Duivensites.nl
 
Theo de Kruijk opnieuw aan de basis van nationale overwinning in Schotland
11-9-2012
 

Theo de Kruijk opnieuw aan de basis van nationale overwinning in Schotland. Jockey Robertson Edinburgh wint Nationaal Maidstoine.

Nationaal Maidston

Werd dit jaar op maandag vervlogen. Het slechte weer speelde opnieuw parten in Schotland. Veel regen en wind was voorspeld voor deze inland  (gelost binnen de landsgrenzen) Nationale vlucht, waar zo’n 3500 duiven op werden ingekorfd. Door de westen wind en de regen vanuit het noordwesten was de oostkant in het voordeel. Al moet gezegd dat de duiven in Schotland door de heuvels, de wind en de regen het vaak zwaar hebben.

Geduld

En goede verzorging lagen dit jaar aan de basis van een prachtige Nationale vlucht. Maandag klaarde het weer op met nog steeds een westen wind en wolken, maar met een goed zicht voor de duiven. In de loop van de vroege ochtend werd het weer steeds beter en voorspelde men zelfs helder weer en zon. Een reden om de duiven uit Maidstone om 6.45 uur (Nederlandse tijd 7.45 uur) te lossen.
Jockey Robertson ui Edinburg wist als snelste een 3 jarige doffer te klokken. Het was geen lucky shot, want deze doffer op weduwschap liet zich al eerder zien en won al eerder een 5e in de Afdeling.

De Grizzle lijn

Van de Nederlander Theo de Kruijk uit het Zuidhollandse Maasdijk ligt hier opnieuw aan de basis van Nationale successen. Was het in 2010 Steven Lapinski die met de 2 jarige grijze doffer Ashley’s Wish de Bovington open wist te winnen. Nu Jockey Robertson die uit een Rechtstreekse doffer van Theo de Kruijk de overwinning pakt. De vader is door Jockey in 2004 zelf gehaald in Maasdijk . In de pedigree van deze kweker vinden we de oude wereldberoemde Tournier lijnen die aan de basis liggen van de succesvolle Grizzle lijn. De duif van Theo de Kruijk was gekoppeld aan een duivin van Dougie Barnes uit Crossgates.

Mikey's Memory

Is de naam die Jockey en zijn compagnon Philipe Coxon de winnaar gaven. Genoemd naar hun goede duivenvriend Mickey Osbourne die op jonge leeftijd is overleden.
Een prachtige idee van het winnende partnership.

Bron: Homing World

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.