Duivensites.nl
 
De duivensport moet opnieuw worden ontdekt!
De oude Grijze  6-3-2012
 

Ik heb heel vaak stukjes venijn losgelaten (de afgelopen 2- 3 jaar) op de kiesmannen en andere oude grijze heren, die steeds maar weer opnieuw het ronde wiel vierkant willen zien te maken, want dat is zo lekker handig stapelen...

Ondertussen vergeten deze brave heren uit de twintigste eeuw, dat ze allang de 21ste eeuw zijn binnengevlogen. De wereld is definitief veranderd, de gecentraliseerde macht brokkelt af, bladdert en zal hoogst waarschijnlijk worden afgeserveerd. Na Poetin komen er nog misschien 2 of 3 van dit soort ex-KGB’ers, maar dan is de pijp echt leeg gerookt. Voor de kiesmannen en komende 2 of 3 NPO besturen, zal een soortgelijk lot gelden: inpakken en wegwezen!

De macht zal de komende decennia tot eeuwen gedecentraliseerd moeten worden. De macht zal een enorme sprong gaan maken; die zal binnen enkele jaren tot misschien vijf jaar een gezichtsmasker gaan afleggen, want de huidige en oude sociale structuren zullen dan niet meer bestaan. Je hebt binnenkort geen telefooncellen, bemande goedkope benzinestations en Strippenkaarten (behalve die voor eenmalig gebruik ;-) meer. Ja, ik weet het: de telefooncellen zijn al een tijdje niet meer in het moderne straatbeeld; ik gebruik het alleen ter illustratie.

Diersoorten sterven uit en sociale structuren idem dito m.a.w. de duivensport is ook gestorven…en daarom heb ik boven mijn column gezet: de duivensport moet opnieuw worden ontdekt. Zoals, op een goede of slechte dag ook de voetballerij zal komen te overlijden; alles wat nu gezien wordt als onmisbaar zal ooit ergens sterven om even later opnieuw in een ander jasje weer de draad op te pakken. Het is heel menselijk en soms ook zelfs moreel noodzakelijk om te strijden voor je geschiedenis als mens, als sportbond of sector: bvb de tabaksindustrie. Er zijn immers hele gezinnen volledig afhankelijk van deze verouderde bedrijf- en organisatiestructuren. Ik heb hier alle begrip voor.
Het gestorven zijn van onze fraaie hobby is al jaren bekend, maar weinigen durven het hardop te zeggen: ik heb het ergens in 2009 of 2010 al op Duivensites.nl gemeld. Niemand sprak mij toen tegen en na vandaag zullen de modernisten dit ook niet doen; behalve een kleine groep van sentimentele melkers, die naar de voorjaarsbeurs zijn geweest. Ik wil ze hun illusie niet zo graag afnemen, maar in feite is 1 beurs binnen een sector, die zichzelf serieus neemt een lachertje van klein formaat. Een gezonde of beetje zieke sector scoort op zijn minst: 3 tot 4 middelgrootte beurzen per jaar. Kortom, 1 zwaluw maakt nog geen fijne hobby..

Ik ben er bijna van overtuigd dat de jonge bende o.l.v. een Sjaak Buwalda, een Falco Ebben en Bas Verkerk (en zo zijn er nog een stuk of 20), de duivensport opnieuw gaan inrichten en kleur geven. Nee, niet alleen of zozeer qua het inrichten van de structuren, maar met hun wensenlijsten, hun programma’s van eisen, die ze het beste kunnen overleggen aan pure bedrijfsprofessionals. Aan echte ondernemende adviseurs, die risicodragend willen mee investeren aan het heroprichten van de moderne duivensport. Maar dan moeten die jonge gasten wel ophouden zich te bemoeien met de uitvoering van de nieuwe beleidslijnen en zich volop bezighouden met het continueren van hun beste en sportieve duivensport prestaties, want sport is en blijft nu eenmaal: EMOTIE. En dit is het enige wat VERKOOPT.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.