Duivensites.nl
 
Voor u gelezen: Betrouwbaarheid... (2)
Patrick Wemmenhove  22-12-2011
 

Mensen maken fouten. Daarom heeft een potlood een gummetje en zijn auto’s voorzien van een bumper. Het unieke aan ons mensen is dat wij het vermogen hebben om te leren van onze fouten. Het is ook daarom dat er een wijze spreuk bestaat die zegt: Je moet mensen niet beoordelen op hun fouten, maar beoordelen op het vermogen hoe ze leren van hun fouten.

Een stamboom bewust voorzien van foutieve informatie is naar mijn mening vervalsing en valt onder de categorie fout. Zeker wanneer er verkocht wordt uit deze duiven en de koper daarmee benadeelt dreigt te worden. Dat is dan ook de reden waarom ik deze bewuste persoon daarover aangesproken heb. Meerdere malen en naar mijn beleving steeds op een correcte manier. In een antwoord van hem staat zelfs duidelijk omschreven dat hij bewust heeft gekozen voor het invullen van foute informatie op de stamkaarten die op zijn website staan. Nieuwe duiven die hij aangekocht heeft in 2011.

In mijn eerdere schrijven benoem ik ook de stichting N.O.O.K. en haar gedragsregels. Temeer omdat de betreffende persoon lid WAS van deze stichting. Maar door omstandigheden heeft hij ervoor gekozen om zijn lidmaatschap op te zeggen. Het is gemakkelijk om ook daarover te oordelen maar dat doe ik niet. Kortom: De N.O.O.K.  kan deze persoon er dus niet op aanspreken en verwijst mij door naar de NPO afdeling tucht- en geschillencommissie.

Zoals ik al eerder aangaf: Ik ben geen rancuneus ingesteld persoon en niet op zoek naar een persoonlijke strijd. Het is ook daarom dat ik geen naam ga noemen van deze persoon en het overlaat aan de NPO.
Ik ga ervan uit dat deze persoon dan alsnog inziet dat aanpassing van deze foute gegevens op zijn website de beste oplossing is en dat hij er van leert. Het belangrijkste is dan dat er geen benadeelde zijn die mogelijk duiven bij hem kopen met een onjuiste stamboom uit zijn commercieel samengestelde koppels. Jammer dat deze persoon niet het vermogen en fatsoen heeft om netjes te reageren naar mij en zijn uitglijder hersteld heeft. Ik heb niet meer gedaan dan hem de gelegenheid gegeven dit te kunnen doen.

Aangezien het over duiven gaat die op eigen hok zitten (zie www.wemmenhove-pigeons.nl) wil ik wel benoemen om welke duiven het gaat. Het betreft het bij Lub Snoek aangekochte Superkoppel bestaande uit een zoon van Young Boy (2006-1647020) x van Loon duivin (2007-1629286). Het gaat in dit geval specifiek over de duivin, deze 286. Een bijzonder dier, groot van stuk met een uitzonderlijk sterke vleugel, geen bijzonder oog maar wel moeder van meerdere topduiven. Zelf is ze helaas wezenkind omdat ze niet weet wie haar ouders zijn, het arme dier.

Lub Snoek is daar bij de verkoop altijd duidelijk en eerlijk over geweest, zo ook de kweker van deze duivin (een dagfondkampioen uit Amsterdam). Na meerdere malen contact met hem te hebben gehad herinnert hij zich dat er toentertijd geen notitie is gemaakt van de ouders van deze duivin. Wel dat ze uit de kweekren kwam met daarin meerdere Teletekst winnaars met het Loon bloed in zich.

Er zijn meerdere duiven verkocht uit dit zogenaamde Superkoppel die het op andere hokken uitstekend deden. Exacte prestatiegegevens waren niet voorhanden helaas en die gaan we ook niet even verzinnen. Het is zoals het is. Bij Lub Snoek zelf vlogen kinderen uit dit koppel meerdere kopprijzen: Dynamite vloog een 1ste St. Quentin (1578 dvn) en een 17e Strombeek tegen ruim 4.000 duiven. Zijn zus (The Winner) vloog een 1ste in afdeling Friesland op Vilvoorde tegen ruim 13.000 duiven, een 2de op Hasselt tegen bijna 1800 duiven, een 3de tegen ruim 2200 duiven op Hasselt en nog meerdere kopprijzen in de vereniging. Een zoon van The Winner (‘De Marco’) vloog al op zijn 1ste vlucht een 6de prijs tegen 17866 duiven in de afdeling en moest daarna thuisblijven vanwege een verwonding. Eerstgenoemde duiven zijn dus aangekocht bij Lub Snoek door deze betreffende liefhebber met (en laat ik daar duidelijk over zijn) aan moederszijde (de ‘286) een lege stamboom!

Er rollen dus goede duiven uit dit koppel. En of de stamboom dan een gouden of aluminium randje heeft…. Dat zal mij persoonlijk een worst zijn! Het enige wat ik wil voorkomen is dat er mogelijk benadeelde personen zullen zijn die een duif kopen voor veel geld waaraan een valse stamboom hangt.

Ik wens een ieder alvast fijne kerstdagen toe vanuit Bant!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.