Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  5-8-2012
 

Ik heb vakantie, en als ik dan zoals gistermiddag een beetje internet zit af te struinen kom ik plots op een stuk tekst, waar ik, hoe vreemd het ook mag zijn, nog niet een regel van zoal op de bekendste duivensite heb gelezen maar de koptekst van het verhaal is en was.

De bom is ontploft boven Brussegem.

Ja, het blijkt volgens het stuk wat ik onder ogen kreeg dat Erik Limbourg geschorst is wegens het maken van valse stamkaarten.

En eerlijk, als ik dan het stuk heb zitten lezen denk ik echt, laat ze toch allemaal het apelazurus krijgen !!! Echt, er zitten er in onze sport die zijn nog niet de moeite om ze dood te slaan. Kijk, als het allemaal op waarheid berust ben ik er makkerlijk in, nee, op zijn spel kan niemand iets zeggen, maar als je dan als een man als Limbourg, duiven verkoopt die een normaal werkende man niet kan betalen denk ik toch echt, wat is nu een jaar! Z'n iemand moet je vele malen harder aanpakken en laat hem ook eens gaan werken voor de centen. Echt, ik ben er kotsmisselijk van en zeker als het op waarheid berust.

Daarom dan maar even naar Perpignan.

Op eigen hok waren er geen duiven mee maar de vlucht viel hier in eigen omgeving, net zoals de nodige andere dit jaar compleet in het water. Ja, net als de duiven zouden kunnen gaan vallen zit er een groot regenfront. Maar goed, het was gelukkig de laatste denk ik dan maar ook.

Een diepe buiging voor Beens.

Ja inderdaad, voor Arjan Beens kunnen en moeten we dit jaar gewoon allemaal een meer dan grote buiging maken. Natuurlijk, hij pkat ze al de nodige jaren meer dan goed maar na eenmaal ook zijn intrede gedaan te hebben binnen het spel van de Z.L.U. weten andere spelers op dit onderdeel ook wie hij is. Gekscherend werd er wel eens tegen mij gezegd zoiets van, "Ja, die vluchtjes pak ik ze ook laat hem ook maar eens op de Z.L.U. proberen". Nou mensen, het bewijs heeft hij meer dan geleverd.

Het ene jaar ben je dokter het andere de patiƫnt.

Ja, dit zijn gewoon de juiste worden van zowel Frans van Peperstraten als Piet de Vogel. En eerlijk, het is nog waar ook maar Mister Beens kunnen we dan voor dit jaar denk ik de Professor noemen.

Nog even terug naar de eigen duiven.

De jaarlingen van Cahors kwamen maar ..... af. Er moeten er nog 4 komen van de 12 en mijn inziens, een mooie en eerlijke selectie denk ik en deze, althans, die er van overblijven zijn klaar voor volgend jaar. Ook waren er vorige week 12 mee op Narbonne, 10 ouden en tevens 2 jaarlingen. Gelukkig voor mij werd deze vlucht beter afgesloten dan de laatste vluchten op het oude hok.

Met een mooie tijd duif (57e Nationaal) en in verschillende spelverbanden tot 5 prijzen heb ik eerlijk niets te klagen. Natuurlijk, had ook liever nog een duifje in de avond gehad maar goed, met "De 47" mooi zo rond kwart voor tien thuis was ik tevreden.

Zo, het was misschien een minder lang verhaal maar nogmaals, dat gedoe van zo'n eventuele klootzak uit den Bels doet me toch wel wat !!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.