Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  16-9-2012
 

Druk, druk en nog eens druk. Ik schreef het al eerder maar op het ogenblik ben ik echt gewoon heel erg druk. Buiten de drukte op het werk, ben ik ook al weken in de avonden geregeld en in de weekenden in het huisje van me schoonvader bezig. Maar gelukkig, straks nog eventjes zeven stuks deuren schilderen en dan is het schilderwerk allemaal klaar. Dan is het een kwestie van nog wat kleine klusjes en dan komt het verhuizen.

Ja, een drukke tijd maar goed ...... Ook thuis ga ik dadelijk aankomende winter het één en ander aanpakken. Wat witten, wat verven zodat we dadelijk er weer jaartjes tegenaan kunnen. In de tuin moet er ook nog wat gedaan worden. Want na mijn eerste jaar gevlogen te hebben op het nieuwe hok ga ik toch een verandering aanbrengen. Hoe of wat zal U dadelijk te zien krijgen als alles uitgevoerd is. 

Zo, Nederland heeft gestemd.

Ja, afgelopen week was het zover, de Nederlandse bevolking kon hun stem uitbrengen. Persoonlijk vindt ik het bijzonder jammer dat die linkse rakkers van een P.V.D.A. zoveel stemmen hebben gekregen. Natuurlijk, iedereen is vrij om zijn eigen stem uit te brengen en gelukkig, ik ben vrij om mijn eigen mening hier te geven. Maar ik denk gewoon, nou ja denk, ik weet het gewoon zeker, maar als werkende ben je met die linkse rakkers gewoon meer dan de lul. Geloof me maar... Maar goed, of je nu door Piet, Klaas of Keesje wordt genaaid, genaaid worden we toch wel!

Ik heb hem in handen gehad, "New Witbuik" winnaar Nationaal Barcelona 2012.

Afgelopen week, ondanks de drukte hier moest ik een eerder gemaakte afspraak nog nakomen. Even snel tussen de bedrijven door naar Batenburg van de Merwe. Aangekomen wordt ik hartelijk (?) ontvangen door de twee waakhonden. Gelukkig, ik had nog een korte broek aan want anders, als ik doorgelopen had hadden ze me de broekspijpen van me lijf gevreten geloof ik. Nee, Johan bleef netjes voor de poort wachten......

Maar tijdens dit, korte bezoekje kreeg ik hem wel even in handen, de winnaar van Barcelona 2012, de "New Witbuik". Verstand van duiven, nee, gelukkig ik heb het niet. Maar als je ooit eens duiven in handen krijg als deze, ja, dan hoef je geen verstand van duiven te hebben om te kunnen zeggen, "Ja, dit is het". Wat een zaligheid is het toch om zulke duiven in handen gehad te kunnen hebben.

Ja, "Dani" staat er toch weer mooi bij"

Afgelopen week viel het Z.L.U. periodiek weer in de bus. kijkend naar hoe Ko van Dommelen heeft uitgehaald kan ik niet anders zeggen dan: subliem. Op de Nationale Marathon na pakt hij alle eerste kampioenschappen, ja, en tegen dat landelijke geweld, niets anders dan lof Ko!!!

Maar op pagina 35 staan daar de asduiven Barcelona over 5 jaar. En ja, na vorig jaar niet gespeeld te hebben ging mijn ondertussen negenjarige favorietje afgelopen jaar toch weer mee. En ja, ik pakte ze en ze staat mooi tussen de landelijke asduiven op plaats 18. Geloof me, ik ben er meer dan trots op.

Op eigen hok.

Normaal was het de bedoeling geweest om mijn jongen enkele malen te Zandvliet (B) te gaan manden. Maar door drukte ontbreekt het me gewoon aan tijd. Gelukkig had ik ze de twee laatste nalijn vluchten van de afdeling gespeeld en zodoende hebben ze toch wat ervaring opgedaan.

Afgelopen vrijdag werd me de vraag gesteld van .....

Ja, afgelopen vrijdag werd me zo de vraag gesteld of ik tevreden was over dit eerste jaar op het nieuwe hok? Natuurlijk, je moet nooit te vreden zijn want dan is het juist gedaan. Maar kijkend naar de laatste twee jaren op mijn oude hok en nu dit eerste jaar op het nieuwe hok ben ik zeker niet ontevreden. Natuurlijk, het is nog een lange weg te gaan.

Maar de reactie die ik gaf was, "Dat die anderen, die altijd achter je rug lullen wel zullen oordelen over deze vraag" Ja, zo is het en niet anders.

Maar kijkend naar de nieuwe weg die sinds eind vorig jaar is ingeslagen mag ik zeker niet klagen en dat doe ik dan ook niet. Een nieuw hok, de nodige nieuwe duiven en kijkend naar de nieuwe methode van hoe er gekweekt is dit jaar en dan meer gericht naar de jonge ja, dan kijk ik toch met enige voorspoed de toekomst tegemoet.

En wat de nieuwe duiven betreft. Ook dit jaar zijn er nog enkele nieuwe duifjes gekomen en komen er straks nog een viertal laatjes naar Poortugaal toe. Dan heb ik er straks nog enkele in de schotel van mijn inziens een meer dan machtig koppel en dan is eigenlijk mijn eerste plaatje compleet, de basis!!!

De basis

Ja, de basis moet gewoon helemaal goed zijn anders blijft het kloten en kijkend naar wat er dadelijk over enkele weken allemaal zit is de basis hier te Poortugaal meer dan in orde. En kijk, dat is nu het mooie van onze gezamelijk sport.

Zo, dit was het weer voor deze week.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.