Duivensites.nl
 
Kijk op de week (25-12-11)
Johan Hamstra  25-12-2011
 

Met onderstaande wens zou ik eigenlijk deze "Kijk op ...." willen beginnen. Ja mensen, ik wens een ieder al het goeds en hoop er zelf ook een stukje van mee te kunnen nemen of te krijgen. Laten we eerlijk zijn, er is zo toch al genoeg ellende in de wereld. De dagen zo rond Kerst, meestal vrij van de zaak zijn voor mij altijd dagen van bezinning. Wat deden we goed, maar bovenal, en dit zal zeker meer zijn dan het voorgaande, wat deden, of deed ik fout. En geloof me, ik heb legio fouten gemaakt en kom er nog vooruit ook !!! Van fouten kan men leren zeggen ze wel eens. Ja, maar je moet wel weten wat je fouten zijn en er natuurlijk voor open staan want er zijn er, en geloof me,er zijn er die leren het nooit en maken ook nooit fouten... 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/kerstjohan (450 x 305)_8773.jpg

Was het vorig jaar alles sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw, nu lijkt het wel voorjaar met deze Kerstmis. Maar ondanks dat, het is Kerst.

Afgelopen donderdag

Ja, afgelopen donderdag kreek ik bezoek vanuit het Hoge Noorden van het land. Rond de klok van tien uur was mijn bezoek aanwezig. Lekker bakkie koffie gedronken en toen het hok in. De duiven bekeken en tevens een kijkje genomen om en rond het hok. De man was meer dan te spreken over de duiven en het werd gewoon een leuke en fijne duivendag. De hier eerder verkregen duiven, die hij tevens tijdens dit bezoek had meegenomen had hij eerder door de gekende Gert-Jan Beute laten beoordelen en deze was er prima over te spreken en ze kregen stuk voor stuk dan ook een zeer goed eindcijfer. Natuurlijk, de mand is het enige echte bewijs in deze maar, en dat is ook waar, als je ze na laat kijken door wie dan ook is het natuurlijk wel fijn als je goede berichten krijgt in plaats van dat ze aangeven dat het niets is!!! Maar, de tijd zal het leren.

Vakantie

Zo, de kinderen hebben twee weken vakantie en zelf heb ik daarom dan ook maar lekker verlof genomen. Ja, ik heb het wel eens eerder aangegeven, maar deze tijd van het jaar heeft toch altijd iets speciaals, tenminste, voor mij wel. De Kerstboom in de hoek van de kamer, de haard aan en dan in de avond een glaasje rodewijn en of je gedachten laten gaan of op de computer wat duivendingen doen. Echt, een zalige tijd !!! Zo maak ik ook altijd in deze periode mijn computer programma in orde. Duiven toevoegen, verwijderen, U kent het vast wel. Ook doe ik op een kladje vaak mijn gedachten qua koppelen wat uitwerken. Die tegen die, en dat tegen dat, of nee, tegen die zou ook mooi zijn. Zalig toch als liefhebber om zo bezig te zijn in deze tijd van het jaar.  

Naar Belgie

Voor aanstaande dinsdag heb ik zelf een hokbezoek gepland staan. Samen met Jaap v.d. Velden uit Zuid Beijerland ga ik richting den Bels. Gewoon, lekker een daagje melken met een echte Barcelona specialist en duivenkenner en tevens keurder bij uitstek. Van eigenhok zullen er een groot gedeelte van de duiven meegenomen worden om een oordeel te laten geven tijdens dit bezoek. Natuurlijk, ook hier is het weer, de mand en de uitslag bepaald nu eenmaal alles maar in sommige dingen, en dan zeker richting de spieren geloof ik persoonlijk in dit soort zaken. Natuurlijk, de één zal er nu om lachen terwijl de ander denkt van... En dit is juist het mooie van de sport, ieder kan en doet het op zijn eigen manier.

Verslagen

Afgelopen week werd het verslag op TopPigeons geplaatst van en over de huldiging van de Supercup van 16 december. Nu ben ik bezig met een verslag, richting de verkoop van een geselecteerd groepje duiven van Arjan Beens die dadelijk opTopPigeons komt. Ja, Arjan Beens, recentelijk nog uitgeroepen tot winnaar in de Gouden Duif Competitie Zware Fond gaat ook via TopPigeons wat jongen aan de man brengen. Echt, ik wist het, hij was een grote maar om zo een verslag te maken over hem en om dan ook wat dieper op vele dingen in te gaan, ja, dan kom je er helemaal goed achter, hij is gewoon een meer dan groot duivenvakman en een nog groter kampioen!!!   

Dus, voor hen die geregeld een verslag van mijn hand willen lezen buiten mijn wekelijkse "Kij op de week" om kunnen geregeld verslagen vinden op de site van TopPigeons. 

Op eigen hok

Hier op eigenhok heb ik na wat denk werk de duiven afgelopen week van elkaar gedaan. Er begonnen alweer de nodige koppeltjes zich te formeren en voor ik eitjes ga rapen, wat ik trouwens het hele najaar en ruiproces niet heb gehad heb ik ze dan ook van elkander gedaan. Zo rond eind februari, begin maart wil ik namelijk alles gaan koppelen om zodoende ook de nieuw geplaatste duifjes in het voor mij grote hok wat bakvaster te maken/krijgen. De gekweekte jongen zullen vermoedelijk van deze ronde allen verkocht gaan worden. Of ik ga op een aanbod in wat ik recentelijk gekregen heb of ik ga ze verkopen via de één of andere site voor een vastgesteld bedrag. Nee, dit zullen zeker geen giga bedragen worden maar voor een ieder denk ik een meer dan betaalbare prijs. Natuurlijk, zijn er misschien die eerder belangstelling hebben, mail me en wie weet kunnen we tot een mooie en leuke deal komen!!! 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten en ga ik genieten van Kerstmis anno 2011.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.