Duivensites.nl
 
Kijk op de week (11-09-11)
Johan Hamstra  11-9-2011
 

Echt, wat hebben we toch een verschrikkelijk klote weer. Gelukkig, zo heel af en toe zit er een redelijke dag bij maar echt, wat is er toch een regen gevallen zeg. Gaan ze aan de andere kant van de wereld dood door de grote droogte, hier bij ons is het geloof ik enkel regen en nog eens regen wat we de laatste weken/maanden hebben gehad. Gelukkig heb ik vorige week enkele keren de jongen kunnen lappen want de laatste dagen kwam het er niet echt van. Maar goed, er zullen best nog dagen komen dat ze wel weg kunnen. 

Weer meer dan genoten

Gisteren, toen ik een kijkje nam op de verschillende site's kwam ik op TopPigeons weer een meer dan schitterende "Fondsnippers" van mijn voorbeeld Piet de Vogel tegen. Echt, buiten zijn meer dan goede spel met de duiven kan hij nog goed met de pen overweg ook. Ook in dit afgelopen jaar, waarin vele niet hun draai kregen te pakken bleef de trein te Oude Tonge maar door denderen. Op een hok, van slechts enkele meters lang en dan in twee jaar tijd een drietal (ik noem het Semi Nationael) overwinningen te kunnen pakken buiten de verdere rits aan kopprijzen, ja, Piet, weet niet of je het lees mijn verhaaltje maar voor mij ben je een ware topper!  

Wereldhavendag Rotterdam

Vorige week zondag ben ik samen met zoon Tim naar de Wereldhavendagen geweest. Samen met je zoontje een daagje er op uit, tja, wat is er eigenlijk mooier als vader denk ik dan. Met de metro naar Rotterdam daar aangekomen bij de haven verschillende schepen en shows bekeken. Toen met de watertaxi naar de overkant van de Maas waar Marineschepen lagen waar we natuurlijk ook op geweest zijn. Echt, als je dan zo'n kereltje, bij alles wat hij doet zie genieten, ach, wie doet me wat op zo'n moment denk ik dan.

Hoe groter de zolder hoe meer troep je hebt

Afgelopen week, Monique had een liefhebber uit het Noorden des land aan de telefoon waar ze een mooie opmerking van kreeg te horen en deze puur gezien natuurlijk op ons duiven gebeuren. "Hoe groter de zolder, hoe meer troep je gaat houden". En eerlijk is eerlijk, een betere opmerking kan ik haast niet te horen krijgen.

Overgang naar totaal weduwschap

Daar ik vanaf het jaar 2012 mijn ouwe vertrouwde nestspel wil gaan verlaten en mijn kansen zo op mijn nieuwe hok wil gaan proberen op totaal weduwschap moeten er natuurlijk ook de nodige dingen gebeuren. Zo ga ik eerst volgende maand bij een meer dan specialist op dit spelonderdeel op de overnachtfond een kijkje nemen in het hoge Noorden van Friesland al hoe het één en ander daar in zijn werk gaat. Hopelijk kan ik hier tijdens dit bezoek dingen opsteken die ik dan te Poortugaal zelf kan gaan toepassen. Wie weet, de toekomst zal het leren!

Het hok

Zo, na de dagelijkse verplichtingen voor wat het werken met zich meebrengt doe ik geregeld nog wat kleine afwerkingen van en aan het hok bij thuiskomst. Natuurlijk, als het droog is ...... Zo moeten er nog enkele kleine dingentjes gedaan worden en dan is het gereed. De duiven blijven, ondanks het meer dan slechte weer er gelukkig goed bij zitten en het hok is kurkje droog. Maar goed, het zal blijven afwachten wat het dadelijk zal gaan worden op de vluchten. Ook neef Wilfred, die trouwens weer een schitterende uitslag op Limoges neerzette, die gisteren met partner en zijn broer op visite kwam was goed te spreken over het hok. Maar ik weet, het kan nog zo mooi zijn, de resultaten zullen in de toekomst moeten gaan uitmaken of het goed is. 

Selectie

Ik schreef recentelijk over selecteren, en natuurlijk, je moet baas in eigen huis blijven en dit zeker niet aan andere overlaten. Maar ondanks het slechte presteren heb ik er toch al enkele kunnen uitzoeken die het veld moesten ruimen. Kijkend in het hok waar dan de weduwnaars zouden meten komen heb ik plaats voor de helft als aanvulling voor de jonge doffers dadelijk. En echt, als ik het jonge grut zo ziet zitten, zitten er een stel knappe doffertjes bij.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.