Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  1-7-2012
 

Zo...., we zijn alweer aangekomen in de maand juli. Zo staat de Kerstboom nog in de huiskamers en zo zitten we weer halverwege het jaar. Ja, zo snel gaat de tijd nu eenmaal en eerlijk, alles gaat tegenwoordig toch steeds maar sneller en sneller.

Kijken we zoal naar het schaatsen, dan konden tijden en klassementen als die van Ard Schenk en Kees Verkerk toch eigenlijk niet meer geevenaard worden? Nu rijden ze deze tijden niet eens meer bij de dames.

Zo snel als het met andere sporten gaat zo snel gaat het ook bij ons in de duivensport. Kijkend naar Pau van vorige week, met ruim 1500 meter komen de eerste duiven richting huis en dezelfde avond is het klokken lichten en over. Gekscherend gaf ik bij ons in het inkorfcentrum nog aan, "Wat zou het geworden zijn als een Verkerk, de Bruijn of een van de Merwe op zo'n uitgave als die van deze Pau mee hadden gedaan"? Maar goed iedere vlucht is een vlucht opzich maar als het snel kan gaan dat gaat het ook steeds sneller.

Nu ik het toch over van de Merwe heb.

Recentelijk vernam ik dat kampioen, Piet van de Merwe ook de overstap gaat maken. Ja, kampioen van de Merwe gaat over naar de fond. Natuurlijk, een leuk hok opbouwen kost de nodige jaren. Nou, hou het maar eens bij, van de Merwe is er sneller dan vele andere. Natuurlijk, alles valt en staat met goede duiven maar als je een liefhebber bent als van de Merwe, geloof me, voor we het weten pakt hij je suf !!!

Bordeaux

Na de openingsvlucht vanuit Pau stond voor dit weekend Bordeaux op het programma. Zeven stuks gingen er mee op eigen hok. De duiven werden om 07:00 uur gelost en ja, dan ga je toch kijken bij de uitslagen wat de snelheden van de andere vluchten zijn. En ik weet uit meer dan ervaring dat je dit nooit met elkaar kan en of mag vergelijken maar een redelijke indicatie krijg en heb je dan toch wel. Vrij vroeg zag ik de eerste duiven van Bordeaux gaan vallen en ja, dan is het toch een beetje rekenen geblazen. Niet dat ik nu echt vol verwachting zat maar goed, je weet het nooit toch.

Het werd gewoon ...

Echt, het werd op eigen hok gewoon k*t met peren. Helaas, het is gewoon niet anders. Net voordat ik eigenlijk alles een beetje aan kant wilde gaan zetten na een avond van regen, regen en nog eens regen zo tegen half elf valt daar toch nog plots een duif. Maar goed, beter één laat in de klok dan helemaal niets denk ik dan ook maar.......  En ja, verdere woorden wil ik er ook maar niet aan spenderen.

Een diepe, zeg maar gerust een hele diepe buiging voor Meneer en Mevrouw Batenburg van de Merwe.
Laten we wel wezen, voor bovengenoemd stel moeten we allemaal een meer dan diepe buiging maken. Tjonge, wat een ontzag heb ik voor deze mensen om je duiven zo te pakken. Is het eigenlijk wel eens voorgekomen dat op een "echte" Nationale Z.L.U. vlucht er een liefhebber is geweest die er vier bij de eerste negen pakt? Of vijf bij de eerste elf? Of misschien wel zes bij de eerste veertien?

Ja, misschien is het in het verleden wel eens voorgekomen maar nu, de uitgave van Bordeaux Z.L.U. 2012 is geheel voor Hugo en Anita daarom ook, van harte. Ja, heb er eigenlijk gewoon totaal geen woorden voor. 

Ondanks het zeer slechte resultaat ook positief duivennieuws.

Ja, het blijven beesten en geloof me, dachten jullie nu echt dat ik lekker kon slapen na zo'n Bordeaux. Nou, mooi niet dus.......... Heb zelfs de gehele nacht niet geslapen. Maar goed, dat is weer wat anders. En zoals hierboven aangegeven, er kwam ook heel leuk nieuws voor mij persoontje binnen gisteravond.

Een mail van uit het Spaanse Mallorca.

Enkele jaren geleden gingen er enkele duiven van mij naar het Spaanse Mallorca. Ik had toen al eens een mail gekregen dat sommige nakomelingen het best goed deden voor de vluchten daar. Nu kreeg ik een mail met dat een jong uit één van deze duiven 2e Asduif 2012 is geworden op Mallorca. Tevens werd ik uitgenodigd om samen met Monique zijn gast te zijn in 2013. Hij blijkt een aardig optrekje met zwembad en genoeg kamers voor gasten te hebben. Nou, wie weet, moet ik dadelijk nog naar een cursus Spaans toe......

Barcelona.

Zo, vanmiddag is het alweer inmanden voor de eigenlijke vlucht der vluchten voor wat de internationale vluchten betreft. Hier, op eigen hok zullen er twee stuks meegaan. Beide ruim genoeg ervaring aan overnachtvluchten. "Dani", tot nog toe negen op negen waarvan driemaal met succes van Barcelona zal als eerst getekende de korf in gaan. "Mitchell" zal voor de tweede keer naar Barcelona gaan na al enkele mooie prijzen op zoal Pau en Tarbes. Ja, hoe dit allemaal zal gaan worden!!!

Volgende week weten we meer.....

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.