Duivensites.nl
 
De week van...
Johan Hamstra  21-10-2012
 

Ja, een leuke koptekst voor een stukje tekst over een meer dan mooie duivenavond. Afgelopen vrijdag ben ik weer eens ouderwets een avondje wezen duivenmelken. Lekker, gewoon even alle dagelijkse beslommeringen van je afzetten. Inderdaad, na een meer dan drukke periode had ik de planning gemaakt om nu eindelijk ook eens een kijkje te gaan op de nu al voor de zesde keer georganiseerde duivenavond te Lekkerkerk. En echt, het is een meer dan grote pluim voor en naar de gehele organisatie van PV de Postduif te Lekkerkerk.

Bij ontvangst werd ik hartelijk en zeer gastvrij ontvangen door de gekende Rik Ros eveneens uit Lekkerkerk. Bij binnekomst van mij zo rond de klok van zevenen was het al behoorlijk druk. En met de klok mee werd het maar drukker en drukker. Wel leuk hoor, op zo'n avond kom je gewoon ook weer vele bekende tegen die je tijdens het seizoen eigenlijk buiten misschien een telefoongesprekje alleen de wintermaanden maar zie. Praatje met Dirk Pals, Gerard van de Matten, John Aarts en Peter van Essen. Ook nog een tijdje lekker staan kletsen met Gerard van Tuyl. Ja, zo zie je weer eens mensen die je eigenlijk in het seizoen nooit zie en of spreek. In het voorbij gaan even handje schudden met Gerard en Bas Verkerk, Jan Ouwerkerk of een Gerard Reedijk. Nee, ook vele gekende waren deze avond aanwezig.

Van het gedeelte van het forum heb ik zelf weinig meegekregen. Zo goed als naast me werd plots één van de gebroeders Voets (Loek) uit Rotterdam niet lekker en viel recht overover. Daar ik voor me werk verschillende opleidingen heb gevolgd heb ik, (zoals een goed burger zich dan moet gedragen) was het voor mij dan ook helpen geblazen. Eerst verschillende mensen geattendeerd om wat ruimte te maken en als hij gelukkig vrij snel weer bij kennis is gekomen breng ik hem ondersteunend op mijn grote schouder samen met nog enkele even naar een aparte ruimte. Daar ging hij nogmaals van zijn stokkie en er werd besloten om gelijk maar even 112 te bellen. De ambulance was vrijsnel ter plaatse en na de nodige onderzoeken zoals hart en bloed e.d. was toch alles gelukkig goed met hem. Na deze onderzoeken is hij door wat duivenmaten maar huiswaarts gebracht en mensen geloof me, het was echt de drank niet hoor dat hij onwel was geworden! Want ja, ook dit praatje ging gelijk...

Eenmaal weer in de zaal maak ik links en rechts nog een praatje, neem nog een glaasje cola (ja, ben met de auto dus geen bier) en besluit ik om dan toch ook maar om huiswaarts te gaan. Persoonlijk heb ik mezelf dan gelijk maar voorgenomen om ook volgendjaar weer van de partij te zijn want zo'n avond als deze in Lekkerkerk, ja, een avond zoals een duivenavond moet zijn.

Organisatie, bedankt !!!

Naar buitenlopend wordt ik nog hartelijk aangesproken met, "Zeg, heb jij soms iets met die duivendoos?" Lachend loop ik door en zeg, "Valt het op dan"!!! Maar ok, het blijkt, schrijf je geregeld over Piet of neem je te vaak de naam van Jan mee dan zeggen ze weer zus. Schrijf of zeg je dat, dan denken hun weer zo. Daarom is het eigenlijk zo fijn om lekker op zondagochtend je eigen verhaaltje te kunnen tikken waar blijkbaar nog vele mensen op zitten te wachten ook als ik eens wat later ben.

Maar goed, het is eigenlijk net als met voetbal, Jaap is voor PSV, Klaas is voor AZ en Gerrit weer voor ADO. De één kan ook neutraal naar een wedstrijd kijken terwijl de ander niks goeds wil of kan zien of wat dan ook van FC Twente. Je zou haast gaan denken, het zijn net duivenliefhebbers !!!

Niet mee naar de voetbal geweest.

Gisteren kon ik helaas niet naar de voetbal. Nee, ben voor en namens Top Pigeons een daagje op stap geweest wat binnekort te lezen is op de site. Maar gelukkig voor de kleine Hamstra en mijn grootste vriend was moeders en Opa Pol van de partij. Wat ik hoorde bij thuiskomst was nou niet echt je van het. Grotere spelertjes, een fikse schop voor ze .... gehad en 12-1 op de klote gekregen. Ach, het is ook maar een hobby denk ik dan ook toch .......

Daagje naar een topper geweest die nooit geen commercie opzocht.

Ja, gisteren een daagje naar een liefhebber geweest voor en uit naam namens Top Pigeons. Lekker, weer eens ouderwets op stap voor een verslag. De topper, en geloof me, een hele grote maar altijd meer dan onder gewaardeerd komt dadelijk met 12 stuks jongen in de verkoop op Top Pigeons. Zijn naam........, Ben Roodbeen uit Renkum.

Wat een hok duiven.

Ik ken Ben alweer de nodige jaren en eigenlijk is het er nooit van gekomen om eens bij hem langs te gaan. Maar ja, zo zijn er nog vele hokken waar ik eigenlijk nog steeds uitnodigingen heb open staan om een keer langs te komen. Maar echt, wat een hok duiven is dat van Roodbeen zeg. En als je zo de nodige duiven in handen krijg, ja, dan weet je gelijk waarom Roodbeen al vele jaren meer dan formidabel duivenspel telkens neerzet. Verstand van duiven, ik heb het al vaker gezegd, ik heb het niet maar als je dit soort duiven in handen heb, ja, dan lijkt het me bijzonder gemakkelijk. Hopelijk kan ik dadelijk via Top Pigeons dan ook voor de lezers een mooi verslag onder ogen brengen. Want duiven met 10, 15 of meer prijzen op de overnacht zijn meer regelmaat dan uitzondering !!! 

Pipa zoekt schrijver m/v Nederland.

Afgelopen week stond er een oproep op de site van Pipa aangaande dat er een schrijver voor Nederland gezocht werd. Van verschillende kanten kreeg ik of een mailtje of een sms'je en zelfs op Facebook werd ik benaderd. "Johan, iets voor jou?". Nou, eerlijk gezegd, in deze laat ik mijn kans (?) voorbij gaan !!!

Wel wil ik hen, die aan mij gedacht hebben en tevens complimenten gaven over mijn stukken bedanken. Blijkt dan toch dat ik best enkele volgers had die het leuk vonden mijn stukken te lezen. Nee, ga me zeker niet ophemelen in deze want dat is met alles, want stel, je hebt 50% volgers en de andere helft tegenstanders, ja, dan doe je het mijn inziens niet eens verkeerd.

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.