Duivensites.nl
 
Voor u gelezen: Nog geen enkele jonge-duivenvlucht vervlogen, en dat op 30 juli
Falco Ebben  30-7-2011
 

Het is vandaag 30 juli. Op dit moment hebben onze jonge duiven nul vluchten achter de rug, die van Afdeling 5 hebben er zes gehad en zijn al twee keer in Frankrijk geweest.

Dat men vandaag de vlucht heeft afgelast kan ik nog enigzins begrip voor opbrengen, maar het is wel een grote puinhoop bij ons in de afdeling. Was men gewoon op tijd begonnen dan hadden onze jongen in elk geval voldoende ervaring opgedaan en dan had men bijvoorbeeld vandaag nog een nachtje kunnen overstaan.

Ook zijn wij door ons programma uitgeschakeld voor TBOTB, Master Award, hebben we minder kans op een Olympiadeduif enzovoorts. Maakt niet uit volgens ons Afdelingsbestuur, is toch maar voor een paar 'commerciële hokken'. Ze gaan er echter aan voorbij dat niemand met hun waardeloze programma wat opschiet.

Het zou ze overigens sieren om niet telkens het woord 'commerciëel' in de mond te nemen als het hen uitkomt (bijvoorbeeld bij het Tucht & Geschillencollege). Net als in iedere andere afdeling zitten er in onze afdeling FANATIEKE en succesvolle duivensporters die het hoogst mogelijke in de sport willen bereiken en dat is op Nationaal niveau. Die worden in hun streven beperkt door het bestuur. Om ze dan maar te pas en te onpas commerciëel te noemen omdat ze daarmee bij sommige mensen kunnen scoren is erg ongepast.

De jonge-duivenclub (JDC) in oprichting had in november 2011 reeds voorzien dat dit kon gaan gebeuren en wilde de liefhebbers dan ook ruimschoots de kans bieden hun jongen op te leren. Ook zouden bijvoorbeeld vaders met kleine kinderen dan in augustus op vakantie kunnen, hun jongen zouden dan reeds opgeleerd zijn. Zelfs de hobbyist (die niet verduistert) zou met de JDC goed afgeweest zijn. Bij ons in de club zijn er liefhebbers die volgende week geen jongen meer kunnen zetten omdat ze dan te ver in de rui zijn. Die zijn dit jaar dus 0 keer opgeleerd. Lekker, dat zal wat worden volgend jaar...

Als alles nog door kan gaan vanaf nu dan krijgen we maximaal zes vluchten voor de jonge duiven. Ik hoop dat Regio 3 verstandig is en volgende week nog een vervangende (klok)vlucht uit St. Job op dinsdag of woensdag inlast.

P.S. De jonge-duivenclub mocht dus niet worden opgericht van het Afdelingsbestuur omdat dat 'competitievervalsing' zou zijn. Ik geloof niet in 'competitievervalsing' door een JDC waar alle leden van de Afdeling lid van kunnen en mogen worden, maar als ik me verplaats in het bestuur dan vraag ik me af hoe ze het vinden dat Regio 1 op dit moment drie opleervluchten heeft vervlogen, Regio 2 zelfs een klokvlucht achter de rug heeft en dat Regio 4 niet eens één africhting heeft gehad. Dat is toch zeker niet te verdedigen of uit te leggen!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.