Duivensites.nl
 
Comb. Steenbeek en Zn. de Bilt grootverdiener in 2011
Heimen Huisman  12-9-2011
 

Meestal wordt in de aanhef van een reportage vermeld welke prestatie een liefhebber heeft geleverd en wordt in de reportage daar aan dacht aan gegeven. In dit geval zou dat een heel uitgebreide opsomming worden want de Comb. Steenbeek en Zoon hebben in 2011 enorm uitgehaald.

Eerder hebben we al aandacht geschonken aan de overwinning op Cahors waar niet alleen de eerste bij Stichting Marathon Noord werd gewonnen maar ook in Sector 3. Dat dit geen toevalstreffer was blijkt uit het volgende rijtje kampioenschappen dat in 2011 werd behaald:

  • 2e kampioen middaglossingen
  • 1e duifkampioen middaglossingen (Hans Eijerkamp trofee)
  • 1e Criterium de Azen middaglossingen
  • 1e Supercup Marathon Noord

In de afgelopen jaren is het niemand gelukt om bij Marathon Noord op zo’n enorme manier uit te halen. Er waren natuurlijk fantastische kampioenen de afgelopen jaren met soms heel bijzondere prestaties maar een vlucht winnen drie keer een eerste en éénmaal een tweede kampioenschap is bijzonder.

We zetten alle kampioenschappen even op een rijtje.

2e kampioen middaglossingen
 
Losplaats
Prijs SMN
St. Vincent
10
Montpellier
28
Cahors
1
 
1e duifkampioen middaglossingen met de 06-1943820
 
Losplaats
Prijs SMN
St. Vincent
10
Montpellier
28
Cahors
82
 
1e kampioen Criterium der Azen middaglossingen
 
Losplaats
Prijs SMN
Prijs SMN
St. Vincent
10
350
Montpellier
28
128
Cahors
1
82
 

 

1e Supercup Marathon Noord
 
Losplaats
Prijs SMN
Prijs SMN
St. Vincent
10
350
Montpellier
28
128
Cahors
1
82
Perpignan
38
67

Voor degenen die dit wel lezen maar het system bij Marathon Noord niet kennen vermelden we er nog bij dat dit prijzen zijn die alleen door de eerste of tweede getekende duiven behaald kunnen worden.
Dat de Comb. Steenbeek en Zoon zowel op de middaglossingen als ochtendlossingen zijn mannetje staat, bewijst het feit dat op de middaglossingen alle 6 en Barcelona, Marseille en Perpignan 4 van de 6 getekende duiven prijs vlogen.
 
De beschikbare hokaccomodatie is met ongeveer 9 meter bescheiden en een deel van het hok is in de schuur gebouwd. Als satelliethok voor het kweekcentrum van First Prize Pigeons zijn er mogelijkheden om zonder kosten goede duiven te bemachtigen. De kunst is dan natuurlijk wel om met goede duiven te presteren en daar komt de kwaliteit van de liefhebber bij kijken. Uit de geleverde prestaties is duidelijk dat het aan de kwaliteit als liefhebber niet schort.

Zoals in de reportage n.a.v. de overwinning op Cahors al bleek is het systeem eenvoudig en worden uitsluitend natuurproducten gegeven.

http://www.marathonnoord.nl/content/Steenbeek duifkamp 1_8581.jpg

Duifkampioen middaglossingen 2011

Tijdens de huldiging op 22 oktober a.s. zal de comb. Steenbeek een regelmatig terugkerende verschijning zijn en is de podiumplaats dik verdiend.
 
Heimen Huisman

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.