Duivensites.nl
 
Kijk op de week (24-07-11)
Johan Hamstra  24-7-2011
 

Gisteren, ik keek wat links en rechts op internet als ik plots het bericht onder ogen krijg van het overlijden van een voor mij bekende liefhebber van slechts 52 jaar. Weer is er een sportmakker mij (ons) ontgaan. Oké, zo is het leven en het zal er allemaal wel bij horen hoor ik de meeste zeggen maar toch. Mekkeren op elkaar, elkaar het leven zuur maken, in een slecht humeur of meer dan dat als de duiven niet komen en maar ...... Mensen, wees toch eens eerlijk en kijk eens in de spiegel. Denk allen eens aan de woorden, en ik herhaal ze zo vaak van de bekende A.S.

"Zolang de grootste ellende in je leven zich afspeeld op duivengebied ben je een gelukkig mens!!!"

Natuurlijk, als ik ze puur en enkel voor de plezier had gehad, dan had ik er (nog) minder gehad, had ik ook niet speciaal een ander hokje neer hoeven te gaan zetten. Want ja, ook al is het hier misschien dan wel Madurodam, als ik mee doe ga ik ook voor de eerste en zeker voor een leuke tot mooie serie. Lukt dat niet, ja, dan loop ik ook te ijsberen over de oorzaak en heb ik wel eens slapeloze nachten, maar goed, het blijft een sport, maar gelukkig voor mij nog steeds een hele mooie! En gelukkig, ik weet nog wat het is ook om mooie uitslagen neer te zetten. Dus, ik weet wat ik mis!

Van Piet de Vogel en zijn voormalige compagnon Frans van Peperstraten vernam ik de nodige jaren terug een meer dan mooie aansprekende opmerking in deze.

"Het ene jaar ben je dokter en het andere de patiënt".
(Alleen, ben ik persoonlijk nu al drie jaar op rij de patiënt)

Reacties

Als eerste wil ik eigenlijk iedereen bedanken voor de leuke en mooie reacties die ik na mijn laatste twee keren van de "Kijk op de ....." heb mogen ontvangen. Zelf vindt ik soms dat het maar een beetje gelul in de ruimte is maar blijkbaar en dit met nadruk voor de mensen van buitenaf kijken vele toch wekelijks naar mijn gebrabbel uit. En net voor dit laatste doe ik het dan ook wekelijks en echt, de mensen die wekelijks mijn vaste bijdrage willen hebben blijft maar groeien. Je zou er haast een krantje, wel een kleintje dan voor uit gaan geven! Geintje natuurlijk, al zouden de centen wel lekker zijn die je er zomaar voor kan vangen.

Nee, wat dat betreft doen de complimenten die ik geregeld krijg en zeker de laatste twee weken me best goed. Recentelijk werd ik benaderd met de vraag, "Kun jij niet eens al je weekverhalen bundelen en die dan eens opsturen of uitgeven?". Nou eerlijk gezegd, dat gaat me wel wat te ver hoor. Nee, gewoon wekelijks mijn eigen ge.... wat publiceren. En echt, of het nu gelezen wordt of niet, ik vindt het voor me zelf ook gewoon leuk. Gelukkig komt er dadelijk weer het nodige schrijfwerk aan voor me op de nieuwe site van TopPigeons want echt, ik mis dat wel hoor. Gewoon, de leuke contacten die je op doet maar ook je eigen verhaal er aan kunnen geven, echt, zalig !!!

Mooie reacties

Uit verschillende hoeken, en zeker van vele onbekende heb ik de laatste twee weken mooie, en uiterst zeer aansprekende reacties mogen ontvangen. Zowel over het schrijven van afgelopen week van mijn bezoek in Harderwijk, het stukje wat ik schreef over die "Ouwe Hamstra", maar zeer zeker ook over het niet verstoppen van het slechte presteren. Nee, ik weet, een Koning wordt nooit geëerd in eigenland en eerder overreden door een STRONTKAR dan door een Goudenkoets. Maar ja, de zaken zijn nu eenmaal zo. Ook werden er enkele zeer mooie, maar toch wat persoonlijke regels aan mij persoonlijk gestuurd. Die plaatsen, nee, want dan denken sommige dat ik enkel en alleen maar mezelf zit op te .... voor een breder publiek.

De vluchten

Eigenlijk zijn de meeste vluchten die zo de laatste tijd vervlogen zijn vluchten van ...... oké, winnaars zijn er altijd. Maar laten we eerlijk zijn, concoursen die net als gisteren zeer lange tijd open staan die normaal in een vrij korte periode zijn afgelopen, vluchten die lang open staan door de regen, vluchten die .... moet ik nog doorgaan. Nee, persoonlijk zit ik het liefst in de korte broek in het zonnetje, of juist wel in de schaduw op de duiven te wachten. Maar het blijkt, winnaars zijn er altijd en het is zoals het is en niet anders. Maar als ik mag kiezen, ja als ik .... dan....

Op eigen hok

Zoals de meeste weten wordt er hier al enkele weken niet gespeeld met de duiven. En daar kom ik weer, kijkend naar het weer van de afgelopen weken mis ik er voor me gevoel niet eens wat aan ook. Nee, het had, zoals ik mezelf ken een ander verhaal geweest als je wekelijks mooie en voor mij inziens "echte" vluchten had gehad. Nee, dan had ik me een stuk rotter gevoeld dan nu hoor.

Het nieuwe hok

Na het plan om nu, na enkele toch wel klote jaren de zaak toch wat anders aan te gaan pakken loopt alles ruimschoots op planning. Als alles zal gaan verlopen zoals nu de planning is zal er 10 augustus gestart gaan worden met de sloop, en aansluitend met de bouw van "Casa ......." Ja, mijn hokje, of misschien wel beter gezegd eigen onderkomen zal een mooie naam krijgen. Alleen hoe? Heeft U hem, mail hem me gewoon en wie weet prijkt dadelijk Uw bijdrage hier op het hokje.

Zo, eigenlijk heb ik verders nu gewoon niet zoveel meer te liegen hahahahaa. Nee, gekheid natuurlijk, maar ik wil het hier nu zo wel bij laten.
Er zal dadelijk, als er eenmaal gestart zal gaan worden met zowel de sloop als de nieuwbouw ook een hopelijk leuke fotoreportage gaan volgen. Ik denk gelijk, zou deze reportage ook op P... gezet gaan worden of...

Maar goed, voor deze week was dit het weer en voor een ieder die zoal Marseille mee heeft, succes!  

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.