Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  23-9-2012
 

Daar ik wekelijks een stukje schrijf moet ik ook op deze zondagochtend even met m'n laptop op schoot gaan zitten. En dit ondanks de drukte en eigenlijk totaal geen enkele inspiratie om te schrijven. Terwijl de dampende koffie voor me op tafel staat gaan mijn gedachten van hot naar her. Wat moet ik deze week eens gaan schrijven blijft maar door mijn hoofd heen spoken.

Helaas, niet naar het feestje van Essie.

Ja, helaas konden wij, Monique en mijn persoontje, niet aanwezig zijn bij en op het feestjes van die blonde duivendoos. Nee, door de gekende drukte die ons in ons bezit heeft de laatste weken moeten wij, en dit soms tegen onze zin in verschillende dingen even laten schieten. Nou Es, het zal er niet minder gezellig om geweest zijn denk ik en dat pilsje dat drinken we nog wel. En ook richting mijn gabbertje Wilfred zou ik ook hier willen zeggen: "We komen snel naar je mooie opgeknapte tuin kijken hoor". Ja, en zo kan ik nog wel enkele dingen aanhalen die ik, of beter gezegd wij nog moeten gaan doen.

De duiven.

Op eigen hok doen de duiven het nog steeds goed. Terwijl de jongen stevig aan het ruien zijn zitten de ouden op jongen. Hiervan zijn de eerste geringd en er moeten er nog een enkele geringd worden. Nog 1 koppel zit op eitjes, daar die van een ander koppel waren die overgelegd zijn.

De jongen vliegen nog dagelijks hun rondjes terwijl de oude al even niet meer buiten komen. Dit komt omdat ik enkele vliegers tegen wat vastzittende heb gekoppeld. Als dadelijk de jongen hiervan af zijn en de vasthouders weer in het andere onderkomen zitten zullen ook de oude vliegduiven nog wel eens een rondje kunnen maken.

M'n laatste aankopen zijn ook speenklaar.

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Eric Aldus dat me bestelde jongen goed zijn. Ja, na een bezoek bij Eric - die de laatste jaren meer dan een naam heeft opgebouwd vliegend in de combinatie Aldus-Poulisse - was ik zeer onder de indruk van de aldaar aanwezige kwaliteit. Helaas, de combinatie is ontbonden want echt, wat hebben deze mannen een indrukwekkende reputatie opgebouwd de laatste jaren. Vanaf nu gaat een ieder zijn eigen weg en helaas, ondanks dat de kweekduiven blijven zitten bij Eric heeft hij de actieve duivensport (hopelijk voor tijdelijk) vaarwel gezegd.

Maar tijdens het bezoek wat in enkele maanden geleden gedaan heb raakte ik zeer onder de indruk van dat wat ik in handen kreeg. Eenmaal thuis, heb ik toch gelijk contact gezocht en een aankoop gedaan. En gelukkig voor mij, ik was de grote aanvraag voor jongen uit de superduif "Mike" een slag voor. Ja, eerdaags zitten er bij mij zowel enkele rechtreeks als enkele nauw verwant van de nog levende superduif "Mike" hier op het hok. En wat ik al aanhaalde over de grote aanvraag, vele nodige grote hokken in den landen hebben aangeklopt of zijn bij Eric geweest...

"Mike"

Komende nog rechtreeks uit de "Superkweker" waar ik enkele weken geleden over schreef en dat hij zoal zeker niet zou misstaan in het rijtje bij "De Witbuik", "Oud Doffertje", "Blauwe Vanoppen", "De Klamper" etc. etc. Maar ook zijn zoon "Mike" met al nazaten van 1e Internationaal Brive 24.000 duiven en verders zoal 4e, 6e, 6e, 15e, 17e, 18e, 22e, 23e, 24e, 24e, 25e etc. etc. Nationaal gaat zijn vader gestaag achterna.

Hopende dat deze lijn ook hier te Poortugaal gaat brengen wat ze al op zoveel andere hokken gebracht hebben.

Ongemerkt heb ik toch nog iets op het digitale papier kunnen krijgen en daarom zou ik ook maar weer willen zeggen, dit was het weer voor deze week en tot de volgende "Week van ......"

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.