Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  8-7-2012
 

Ik zit buiten, onder de vorigjaar nieuw geplaatse vrij luxe overkapping. Het is fris en vannacht is hier, zoals haast gewend deze .... zomer weer de nodige regen gevallen. Er kunnen nog enkele staartprijsjes gepakt worden van Barcelona en dan kan deze uitgave van de vlucht der vluchten ook weer de geschiedenis boeken in.
 
Barcelona 2012 is dan ook weer gedaan. Hulde aan alle prijswinnaars en dan zeker gezien de Nationale als de Internationaal overwinnaars. Persoonlijk vond ik het jammer dat het geen Barca is geworden zoals ik het persoonlijk had willen zien maar goed, het blijft Barcelona en de afstand blijft ook het zelfde. Zelf had ik twee duiven gezet en mijn eerst getekende, "Dani" genaamd, flikte het toch weer. Na tien keer zetten op de grote drachten was het gisteren voor de tiende keer ook raak. Helaas, ze was een stuk later (18:17:17 uur) dan stilletje gehoopt maar ja, als ze er niet zijn zijn ze er niet !!! Ze zal nu een prijsje pakken zo rond de 1000e nationaal, maar goed, ze was er.

Het loopt ook niet zoals het zou moeten.

Ja, het loopt ook gewoon niet zoals het eigenlijk zou moeten, of beter gezegd, zoals ik het zou willen. En, recentelijk heb ik het nog eens aangehaald, als ik kijk naar de uitslagen van enkele jaren geleden dan denk ik nu van....... Maar goed, we gaan door, en hopelijk heb ik ook nu weer van dingen geleerd. Misschien is het nieuwe hok nog wel niet je van.......? Misschien moet er hier en daar dadelijk toch nog wel wat aan gesleuteld worden? Natuurlijk, pak me prijsjes wel, ja, U leest het goed prijsjes. Pau: 2 van de 5, Bordeaux 2 van de 7 en Barcelona 1 van de 2. Maar helaas, allemaal veel te laat en zeker niet zoals ik zou willen. Maar goed, tot op heden nog niet met de pet op gezeten.

Alles weer bij elkaar.

Ondanks dat het de bedoeling was om dit jaar alles op totaal weduwschap te spelen het gehele jaar zitten ze (gelukkig voor mij) toch weer bij elkander. Bij thuiskomst van Pau heb ik deze koppels bij elkander gelaten en dit gebeurde ook met de jaarlingen die dat weekend uit Angerville thuiskwamen. En zo is het ook verlopen met de duiven die thuis kwamen afgelopen weekend van Bordeaux Z.L.U. Zodoende zit alles hier op eigen hok weer lekker bij elkaar!!! Raar klinkt het als ik zeg dat het aanvoelde of dat sommige duiven me vertelde van, "Bedankt baas".

Waarom denkt u misschien.

Ja, waarom... Nou, ik kan U als trouwe lezer hierover vermelden, ik miste het gewoon... Ja, ik miste de gezelligheid op het hok. Zo lang als ik nu hier thuis duiven heb speelde ik al het voor mij zo vertrouwde nestspel. Maar ja, je lees dingen, je denkt ..., je doet ... Maar puntje bij paaltje pakte, maar bovenal voelde het voor mij toch niet zoals het moet voelen, of misschien wel beter gezegd, zoals het voor mij zou moeten voelen. En ik hoor sommige direct naaste van me wel eens zeggen, "je moet je gevoel volgen".

Daarom dan ook niet meer alle vluchten dit jaar.

Dit zal dan ook de reden gaan worden dat er gezien het aantal oude duiven niet meer aan alle vluchten deelgenomen zal gaan worden dit jaar. Maar goed, hoe dit uitpakt zie ik vanzelf komen en zal U als lezer hier natuurlijk ook te lezen krijgen. Ja, ook als het minder gaat vermeld ik gewoon. Want laten we eerlijk zijn, we praten allemaal en hebben onze mond allemaal vol van die goeie vluchten, maar geloof me, de meesten onder ons hebben meer slechte dan goede vluchten hoor.

Arjan Beens.

Wat vond ik het persoonlijk fijn om afgelopen winter over deze gast een stukje te kunnen schrijven. Het liefst, als De Fondkrant nog had bestaan had ik juist deze gast eens heel uitgebreid aan U voor willen stellen. Want mensen, laten we wel wezen, wat Arjan telkens toch weer voor elkaar weet te krijgen, ja, heb er geen woorden voor........ Na zijn zoveelste mooie uitslag of topnotering stond hij daar gisteren ook weer op Barcelona.

Arjan, weet niet of jij mijn weekverhaaltjes lees, maar echt, SUBLIEM en grote KLASSE. Vorige week schreef ik over Batenburg van de Merwe dat we voor hen een diepe buiging konden maken (heb ik als grapje ook gedaan) maar voor jou is het niet anders hoor.

