Duivensites.nl
 
Jaap Schut heeft met zijn ‘Leah’ een topper van wereldklasse!
Falco Ebben  4-10-2012
 

Eerlijk is eerlijk, een superduif hebben veel mensen nog nooit gehad. Ook Jaap Schut had nog nooit een échte super gehad. Tot NL08-1159714 ‘Leah’ in zijn bezit kwam. Zij is presteerde het om één van de allerbeste eendaagse fondduiven van heel Nederland te worden!

In 2008 had Jaap met Aalt Boeve (van de gekende combinatie Boeve & Drost uit Putten) een afspraak om een paar jonkies te kopen. Hij had er vier uitgezocht en toen zag hij een mooi kras duivinnetje lopen, de NL08-1159714. Ze had een blauw ringetje om. ‘Doe mij die maar,’ zei hij tegen Aalt Boeve. ‘Dat gaat niet,’ was het antwoord, ‘ze komt uit mijn beste koppel en die gaat niet weg.’ Mensen die Jaap een beetje kennen weten dat hij zich niet zomaar bij zo’n antwoord neerlegde en naar wat aandringen ging Aalt overstag.

Het favorietje maakte als jong haar favorietenrol niet waar. Slechts twee matige prijsjes won ze, maar ze mocht toch blijven. ook als jaarling was het niets bijzonders maar dat je soms toch wat geduld moet hebben blijkt ook uit dit verhaal.

Als tweejarige kreeg ze een andere doffer en daarmee was zo zo gelukkig dat ze zeven weken op rij de eerste prijs in de club won. U zult begrijpen dat ze daar in de club niet heel gelukkig mee waren. Aan het eind van de rit eindigde ze bovendien als 3e duifkampioen dagfond in Afdeling 7/Midden-Nederland. Als driejarige was ze opnieuw top en werd ze 9e duifkampioen eendaagse fond in Afdeling 7/Midden-Nederland.

In totaal werd ze elf keer op de eendaagse fond gezet. Ze won zeven prijzen in de eerste honderd NPO van Afdeling 7/Midden Nederland! Ze won in totaal 11 keer de 1e prijs!

‘Leah’ is geboren uit een doffer van Combinatie Verbree uit Putten gekoppeld aan een duivin die Jan Ullrich rechtstreeks bij Louis van Loon haalde. Een koppeling van twee soorten die op de dagfond al voor heel wat spektakel zorgden, want was het ook niet Hennie la Grouw uit Amsterdam die met zeer veel succes deze geslaagde kruising aanging?

Op www.dreampigeons.com worden momenteel drie rechtstreekse jongen en één kleinkind uit dit vliegende wonder aan waarvan ook de familie de sterren van de hemel vliegt. Zo won Arend Dokter dit jaar 1e NPO Salbris tegen 5.747 duiven met een halfzus van ‘Leah’!

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.