Duivensites.nl
 
Kijk op de week (02-10-11)
Johan Hamstra  2-10-2011
 

Zo, op deze zondag zijn we alweer aangekomen in de maand oktober. Kijkend naar het weer van afgelopen week zou je het niet denken, maar gelukkig, we hebben het nog wel eventjes mooi mee kunnen pikken. Helaas, de vooruitzichten zijn een stuk minder maar wat we hebben gehad kan niemand ons meer afnemen, en laten we eerlijk zijn, wat hebben we toch een ..... zomer gehad. Op dit ogenblik op deze vroege zondagochtend zit het hier potje dicht van de mist, maar hopelijk zal dit dadelijk snel optrekken en kunnen we nog gaan genieten van een mooie dag !!!

Werken en jonge lappen

Vorige week gaf ik nog aan in mijn wekelijkse verhaal over het vele werken en het ook nog lappen van de jongen. Daar is afgelopen week eigenlijk weinig verandering in gekomen. Ja, het was weer enkele dagen langer blijven op de zaak en gezien de drukte, en het was gelukkig ook mogelijk, werd er toch weer besloten om wat uurtjes verlof te nemen om zowel op de donderdag- als ook op de vrijdagmiddag nogmaals te gaan rijden met de jonge garde.

Op donderdagmiddag werd de auto geladen en werd er naar het Grevelingenmeer gereden. Gelegen tussen Oude Tonge en Bruinisse, in een meer dan schitterende omgeving had ik de auto neer gezet bij het Grevelingen restaurant. In enkel een korte broek en pal in het zonnetje, bij een temperatuur van een 25 graden en een kalme wind uit oostelijke richting ging ik ze 1 voor 1 lossen. Ja, ook vanuit deze hoek zouden ze er maar eens aan moeten geloven hoor. Gezien de toch wel lang blijvende hangende nevel gingen ze slecht weg en soms zag je uit verschillende hoeken toch weer enkele duiven samenkomen voor ze de oversteek gingen maken over het water. Maar goed, als ze gezond zijn, en dat blijf ik herhalen, dan kunnen en kannen ze hoop hebben. Eenmaal thuis zijn er diverse al binnen en tegen de schemer vallen er nog enkele en als ik in de avond de kleppen dicht doet moeten er nog een tweetal komen.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/30092011019 (450 x 338)_758.jpg

Het Zeeuwse water !!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/30092011018 (450 x 338)_9113.jpg

Mooi of niet !!!

De vrijdag was ik nog wat vroeger thuis, namelijk aan het einde van de ochtend. Jongen pakken, bakkie koffie en dan zou ik de reis gaan maken naar het in de Oosterschelde gelegen Neeltje Jans. Omgeven door water, water en nog eens water zouden ze er al hier uit gaan. Uit ervaring weet ik, want ik ben hier al vaker geweest, en dan ook nog eens met dit weer, warm en wind uit de oosthoek en dan lossen in de middag!!!

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/30092011020 (450 x 338)_4709.jpg

En ik gaf nog zo aan, "Vlieg nu gewoon gelijk weg".

Klaar met lappen

Naar huis rijdend door de polders van het mooie Zeeland denk ik zo van, "ze zijn nu een achttal keren weggeweest waarvan ze zeg maar een zestal keren één voor één gelost zijn en hierbij wil ik het dan ook bij laten". De verliezen waren te verwaarlozen op de voorgaande vluchtjes maar nu, ja nu, met deze warmte, wind uit die oosthoek zullen er toch wel enkele aan moeten geloven. Ik was, met een voor mij behoorlijk groepje van 41 begonnen en na deze lapvlucht vanuit Neeltje Jans zou ik de uiteindelijke schaden gaan opmaken. Van de 41 waar ik mee begonnen was waren er voor deze lossing in het Zeeuwsche nog een 36 over. Als ik in de avond eenmaal thuis ben en de hokken heb schoongemaakt en de schade gaat opnemen tel ik er net zoveel als waar ik in de ochtend mee van huis ben gegaan. Ja, inderdaad, ondanks deze toch wel wat strenge africhting zijn er nu in totaal nog steeds 36 over.

Selectie

Voor wat de oude vliegduiven betreft is en was de selectie al gedaan. Bij de aanwezige kweekduiven zullen er nog enkele tijdelijk elders gaan verblijven en dit puur gezien het toch wel behoorlijke aanwezige aantal. Ik weet, het gaat niet om het aantal maar gezien de nodige nieuwe duiven die er bij zijn gekomen de laatste jaren is het voor sommige toch wel afwachten voor wat de prestaties qua nakweek betreft. Wat wel opviel was van de enkele jonge die verspeeld zijn zaten er drie uit het zelfde koppel bij. Kijk, en dan, ondanks dat het jonge betreft is de selectie gemakkelijk !!!

De eerste opdrachten

Zo, nu het seizoen dan ook hier is afgelopen en de vluchten gedaan zijn staan en komen er weer hele andere dingen om de hoek kijken. Zo heb ik aanstaande week weer een intern gesprek voor wat de zaken om en rond TopPigeons betreft. De eerste opdrachten voor wat het schrijven betreft zijn weer binnen en ook voor de Supercup kom al het reken-, en controle werk er weer aan. Zelf vindt ik dit altijd hele leuke en fijne dingen om te doen en zeker voor wat de wintermaanden betreft. 

Tot de volgende Kijk op...

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.