Duivensites.nl
 
Een nieuw jaar dus nieuwe kansen
Gert Jan Beute  20-1-2012
 

Beste vrienden en vriendinnen (vijanden heb ik niet), wij wensen jullie het allerbeste voor 2012, veel gezondheid voor U en de uwen. Ik hoop dat het met de duifjes op uw hok goed mag gaan en dat u er van geniet of er nu prestaties zijn of niet.

Er word me wel eens verweten dat ik te agressief schrijf, dat ik teveel nadruk leg op prestatie in plaats van het plezier in de duivensport. Ik ga dus proberen dit jaar meer het plezier te omschrijven en geen of in ieder geval minder druk op u te leggen met betrekking tot presteren, mentaliteit en het “moeten”. Ik hoop dat ik het volhoud, ik ben van nature een prestatiegerichte duivenmelker en columnist, maar ik zal me proberen in te dammen. Natuurlijk weet ik ook dat ik graag over mezelf schrijf en dat ik mezelf graag hoor praten. (Maar heeft Johan Cruyff dat ook niet een beetje? Haha). Ik zal me proberen te verbeteren.

We komen dan wel bij enkele probleempjes uit: waar moet ik dan over schrijven? Wanneer ik schrijf dat Knoflook teentjes geen enkele zin hebben om in de waterbak te doen maar dat Allicine (Knoflook concentraat) wel zin heeft, krijg ik de vraag of ik er commercieel gewin bij heb. Schrijf ik over goede duiven en hoe die er in veel gevallen uitzien, krijg ik berichtjes dat die voor de “gewone” man niet te koop zijn. Schrijf ik over de mentaliteit van sommige liefhebbers dan hoor ik weer, ja maar deze mensen doen alles voor de club, zonder hen kunnen we niet bestaan en hebben we geen prijzen  (punten). Dus heel eenvoudig om het voor iedereen goed te doen is het niet. Columnisten hebben het niet heel gemakkelijk hoor (geintje).

Over mijn eigen hok blijf ik toch schrijven, wat u er ook van vind. Wil u het niet lezen, doe het dan ook niet. Al merk ik wel dat mijn grootste tegenstanders het niet kunnen laten om alles van me te lezen, ik ben een soort verslaving voor ze. Ik zou dat nooit doen, er zijn schrijvers op het internet die ik echt nooit lees, die hebben niets te vertellen of liegen dat het gedrukt staat. Na èèn of twee keer zo’n column te hebben gelezen doe ik het nooit weer, ze hebben voor mij geen enkele toegevoegde waarde. Ik zou me er aan ergeren, dus niet doen. Alstublieft vind u mij een waardeloos figuur, lees me dan niet, doe niet mee aan die flauwekul. Nu zeggen die mensen: ik lees juist om te zien welke flauwekul hij nu weer schrijft… Doe dat A.U.B. niet. Erger u niet.

Op eigen hok

Gaat het heel erg goed, de duiven zet samen gezet op woensdag 7 en donderdag 8 december van 2011, dus de eerste eieren zullen wel gaan uitkomen. De kweek van 2011/2012 is super goed gegaan hier op de hokken. De koppeling verliep vlekkeloos en de duiven zaten binnen 14 dagen allemaal op eieren. Bij de kwekers waren twee koppels die hun oude partner leuker vonden, ik heb ze maar laten gaan. Vorig jaar waren het goede koppels dus ach waarom niet. De duiven zitten hier nog steeds iedere dag in bad, en ik hoor u denken: iedere dag? Ja iedere dag hebben ze de mogelijkheid om in bad te gaan en veel duiven doen dit ook. Op dit ogenblik, en het is begin Januari ben ik er nog niet uit hoe ik precies ga spelen. Weer dubbel weduwschap net als de laatste jaren of toch alleen met de duivinnen (die zijn in ons systeem aanmerkelijk beter). Dus u ziet, ook bij ons zijn er nog enkele vragen.

Met de actie voor Kika ben ik al aardig op weg, ik heb al mooie aanbiedingen voor eind van het jaar. Ik krijg regelmatig berichtjes van mensen die spontaan duiven aanbieden voor deze actie en ben daar zeer dankbaar voor. Natuurlijk hoor ik die “kantlijnbrallers”en “azijnzeikers” nu niet, deze liefhebbers geven heus geen duif voor een actie van die Beute. Maar we hebben ze ook niet nodig toch? Samen met u zoek ik naar fijne duiven, perfect van bouw, prima stamkaart en een top prestatie DNA. Wij doen het samen voor KIKA en daar hebben we die negatieve mensen niet voor nodig.

De laatste tijd krijg ik weer aardig wat goede duiven door de handen, ik kan u zo twintig nationale toppers noemen die ik vast heb mogen houden. Vandaag (maandag 2 januari), heb ik de 1e Internationaal Limoges mogen bekijken van Jaap en Gerrit Vedder uit Steenwijk (Tuk), een schitterende rode doffer die ook al een keer eerder op teletekst stond. Het is steeds geweldig om zulke duiven te mogen vasthouden en dat aan dit type duiven geen veertje verkeerd zit hoeft u niet te geloven hoor. Je pakt ze er echt uit, u ook. Toppers zien we allemaal, of u nu 1 jaar duiven heeft of 60 jaar, die topduif voelen we allemaal.

Succes met de duiven, en gezondheid voor u en de uwen.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.