Afgelopen winter hoorde ik het nog, "Ja, tuurlijk is het mooi van die Beens, maar het is op de middaglossing in een sectortje." En nu, ja nu staat hij toch mooi in de kop van de uitslag van de vlucht der vluchten !!!

Arjan, van harte jongen !!!!

Jongen.

Afgelopen maandagavond voor de eerste keer de jongen (33 stuks) weg gebracht. Zoals altijd gaan ze de eerste keer naar Zuid-Beijerland en na de nodige tijd, ik was al even thuis kwam de koppel dan eindelijk aan. Eenmaal op het huis zittend zag ik dat er enkele (licht) gewonden bij zaten en eenmaal binnen miste ik er 3. Na een bakkie koffie genomen kwamen ook deze aanzetten. En zelf denk ik dan, zo, de eerste keer hebben ze mooi doorstaan. Het had de bedoeling geweest om er mee door te gaan maar ja, er zat zoveel rommel in de lucht en geregeld hoorde je het hier deze week dan ook flink rommelen in de lucht. Nee, dan zeker niet gaan rijden met de duiven. Tenminste, zeker niet met de jongen.

Het stukje over Batenburg van de Merwe.

Op het stukje wat ik vorige week zoal meenam over bovengenoemde combinatie kreeg ik enkele reacties binnen. Gelukkig, allen waren meer dan positief en in één daar van werd zelfs aangegeven dat het niet van deze tijd is. Inderdaad, duiven zo weten te pakken is ook niet normaal. Maar kijken we op die zelfde vlucht naar het concours bij de jaarlingen, ja, dan is het de Belg Erik Limbourg die samen met zijn maat Geert De Clerq heel het concours naar hun hand weten te zetten bij de jaarlingen. En zouden ook deze duiven zich vanaf meet af aan aan elkaar opgetrokken hebben? Nee, ge... eerste klas, het is gewoon de grote klasse van deze mensen en hun duiven. Daarom dan ook, en dit gaf ik vorige week ook al aan, let erop als dadelijk Piet van de Merwe de overstap heeft gemaakt. Superliefhebber pur sang en dichter bij de beste bron kan je niet zitten.

Gelukkig, ik ken zowel Hugo, Piet als Erik. Ik ben op alle drie de locaties geweest en echt, ik weet wel beter. Buiten dat hun meer dan klasse liefhebbers zijn bezitten ze een hok duiven die zijn weerga niet kent. Waarom zou Limbourg zo snel op dit niveau terug gekomen zijn? Geluk? Nou nee, gewoon de klasse van de man die weet wat hij doet en weet waar hij moet zijn !!!

Monique gaat ze niet meer halen of meenemen.

Liefhebbers, bedankt! Moet ik U nou echt met naam en toenaam hier neerzetten? Vele jongen zijn er al verspeeld. Enkele van deze is Monique, of wezen halen of meegenomen als ze er ergens één zag zitten met de hond uitlaten. Melden aan de eigenaar en weet je het resultaat, ze hebben niet eens het fatsoen om terug te bellen. Echt, te ..... voor woorden !!! Gelukkig, ik blijf positief want dit zijn nu net die ..... appels denk ik dan maar zo. We weten het, we hebben witte raven in de sport, maar we hebben ook klootzakken! Sorry, maar dit is puur persoonlijk hoe ik over dit soort lui denk en schrijf. En wees blij, meneer de klootzak, dat ik niet gewoon u met naam en toenaam vernoem want echt..........

Heer Schinkel uit Urk en Duivendirect bedankt.

Ja, bij deze wil ik zowel heer Schinkel als Duivendirect bedanken voor het terug bezorgen van een duifje van mij. We zijn net klokken wezen lichten van Bordeaux ZLU of heer Schinkel belt me op dat hij een jaarling (de enigste die ik mee had) van Bordeaux ZLU had opgevangen. Enkele dagen heeft hij hem mijn inziens super verzorgd waarna hij is opgehaald en netjes thuisgebracht door Duivendirect. (zoals gewend, netjes en tot in de puntjes ......, en dit door Jan want Esther was nog aan het bijkomen van haar verjaardag van afgelopen woensdag hahahaha) Es, als nog van harte meid !!!

Laten we allen nu eens een voorbeeld nemen aan hr. Schinkel want het blijkt, het kan nog wel.....
Daarom dan nogmaals, mijn dank in deze !!!

Na enkele jaren zo uitslagen eens heel goed bestudeerd te hebben is er een hok dat werkelijk meer dan subliem aan het pakken is en dit al over meerdere jaren. Wie, nee, zeg het nog even niet maar voor aanstaande zaterdag heb Johan er wel een bezoekje gepland staan in de agenda. Gewoon, eens kijken hoe het hier gaat en wat voor duiven er daar onder de pannen zitten. Ik weet zeker, als ik de naam noemt, zullen vele zeggen, inderdaad, die draaien zeker meer dan subliem en ook dit jaar al diverse keren op teletekst.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.