Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  1-10-2012
 
Recentelijk kreeg ik via een mailtje een vraag binnen of ik ook wel eens negatieve mailtjes kreeg? Dit, omdat de mailer vond dat ik van me hart zeker geen moordkuil maakte. Nee, ik zal zeker geen moordkuil van me hart maken, althans, niet snel meer. Dat is ook jaren anders geweest, maar ik blijf zeker niet snel meer ergens meer mee rond lopen. Is er iets, dan geef ik het aan en geloof me, dit kunnen velen als een tip meenemen in hun leven.

Maar om zowel de vragende mailer als jullie een reactie te geven kan ik kort en bondig zijn met nee. Nee, eigenlijk krijg ik enkel en alleen maar leuke en goeie reacties. Kijk, van hen die ik met een steek zo nu en dan aanhaal krijg ik trouwens toch helemaal geen reacties persoonlijk. Nee, deze communiceren enkel en alleen achter je rug. Persoonlijk vindt ik dit soort lui dan ook meer dan achterbaks maar goed, je heb ze in de duivenwereld en ik nog wel plaatselijk ook. Jammer, maar het is niet anders en gelukkig, ik leg er niet van wakker en hoef zeker niet van dit soort onderkruipsels te eten.

Nee, tegenwoordig stel ik me op met, "Hebben mensen problemen met mij, ja, dan is dat hun probleem en zeker niet het mijne".

Dus hopelijk heb ik zowel de mailer als de andere lezers laten zien hoe ik tegenwoordig in het leven sta. En geloof me ze kunnen beter van je lullen dan van je vreten! Het klinkt zo simpel, maar het is eigenlijk zo en gelijk denk ik weer aan de mooie spreuk die ik op facebook bij een vriendin tegen kwam.

"Nepvrienden zijn als de zon, tijdens de zon lopen ze met je mee
maar wordt het donker om je heen dan verdwijnen ze".

Natuurlijk, ik heb ook wel eens gedacht van ...

Ja, ook ik heb wel eens met de gedachten rond gelopen van, "Ik laat de boel en ruim de gehele teringbende op". Maar nee, nee, ik ben, naar mijn gedachten, in het hok gemaakt en zal er gekscherend ook in sterven. Nee, de duif zit me in het hart maar geloof me, ik kan me levendig inbeelden in mensen die zeggen, "Zo, ik ben er klaar mee". Nee, niemand zal mij mijn duifjes ontnemen. Al zouden er geen wedstrijden meer zijn, dan zou ik toch nog wat duiven houden. Zalig, uit je werk vandaan om dan lekker met je beesten bezig te zijn!!! 

TopPigeons avond.

Afgelopen week hadden wij, het team achter TopPigeons weer een samenkomst in het Grevelingen restaurant. Gewoon, lekker even bijkletsen over wat is geweest, waar we staan, maar ook de toekomst kwam ter spraken......  

TopPigeons actie op FaceBook

De vaste FaceBook bezoekers zullen het zeker gemerkt hebben afgelopen week, de TopPigeons actie. Onder de eerste twee honderd "Vind ik Leuks" worden enkele volgende biedingen verloot van 100,- keiharde euro's. En het is zoals het door Richard wordt aangegeven, "Bij een nieuwe activiteit hoort ook een nieuwe actie".

Lekkerkerk

Op 19 oktober is er, zoals wij allen weten alweer de zesde uitgave van de Beurs- Forumavond bij P.V. De Postduif te Lekkerkerk. Een superavond met, voor en door duivenliefhebbers georganiseerd. Tussen de verschillende stands zal ook TopPigeons te vinden zijn. Dus, kom gerust aan voor een praatje.

De duiven op eigen hok

De aanwezige jongen zijn op 1 koppeltje na allemaal geringd. De oudste hiervan komen al goed in de veren te zitten. Echt, wat vindt ik dit toch machtig, het kweken van jongen..... Enkele zullen er hun onderkomen elders gaan krijgen en de overige zullen gewoon te Poortugaal blijven.

Afgelopen vrijdag

Ik had een vrije dag genomen en deze dag heb ik dan ook eindelijk gezien de drukte van afgelopen weken gebruikt om het dak van mijn hok te draaien. Ja, had ik vorigjaar bij de bouw de korte kant voor gehouden, toch heb ik deze nu gedraaid naar de achterkant. En ondanks het advies van Monique om hiermee te wachten tot ik hulp had ben ik toch maar begonnen, maar wat een werk alleen. Er waren momenten van moeiheid dat ik dacht van... In de middag lag de helf erop en de rest had ik afgedekt met een zeil.

Gisterochtend weer vroeg wakker en snel even kijken na die regen van de nacht. Natuurlijk, hier en daar fikse natte plekken in het hok daar waar het zeil zat. Gelukkig, de rest was dicht en ik maar kijken op buienrader hoe het weer werd want, het moest klaar zijn op zaterdag. Gelukkig, op wat afwerking na zit het dak erop. Maar geloof me, ik ben zeker niet vies van werken maar om twee dagen meer dan 12 uur eigenlijk tegen de klok in te werken, nee, met pijn in me handen en spieren kwam ik dan ook vanochtend mijn mandje uit. Maar eerlijk, het resultaat mag er zijn.

De binnen betimmering wacht ik nog even mee. Eerst kijken dadelijk of alles waterdicht is en dan zel de plafon betimmering er tegen aan gaan en dan zo, dat ook de verluchting up to date zou moeten zijn!!!

Moe, voor me gevoel totaal gesloopt zit ik nu dit verhaal dan ook te tikken.

Aan de bril

Afgelopen zomer had ik wel eens dat ik met een jong in de schuur naar buiten moest lopen omdat ik het nummer niet goed kon lezen. Maar ja, is ook donker hé in zo'n schuur :-) Vorige week op me werk, ik kon een print niet goed lezen en vroeg de mannen of de printer stuk was. Ik kreeg een brilletje aangereikt en verdomd, er stond nog veel meer op. Nu, enkele dagen verder heb ik drie leesbrillen tot mijn beschikking en eerlijk, ik lees een stuk gemakkelijker ondanks de grote lamp precies naast mijn stoel. Ja, en de kinderen gaven nog aan, "Je wordt ouder pappa". En allemaal lachte ze eens........

Tja, we worden ouder denk ik dan maar !!!

Bij enkele laatjes wat last van coli

Ja, bij wat latere jongen kreeg ik plots last van wat coli. Deze zitten in het onderkomen waar dit jaar me duivinnen zaten. Jullie kennen het wel, in elkaar zitten, vieze vuile smerige mest. Eén van deze bijgehaalde heb ik genekt want deze was niet meer voor aan te zien en anders had hij zelf wel gegaan denk ik.

Pepermuntolie capsules

Nu had ik tijdens één van de vele contacten die ik onderhou met Eric Aldus gehoord van hem dat je in zo'n geval Pepermuntolie Capsules moet geven. In een pan van twee liter wat, twee capsules kapot knippen, twee liter water erbij en laten drinken.

Ik gelijk via internet deze capsules besteld. Ik kwam uit bij Lamberts Pepermint Oil Capsules. In de avond besteld en de volgende ochtend al in huis en eerlijk, na een twee- drietal dagen zie je er werkelijk helemaal niets meer.

Dus mensen, probeer het eens als u er last van krijg want voor het geld hoef je het niet te doen. 90 capsules voor nog geen 13,- euro

Zo, dit was het weer voor deze week en tot de volgende "De week van ..."

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.