaux ZLU aangesproken dat ik in een eerder weekverhaal had geschreven dat mijn jaarlingen na de vervlogen Tours eigenlijk op rust gezet zouden worden. Inderdaad, dat was ook de bedoeling en ik ben/was vergeten de week daarna hier een aanvulling op de te doen. Oke, het blijkt, ook ik vergeet wel eens wat !!!

Maar goed, er waren er dus 12 mee naar Cahors en zoals ik gehoopt had, zo pakte het niet uit. Ik had verwacht, een lossing op vrijdag met de wind uit de zuid-westhoek zoals voorspeld. Helaas, de duiven bleven twee dagen staan en gingen er op zondag uit met wind uit de oosthoek en tropische omstandigheden. Ten eerste wil ik de verandwoordelijke daarvoor een pluim geven en dat ze, en dit gezien de weersomstandigheden niet gezwicht zijn om er als nog een eerdere middaglossing van te maken. Mannen, top !!!

Op zondagochtend om 07:00 uur gingen de duiven op de vleugels. Dat het voor mijn jaarlingen een meer dan pittige zou worden was duidelijk en werd ook snel duidelijk. Op de dag van lossing kwam er hier niets door. In het meer dan sterke inkorfcentrum te Zuid Beijerland kwamen er de eerste dag 12 door van de goede 400 ingekorfde duiven. Zelf draai ik de volgende ochtend om 05:28 uur (1e get.) en 05:49 uur. Dit waren de gemelde duiven 13 en 14. In het Nationale conconcours de prijzen zo rond de 190e en 210e. Twee mooie prijzen, en daar bleef het ook bij. In totaal 7 thuis van de 12. Ook hier werd meerdere keren naar gevraagd, "hoeveel moet je er nog". Nee, dat vindt ik van sommige nou juist ..... Het gaat er mij persoonlijk om wie en welke ik thuis heb. Maar goed, dit zal ik misschien zelf verkeerd zien !!!

Nu krijgen ze wel rust en mogen dagelijks hun rondje vliegen en van hun meer dan verdiende rust genieten. In totaal zitten er van de 18 jaarlingen waar ik mee begonnen ben er nu nog 11. Na de best wel pittige vluchten in het voorjaar en voor de meeste dan een Vierzon, Tours en als afsluiting de meer dan pittige Cahors is één ding zeker, deze hebben een berg ervaring opgedaan in hun eerste jaar dat ze met de container mee mochten en zijn gegaan.

Mailtje van een journalist van het NRC.

Afgelopen weekend kreeg ik plots een mailtje van een journalist van het NRC. De man in kwestie wilde een klein stukje schrijven over "onze" duivensport. Ik ben hier in mee gegaan en afgelopen woensdag stond de man in kwestie dan ook op de stoep. Na jaren zelf op pad gegaan te zijn om verslagen te maken zat daar nu plots een "echte" journalist tegen over mij. Tijdens het gesprek, wat mijn inziens zeer leuk verliep gaf ik hem aan dat de duivensport, als ze in het nieuws komen door collega's van hem het negen van de tien keer negatief is en ik dan ook hoopte dat het nu eens een leuk, open en positief stukje zou zijn voor onze mooie sport. Hoe het er uit gaat zien, ja, dat is voor mij ook een vraag maar de man in kwestie gaf me het compliment dat ik, als werkend persoon, vader van een jong gezin met zoveel passie over mijn hobby kon praten. En laten we eerlijk zijn, wat kan er nu mooier zijn om als liefhebber, na een dag werken na afloop met je duifjes bezig te zijn !!!

Nu weer even naar nu.

Gisteren, ik had een maatje, die ze trouwens super pakte met negen van de 21 thuis gisteren Marcel van Beveren aan de telefoon. Hij gaf me aan dat hun inkorfcentrum de duiven plots begonnen te turven. Nee, de duiven werden zelfs niet meer gelijk doorgemeld naar de ZLU. Vreemd, en wij verders allen maar denken ...... Persoonlijk vindt ik dit een vreemde zaak maar goed, zo komen sommige andere ook nog even bij de eerste meldingen te staan denk ik zo.

Nou, op dit moment, nadat ik al duizend keer naar buiten ben gelopen is er hier nog geen veer van de vijf stuks die mee waren. Het blijkt, als het niet gaat dan gaat het niet, ook hier niet !!!

Allen veel succes vandaag met de vluchten die nog komen gaan !!!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.