Duivensites.nl
 
Kijk op de week (23-10-11)
Johan Hamstra  23-10-2011
 

Wat een echt zalig najaarsweertje hebben we op het ogenblik. In de nachten rond het vriespunt en op de dag een zalig zonnetje. Ja,dit zijn dagen waar ik van denk, "Kon het maar altijd ........". Het is vandaag precies twee jaar geleden dat mijn schoonmoeder kwam te overlijden. Twee jaar al weer, terwijl het eigenlijk lijkt of dat het gisteren was. Zo snel gaat de tijd nu eenmaal !!! 

De duiven

Bij de vliegduiven, die trouwens allemaal (oude en jaarlingen) al langere tijd door elkaar lopen zijn nu alle broedbakken gesloten en hangen er overal zitschapjes op. De rui verloop prima en in tegenstelling tot andere jaren vliegen ze nu nog geregeld buiten. Andere jaren was het altijd al snel afgelopen met dat ze nog buiten kwamen en nu, ja nu, wil ik ze proberen indien mogelijk om ze toch nog geregeld los te laten. Lekker, gewoon een bad buiten het hok en ze kunnen toch even de vleuges strekken. Verders, zowel de rui als al het andere verloopt alles allemaal meer dan goed en kijkend hoe er vele al weer bij zitten denk ik van, "zo, daar zitten weer genoeg ...." Maar goed, we weten het, alles valt en staat met gezondheid op en tijdens de wedvluchten.

"Diamond Lady Xandra" is niet meer

Een mooie naam voor een nog mooiere duif, maar helaas, ze is niet meer. In het jaar 2002 presteerde ze om de eerste prijs voor mij te veroveren in het meer dan sterke spelverband van de Attractie vanuit Perpignan. Enkele jaren daarna werd ze nog gekroond tot schoonste duivin op de Internationale Witpennenshow te Steenbergen. Dus, voor mijn hokje een duif met een toch wel iets speciale betekenis. Maar helaas, ze is niet meer. De laatste jaren ging het eieren leggen haar steeds slechter af en ondanks dat ze nu al behoorlijk door de rui heen was bemerkte ik dat ze toch niet helemaal lekker in haar vel zat. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om ook haar te verwijderen van het hok.

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/00-814_small (450 x 300)_7185.jpg 

Geregeld kijk ik, bij tijd en ruimte nog wel eens op diverse andere site's. Bij onze zuiderburen, problemen met de Nationaal Kampioenschappen. Bij ons in Nederland is het niet anders! Hoe is het eigenlijk allemaal toch mogelijk. Wat de oorzaak is? Mij persoonlijk doet het er weinig toe maar in deze tijd zou dat toch niet meer mogelijk moeten zijn. Zo volg ik ook het schrijven van Martin van Zon en de reacties hierom in het Spoor. Ja, wat moet je er van zeggen. Natuurlijk, ik weet ook wel, met 12 weduwnaartjes, een baan en dan nog een gezinnetje kan je het niet opnemen tegen ...... Nee, ik ga er verders niet op in ook maar ik weet wel, er zijn genoeg kleinere liefhebbers, op ieder spelonderdeel die wel mee kunnen of goed mee kunnen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.