Duivensites.nl
 
Ook veiling van Henk Melis, Westkappele schot in de roos!
Falco Ebben  11-1-2012
 

Dat we met Henk Melis iets bijzonders hadden binnengehaald wisten we al. Vorig jaar behaalden we met zijn veiling het hoogste gemiddelde van alle veilingen.

Dit jaar had Henk vijf jonge duiven voor ons gereserveerd. En niet de minste. Eén rechtstreekse zoon van de wereldberoemde ‘666’, twee jongen van de dubbele NPO-overwinnaar ‘Dario’ en van de beste twee dochters van ‘666’ ieder één jong.

Het meeste geld werd neergeteld voor de rechtstreekse zoon van de inmiddels 11-jarige ‘666’. Na een lange strijd tussen een Chinees en Combinatie Verbree uit Putten trok de Chinees aan het langste eind. De NL11-3013166 verhuist voor 4.300 Euro naar China.

Ook een dochter van ‘Dario’ was erg populair. ‘Dario’ won twee échte  NPO-dagfondvluchten. Tegenwoordig worden er ook duiven aangeboden  op internet als ‘dubbele NPO-winnaar’, maar in feite hebben ze tweemaal een eerste in de Regio gewonnen op een veredelde vitessevlucht en zijn dan op Teletekst als snelste van de afdeling  geklasseerd. Van die vluchten is niet eens een afdelingsuitslag beschikbaar. ‘Dario’ won tweemaal de 1e NPO vanuit Ruffec, in 2004 en 2005. Zijn dochter bleef in Nederland voor 1.500 Euro. Een zoon ging naar Teletextpigeons voor 575 Euro.

Een zoon van de ‘999’ (dochter ‘666’ en moeder drie Teletekstduiven) bleef voor 500 Euro in Nederland en een dochter van de ‘033’ (moeder fenomenale ‘Henky 98’ van Braad-De Joode) verhuist voor 525 naar dezelfde koper.

In totaal werd voor vijf  jonge duiven van Henk Melis 7.400 Euro betaald, een gemiddelde van 1.480 Euro per duif.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.