Duivensites.nl
 
Kijk op de week (13-11-11)
Johan Hamstra  13-11-2011
 

De tijd tikt maar door en door en we zitten alweer op de helft van de maand november. Nog een enkel weekje en de eersten gaan alweer koppelen. Nou, persoonlijk zou ik er niet meer aan moeten denken hoor. Al heb ik dit, toen ik nog programma en in combinatie vloog met pa Hamstra ook jaren lang gedaan. We hadden de duiven niet thuis en dan is het zo in de winter altijd wat behelpen hoor. Terwijl ik dit aan tikken ben moet ik gelijk denken aan de jaren dat we met Jaap Melissant samen vlogen. In een oude schuur, schuin boven de koeien zaten de oude vliegers en ook voor de schuur hadden we een nog een tuinhok staan. Echt, wat een zalige tijd was dat toch!!! En ook daar deden wij jaarlijks natuurlijk als "echte" programmaspelers aan winterkweek. In een caravan zaten we ons op te warmen bij die koude winterse dagen. En meestal op vrijdagmiddag, samen met Jaap een pilsje op een baaltje stro bij de koeien. Waar is de tijd gebleven !!! Ook gaan gelijk mijn gedachten weer terug naar die machtig mooie uitslagen die in die tijd werden gemaakt. En echt, als ik sommige uitslagen van deze vervlogen tijd eens onder ogen hebt denk ik van, "dan wordt er hier in de regio nu maar .......".

Zo beroerd als een ...

Vorige week zondag was het als ik in de middag, nadat ik net klaar was met de duiven zo beroerd als een hond werd. Nog snel naar de wc en hup, daar ging ik over me nek. Ook de nacht die volgde moest ik nog een enkele keer ...... De verkoudheid kreeg greep op me en de laatste dagen heb ik wat afgesnotterd en gehoest. En dit laatste dan zeker in de nachten. Gelukkig, we zijn weer een beetje bovenman maar de benen wegen als dieplood. Echt, als je zo'n griepje te pakken heb gehad doet dit een aanslag op je leven lijkt wel. Maar goed, we zijn er weer en morgen gaan we met frisse moed weer aan de slag.

Eerst even de voetbal

Gisteren moesten onze jongens tegen mede koploper Rozenburg. Naar mijn idee hadden ze gekeken naar de wedstrijd van de avond ervoor van het Nederlandselftal tegen Zwitserland. Alleen bij ons waren het kinderen en vrijdag waren het ..... Nee, er liepen er deze week enkele bij die echt niet wilden. Jammer, maar het is niet anders. Voor rust stonden ze met 3-0 achter maar dankzij een schitterende vrije trap, ala Piere van Hooijdonk van zoonlief kwamen ze nog terug tot 3-1. Helaas, snel vergeten en vooruit kijken zou ik zeggen! Het is wat dat betreft net als met duiven. 

Goudenvleugels

Deze week ben ik begonnen met de verslagen voor de Supercup van de overwinnaars van zowel de Gouden-, Zilveren- als de Bronzenvleugelwinnaars over de vluchten Pau, Barcelona, Narbonne en Perpignan. Binnekort zullen deze verslagen stuk voor stuk op TopPigeons te lezen zijn. Dus, nog even wachten..... Uit al wat ik van deze winnaars onder ogen krijgt blijkt maar weer eens en te meer, enkel met "echte" toppers kun je slagen.

De duiven

Hier doen en blijven de duiven het tot op heden goed doen. Dit zal wel bij de meeste van ons zijn. Ze zeggen wel eens, "in deze tijd worden de prijzen gemaakt". Nou, als ik dan hier op eigen hok kijk dan heb ik veel prijzen volgend jaar. Gekheid, maar echt, stuk voor stuk zien ze er super uit en lopen ze allemaal in hun zondagsepak. Enkele keren per week krijgen ze nog steeds Lijnzaadolie met vitamineral en eenmaal per week de mineralenmix van dr. Marien over het voer. In het water zit nog steeds de knoflook wat om de twee a drie weken ververst wordt en verders, ogen open en verders niets. En zoals gezegd, tot op heden doen ze het prima!!!

Verkopingen

Afgelopen week, ik zat wat op internet te kloten als ik op Duivennet terecht komt. Daar staan twee verkopingen van plaatselijke liefhebbers. Nou ja, plaatselijk, ze komen beiden uit de Hoeksche Waard maar voor mij is het plaatselijk. Want, al speel ik niet in de Hoeksche Waard, mijn plekje is het wel !!! Zowel van der Velden als Saarloos staan daar met wat jongen die te koop aangeboden worden.

Van der Velden, nadat vader Chris kwam te overlijden werd er door enkele negatievelingen, pessimisten en of ....zeikerds achter de schermen aangegeven, "het is gedaan met van der Velden". Wat schetste een ieders verbazing, Jaap werd in 2011 na het behalen van de 1e Nationaal Pau ook nog eventjes tweede W.E.S.M. Hopelijk heeft hij gelijk met deze de bewijzen op tafel gegooid om de zeikerds de mond te snoeien. Maar ja, ik weet zelf ook als geen ander, er zijn nu eenmaal mensen die alleen maar kunnen ouwehoeren over een ander!!! En weet je, dit doen er ook veel om hun eigen slechte presteren te verbloemen.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten,  dus tot de volgende kijk op ....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.