Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  9-9-2012
 

Mensen, wat hebben we, zoals de laatste weken toch een zalige nazomer. Goed weer voor de duiven en zeker voor hen die nog jongen moeten africhten. Ook vandaag zal het nog zo'n zonovergoten dag gaan worden. Vele mensen naar de stranden, andere weer aan de gang met de bbq. Gisteravond, een zalige zomerseavond lekker met Monique en Tim naar de kermis geweest. Gewoon, even lekker een rondje en om half tien kwam het plaatselijke vuurwerk. Echt, een leuke avond...... en eerlijk, het vuurwerk was schitterend!

Het voetbal van Tim.

Na twee fikse nederlagen was het nu eens een andere wedstrijd. Ze hebben wel verloren maar er werd leuk gevoetbald. Het begin was wat ik vernam, want ik zat nog met me kwast in de .... weer niet je van het en daarom stonden ze op een gegeven moment ook al met 5-0 achter. Gelukkig, op dat moment zagen ze het licht en werd er gevoetbald en geknokt. Het werd, 5-1, 5-2, 5-3, 5-4 en toen viel het kwartje toch weer naar de tegenpartij. Uiteindelijk werd het 7-4 maar beter verliezen met goed en leuk voetbal dan werkelijk afgeslacht te worden.

Martin van Zon en inversie.

Hebben jullie het stuk gelezen van Martin van Zon in de laatste uitgave van "Het Spoor"? Nee, nou ga het eens lezen want echt, ik vindt het een zalig stuk en Martin zal Martin niet zijn als hij voor de lezers gewoon een gemakkelijk leesbaar en voor iedereen begrijpend stuk op papier zet. Ben zelf wel nieuwsgierig of de juiste mensen er iets mee doen...

Trouwens, eigenlijk is het niet eens zo moeilijk, er moet gewoon iets mee gedaan worden. Doen ze het niet, de verantwoordelijke, ja, dan zijn het mijn inziens...

KWF Alpe d'Huez.

Op de veilingsite van TopPigeons is afgelopen week de bonnenverkoop van start gegaan t.b.v. de KWF Alpe d'Huez. Ook ik ben door de organisator benaderd voor een schenking en eerlijk, ik kon deze niet weigeren. Neem eens een kijkje want er zitten schitterende schenkingen bij en nog belangrijker, het is voor het goede doel !!!

Op eigen hok.

Zoals al aangegeven zitten de oude duiven allen te broeden. Afgelopen week de eitjes eens bekeken en er zit niet één onbezet eitje bij. Van één koppel heb ik de eieren verlegd en als het koppel dadelijk weer op eieren zit zal ik deze weer verleggen waarna de doffer terug naar zijn eigen onderkomen elders gaat. Dit is namelijk een geleende van ...... Zodoende heb ik uit het genoemde koppel, als alles mee zit vier jongen en heb ik vier jongen uit een meer dan subliem koppel. Dit wel op papier natuurlijk maar, en dit weten we allemaal, de goeie komen uit de goeie en als er nu maar wat bruikbaars bij zit ben ik al tevreden. Verders verloopt eigenlijk alles wel naar wens. Zien er goed uit en zoals aangegeven, geen onbezette eitjes, dus met de gezondheid zal het wel snor zitten.

De jongen.

Gisteren de jongen weer mee gehad naar Peronne, voor mij een goede 235 km. Van vorige week miste ik nog drie jongen die er ineens opgegooid zijn. De overige jongen (5 stuks) die, zonder afgericht te zijn meegeweest waren heb ik deze week thuis gehouden. Deze komen dadelijk tussen de laatjes te zitten en zullen verders aankomende winter zelf afgericht gaan worden.

Dus, deze Peronne had ik er 31 mee. Eerst vroeg in de ochtend nog wat werk gedaan in het nieuwe huisje. Aansluitend naar de voetbal van de kleine man en toen de wedstrijd gespeeld was naar huis en jonge duiven wachten. Ik vernam via de buurman dat ze iets over twaalven al begonnen. Nou, stilletjes had ik de gedachten van ........ het weer was niet echt helder en in de ochtend zat het hier nog dicht van de mist. Onervaren jongen die buiten dat ze drie keer een week of zes geleden Zuid-Beijerland hadden gehad en nu voor de tweede keer op Peronne (+/- 235 km.) zaten. Maar goed, we zien wel...

Iets over halfeen is nummer één daar, goed een uur later zijn er 22 en om halfvier viel daar nummer 30. Dus, zeker niets te klagen lijkt me zo. Ja, op dat moment stuurde ik net neef en vriend Wilfred een sms'je met, "Wil, alles thuis". Maar ik was te vroeg, want bij die twee die staken zat een vreemde bij. Dus, op dit ogenblik nog steeds eentje die moet komen.

Lijnzaadolie.

Afgelopen week ook weer begonnen met het geven van een keer of drie in de week wat lijnzaadolie over het voer. Geloof me, begin er mee en je krijgt een stel duiven straks, dat als ze door de rui zijn ze super, en superglad zullen zijn. Echt, ze zullen glimmen als een hondenlul in de maneschijn!!!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.